Avsnitt
-
Den australiska breakdansaren Raygun kommer till OS i Paris med ambitionen att tillföra något nytt till scenen. Efter känguruposer och hackande med armarna, blir hon globalt utskrattad. Hånandet fortsätter i månader. Sedan kommer stora rubriker i hela världen om att Raygun ska pensionera sig från breakingen. Men då känner sig Raygun missförstådd – hon tänker absolut inte sluta dansa.
Programledare: Elinor Ahlborn. Med Emma Lukins, sportreporter på DN.
Producent: Linnéa Hjortstam. -
Andrew Evens är bara en pojke när hans mamma berättar att han inte har långt kvar att leva. Andrews blod har smittats med hiv, och han är bara en tiotusentals drabbade i en skandal som brittiska myndigheter mörkat i decennier. Under 70-talet och fram till 90-talet importerades blod smittat med hiv och hepatit C till Storbritannien. Hur kunde Andrew och 30 000 andra britter få farligt blod?
Det här avsnittet släpptes i juni 2024.
Programledare: Emma Lukins. Med Erik de la Reguera, DN:s utrikeskorrespondent. Medverkande: Andrew Evens. Producent: Linnéa Hjortstam. -
Saknas det avsnitt?
-
En ny kärleksaffär har blossat upp i amerikansk politik – mellan Donald Trump och Teslaägaren Elon Musk. Trots att Musk tidigare stöttade Demokraterna, är han nu i det närmaste adopterad av Trump och det skämtas om att han står honom närmare än hustrun Melania. Elon Musks nya uppdrag är att skära bort biljoner ur den amerikanska statsbudgeten, men vad har han själv att tjäna på det?
Programledare: Emma Lukins. Gäst: Björn af Kleen, DN:s korrespondent i New York.
Producent: Sabina Marmullakaj. -
Jake Paul har haft en kontroversiell kometkarriär på internet och blivit en av de största stjärnorna inom prankkulturen. Men kändisskapet tog en oväntad vändning när 27-årigen utmanade legendaren Mike Tyson i en boxningsmatch.Efter att matchen först flyttades fram på grund av Tysons hälsoproblem ska de nu göra upp i ringen, natten mot lördag den 16 november.
Det här är ett avsnitt från sommaren 2024, om Pauls väg från internet till ringen.
Programledare: Viktor Ahldén. Med Hugo Ewald Hurinsky, reporter på DN.
Producent: Linnéa Hjortstam -
Donald Trump har sagt att han kan stoppa Rysslands anfallskrig på ett dygn. Löftet väcker oro i Kiev, eftersom det kan innebära eftergifter för Ukraina. Vad betyder den kommande presidenten för Israel och Gaza – och varför vill han inte att USA ska blanda sig i världens konflikter längre?
-
Över 200 människor dog när de värsta översvämningarna i Spaniens historia dränkte regionen Valencia. Vägarna förvandlades till vilda forsar. Hus, affärer och garage blev till dödsfällor. Ovädret förstärktes av klimatförändringarna: På bara ett par timmar regnade det lika mycket som det normalt gör på ett år. Och efteråt växer ilskan bland de drabbade – varför varnades de inte förrän det var för sent?
Programledare: Emma Lukins. Gäst: Peter Alestig, klimatredaktör på DN.
Producent: Sabina Marmullakaj. -
En ung kille hittas ihjälskjuten vid en spårvagnshållplats i Norrköping, några dagar innan jul 2023. Ungefär ett år senare fäller hovrätten en historisk dom: En kvinna i 20-årsåldern får livstid för att ha utfört mordet. Hon är den första kvinnan som döms för en dödskjutning i gängmiljö i Sverige. Hur hamnade hon där?
Programledare: Elinor Ahlborn. Med DN:s reporter Adam Svensson.
Producent: Linnéa Hjortstam. -
En konvoj av militärgröna minibussar bromsar in på hiphop-legenden Diddys adress i Los Angeles i slutet av mars. Över 30 tungt beväpnade poliser springer in hans hem. Precis samtidigt stormar en annan specialstyrka Diddys mansion i Miami. Razziorna sker efter att Diddy stämts för en rad sexuella övergrepp, som ska ha skett under hela hans karriär.
Sedan i oktober 2024 sitter Diddy i häkte i New York i väntan på rättegång. I det här programmet, som sändes första gången i mars 2024, hör du hur allt började.
Programledare och producent: Elinor Ahlborn. Med Kajsa Haidl, musikredaktör på DN. -
Donald Trump har inte bara vunnit valet – hans parti får också majoritet i senaten. Det innebär att presidenten får stor makt att genomdriva sin politik, och de första hundra dagarna kommer att bli avgörande för att visa handlingskraft. Hur ska det till exempel gå med Trumps löfte om att massdeportera migranter?
-
I Springfield äter migranterna sina grannars hundar och katter, påstods det. Donald Trump stod för ett av valrörelsens mest uppseendeväckande uttalanden, som fortfarande påverkar de haitiska invånarna i den lilla staden i Ohio. Men nu i elfte timmen är det utspel om skräp som fått båda partierna att darra – kan kommentarerna om Puerto Rico och Trumps väljare avgöra presidentvalet?
