Avsnitt
-
Centerpartisten, Europaparlamentarikern och djursamlaren Fredrick Federley hälsar på och berättar vad han gjort under förra mandatperioden och vad som väntar framöver. Det blir gnäll på kommunikationer i Sverige och på fransmän (som vanligt) men också Artikel 13, bönder och vätgas!
-
Moderaten, riksdagsledamoten, entreprenören och Varbergaren Jörgen Warborn hälsar på och berättar vad han vill göra om han blir invald i Europaparlamentet. Det blir mer frihandel, mera kärnkraft och mindre krångel om Jörgen får bestämma.
-
Saknas det avsnitt?
-
Europaparlamentarikern Jytte Guteland kandiderar och söker väljarnas förtroende igen. Vi är nyfikna på vad hon gjort under förra mandatperioden, vad artikel 13 handlar om och hur man kan kombinera miljöhänsyn och konkurrenskraft. Kristoffer tappar fokus och presenterar tankar om storskaliga experiment han vill genomföra i Europaparlamentet.
-
Europaparlamentarikern Jakop Dalunde återvänder till Synfält Framåt för att prata om vad han gjort under mandatperioden, men vi hinner också prata om ytligheten i miljödebatten, om man ska ta alarmismen på allvar och dessutom tåg!
-
Snart dags för val igen! Synfält Framåt kliver gäspande ur sitt ide för några nya intervjuer - allt för att DU ska kunna hitta nån rimlig att rösta på. Men först snackar Kristoffer och Tobias ihop sig och försöker både för sin egen och för lyssnarnas skull reda ut vad EU egentligen är och gör.
-
Snart dags för val och vi rundar av med att summera några lärdomar och funderingar. Vi berättar vad vi tänker rösta på men för Kristoffers del blir det förvirrat när det kommer till kommunvalet och det är bara två dagar kvar...
-
Kjell A Nordström är civilekonom, ekonomie doktor, författare, föreläsare, entreprenör, styrelseledamot och han har en hel del intressanta tankar om Sverige nu och i framtiden. Vi samtalar om urbaniseringen, att kaos inte är så illa och att människor faktiskt skyr öppna landskap.
-
Per Bolund är biologen som blev miljöpartist och finansmarknadsminister. Vi får veta mer vad han gjort som minister, hur relationen mellan politiker och industrin fungerar och att finanskris inte är bra för miljön
-
Bonusavsnitt med moderaten Lars Hjälmered som vi spelat in i Jernkontorets stålstuga. Vi får veta hur man kombinerar man en bra näringspolitik med bra miljöpolitik, vad Sverige kan göra i världen och så tjatar vi lite om kärnkraft (nu igen).
-
Bonusavsnitt med socialdemokraten Åsa Westlund som vi spelat in i Jernkontorets stålstuga. Åsa ser positivt på framtiden, tycker Sverige ska gå före i klimatarbetet och berättar om skillnaden mellan det politiska arbetet i Europaparlamentet och riksdagen.
-
Jernkontoret som är stålindustrins branschorganisation bad oss göra politikerintervjuer i Kungsträdgården i Stockholm. Såklart sa vi och vi får därmed ett par bonusavsnitt av bara farten. Först ut är redan bekante Emil Källström som i detta avsnitt reder ut Stockholmares eventuella ignorans för landsorten, industrins villkor, miljöproblematik och vilka fåglar han vill utrota.
-
Kristdemokraternas vice partiledare Jakob Forssmed hälsar på och reder ut bistånd, civilsamhällets vara eller icke vara och dessutom ensamheten som verkar vara betydligt eländigare än många tror.
-
Medborgerlig Samlings partiledare Ilan Sadé hälsar på och berättar att vi behöver ännu ett nytt parti, hur man kan vara liberal och konservativ samtidigt och att identitetspolitiken är livsfarlig.
-
Centerpartiets ekonomisk-politisk talesperson Emil Källström hälsar på och vi diskuterar vad han gör om dagarna, vad arbetsförmedlingen gör om dagarna, varför en kommun blir centerpartistisk och att det tydligen inte är hjärnkirurgi att styra upp en förort på glid.
-
Vi träffar Ida Drougge som är moderat riksdagledamot och pratar om slöseri med skattepengar och att det är för dålig ordning och reda i myndigheterna och kommunerna.
Intervjun är inspelad hos Beppo Ljudproduktion. Tack Beppo! -
Fossila utsläpp dödar planeten och bland annat därför gillar vi kärnkraft. För att utmana vår uppfattning åker vi till det havererade kärnkraftverket Tjernobyl och den övergivna Pripjat för att se vad kärnkraft kan ställa till med.
-
Tobias och Kristoffer är på väg till Ukraina för att kolla in den övergivna staden Pripjat och det havererade kärnkraftverket Tjernobyl. På flygplatsen summerar vi almedalsupplevelser och förväntningar inför resan.
-
Magnus Andersson är partiledare i Piratpartiet som bland annat vill reformera upphovsrätten.
-
Kdu:s ordförande Christian Carlsson fokuserar på trygghetsfrågor, fler poliser och en bättre sjukvård utan köer.
-
Beatrice Ask har lång erfarenhet av rikspolitiken. Mycket av fokus ligger på säkerhetspolitik och samhällets beredskap vid eventuell kris. Borde man bli en prepper eller glida runt som vanligt?
- Visa fler