-
I mitten av oktober hissas en italiensk flagga över ett asylläger som ligger i Albanien. En del av de migranter som räddas på Medelhavet ska skeppas dit, till Albanien, för att söka italiensk asyl där. Italiens premiärminister Giorgia Meloni är nöjd. Det här lägret har varit hennes hjärteprojekt. Men snart stöter hon på problem – och nu pågår en hård strid om lägrets framtid.
Programledare: Linnéa Hjortstam. Med Lina Lund, DN:s korrespondent i Bryssel.
Producent: Elinor Ahlborn. -
I Tennessee är det numera förbjudet för dragqueens att läsa sagor för barn. Kulturkriget i USA har tagit sig nya uttryck och Donald Trump har gjort transpersoner och dragqueens till måltavlor. På andra sidan har Kamala Harris haft svårare att visa var hon står. Vem i valrörelsen spelar sina kort rätt?
-
När Robert Roberson för dömdes till döden för 22 år sedan, för att ha skakat sin dotter till döds, var "shaken baby syndrome" en etablerad diagnos. I dag är den starkt ifrågasatt och kritiserad.
De senaste åren har många andra dömda fått nya rättegångar och frikänts. Och samtidigt som Roberson förbereder sig för sin giftinjektion kommer ett nytt beslut.
Programledare: Emma Lukins. Gäst: Johan Nilsson, vetenskapsreporter på DN.
Producent: Sabina Marmullakaj. -
De skulle bara testa om Boeings splitternya rymdfarkost funkar, och vara tillbaka på jorden efter några dagar. En baggis för de rutinerade astronauterna Sunita Williams och Barry Wilmore – men ett banbrytande prestigeprojekt för Boeing. Minuter efter uppskjutningen är det flera saker som går snett. Nu är astronauterna fast i rymden, och måste räddas av Boeings konkurrent SpaceX.
Programledare och producent: Elinor Ahlborn. Med Maria Gunther Axelsson, vetenskapsredaktör på DN. -
Småbarnsmamman Chastity Sanders har inte råd med mat och kommer därför att rösta på Donald Trump. I ett land där miljontals går hungriga har pengarna blivit den viktigaste valfrågan, och båda kandidaterna driver stenhårt plånboksfrågor. Kommer Kamala Harris hinna ikapp Trump, och varför har han högst förtroende när det kommer till ekonomi?
-
Med brutala metoder ser Tjetjeniens diktator Ramzan Kadyrov till att hålla den ryska delrepubliken Tjetjenien lugn åt Vladimir Putin. Men ledarnas relation sätts i gungning när en affärsuppgörelse i Moskva slutar i ett stormat kontor och att två personer skjuts ihjäl. Kadyrov verkar öppet gå emot Putin för första gången. Nu pratar han om att utkräva blodshämnd. Vad är det som sker i den ryska eliten?
Programledare: Emma Lukins. Med DN:s Europakorrespondent Ingmar Nevéus.
Producent: Sabina Marmullakaj. -
I sin ungdom var Jonas Falk en ökänd bankrånare. Därefter blev han åtalad men friad i den stora narkotikahärvan Operation Playa. Nu har han utlämnats från Spanien, eftersom han på nytt misstänks för grova brott. Den här gången handlar det om utpressning mot en före detta börs-vd.
Programledare: Elinor Ahlborn. Med Ulrika By, reporter på DN.
Producent: Linnéa Hjortstam. -
Presidentvalet ser ut att bli en kamp mellan tjejerna och killarna – aldrig tidigare har det politiska gapet mellan könen varit större. Det avspeglar sig i demokraternas fokus på kvinnorättsfrågor och på republikanernas vicepresidentkandidat, en machoman som beskriver kvinnor med katt som farliga för landet. Samtidigt har Melania Trump just gett sig in i matchen, med ett utspel om självbestämmande som belyser hennes makes ambivalens inför aborträtten.
-
Han syns som excentrisk affärsman i succéserien The Crown. Miljardär och ägare av det ikoniska lyxvaruhuset Harrods i London, vars son hade en relation med prinsessan Diana. Men verklighetens Mohamed al Fayed anklagas nu för sexuella övergrepp på hundratals före detta anställda. Det handlar om påtvingade gynundersökningar, tafsande – och rena våldtäkter. Hur kunde unga kvinnor systematiskt utnyttjas bakom den exklusiva fasaden utan att någon slog larm?
Programledare: Emma Lukins. Med DN:s korrespondent Erik de la Reguera.
Producent: Sabina Marmullakaj. -
Northvolts grundare Peter Carlsson sågs som mannen som kunde rädda Europa från beroendet av Kina. Batterifabriken vid Skellefteås kust lockade till sig exalterade ministrar och många miljarder från investerare. Men sen kom skandalrubrikerna. Beskeden om bolagets framtid är motstridiga och Northvolts öde hänger på en skör tråd. Hur kunde det bli så här?
Programledare: Linnéa Hjortstam. Med Jonas Fröberg, ekonomireporter på DN.
Producent: Elinor Ahlborn. - Visa fler