Avsnitt
-
Vad händer med barn som inte får ta del av läsning? Varför är konserter så viktiga för vår hälsa? Hur kan kulturpolitik bidra till människors utveckling? Det diskuterar Anna Starbrink och Christer Nylander i detta poddavsnitt.
-
Hur kan kunskapen om våra rädslor hjälpa oss att få en bättre hälsa? Programledaren och författaren Rickard Sjöberg och hälso- och sjukvårdsregionråd Anna Starbrink diskuterar hur människor kan skapa ett hälsosamt liv med hjälp av kunskap om mod.
-
Saknas det avsnitt?
-
Hur kan ålderism bekämpas i vardagen? Samhällsdebattören Marianne Rundström och Anna Starbrink delar sina perspektiv på varför äldre behandlas ojämlikt i samhället.
-
Ingmar Skoog är expert på åldrande. Pandemin har satt fokus på ett av vår tids största samhällsproblem: ensamhet. Jag vill vara med och lösa detta. Här diskuterar vi bland annat ett konkret exempel: prattid i hemtjänsten.
-
Sedan 90-talet har hon arbetat med att hjälpa unga ur kriminalitet och gängproblematik. I dag är Fryshusets Camila Salazar Atias närmast en legend inom området och i det här avsnittet berättar hon om hur en våldsspiral kan brytas med rätt metoder - till exempel med hjälp av sjukvården.
-
Sverige har världens bästa sjukvård. Eller? Anna Starbrink och Lina Nordquist har ett par synpunkter på vad som skulle kunna förbättras. Hint: patienten ska styra allt mer av informationen....
-
Läkaren Anna Nergårdh utsågs av regeringen för tre år sedan till särskild utredare i arbetet med förändring av sjukvården. Nu ska hennes utredning äntligen presenteras. Vad behövs göras för att sjukvården ska bli modern och patientfokuserad? Lyssna, så får du veta!
-
Varför är kvinnors hjärtan annorlunda än mäns? Och varför behandlas vi lika fast vi skulle behöva olika behandling beroende på i fall vi är män eller kvinnor och har hjärtproblem...
Det svarar hjärtprofessor Karin Schenck-Gustafsson i det här samtalet som Anna Starbrink bjuder på.
-
Stefan Fölster, nationalekonom och chef för Reforminstitutet, berättar för Anna Starbrink om att det var bristen på valfrihet under det svenska 80-talet som fick honom att börja forska.
-
Sveriges enda dödsvetare Philip de Croy och Anna Starbrink samtalar om hur pandemin har slagit ojämlikt i Sverige.
-
Hur ska psykiatrin bli bättre på hantera pandemins svallvågor av psykisk ohälsa? Psykiatrikern David Eberhard beskriver det i detta avsnitt Starbrink.
-
I det här samtalet får Anna Starbrink veta mer om vad en svår barndom får för konsekvenser för människa. Caroline Cederquist, författare och journalist, berättar om sin upplevelse i detta starka samtal.
-
En kvinna får saker gjorda. Här berättar Amelia Adamo om hur hennes arv har fått henne att skriva en bok om kvinnoarv. Och så pratar Starbrink och Adamo om varför ålderism är omodernt. Och hur Amelia Adamos tillvaro har ändrats radikalt sedan pandemis intåg. Och så berörs förstås ett favoritämne: pengar!
-
Skolpionjären Anna Whitlock var en av de personer som var med och skapade det moderna Sverige under 1900-talets första år. Författaren Anders Johnson har skrivit boken om henne. I det här avsnittet diskuterar Anna Starbrink och Anders Johnson vad vi kan lära av Whitlock i dag.
-
Starbrink var nyfiken på att veta mer om årsrika har påverkats av pandemin. Vem kan vara bättre att prata med än twittraren och det digitala sociala geniet Birgitta Jonsson – en människa som varje kväll önskar sina vänner godnatt på Facebook och som på sätt håller hoppet och hjärtat öppet hos dem som sitter isolerade just nu.
-
Kvinnor drabbas hårt av lungcancer. Vice ordförande i Lungcancerföreningen, Karin Liljelund vet hur det känns att drabbas. Och hon vet vad politiker som Anna Starbrink kan göra för att förbättra möjligheterna att i vården upptäcka detta i god tid.
-
Vad är hälsa och hur påverkar det vår frihet? I samtal med politiker och experter inom hälso- och sjukvård utforskar regionrådet Anna Starbrink detta viktiga område och tar reda på vad hälsa för frihet innebär - på riktigt. I det nittonde avsnittet som är en sommaravslutning summerar Anna våren och ringer upp liberala företrädare från olika delar av landet.
-
Vad är hälsa och hur påverkar det vår frihet? I samtal med politiker och experter inom hälso- och sjukvård utforskar regionrådet Anna Starbrink detta viktiga område och tar reda på vad hälsa för frihet innebär - på riktigt. I det artonde avsnittet träffar Anna Abdiaziz Elmi, lärare och en stark röst för människor i Järvaområdet.
-
Vad är hälsa och hur påverkar det vår frihet? I samtal med politiker och experter inom hälso- och sjukvård utforskar regionrådet Anna Starbrink detta viktiga område och tar reda på vad hälsa för frihet innebär - på riktigt. I det sjuttonde avsnittet träffar Anna Alexandra Charles von Hofsten, grundare av 1,6 och 2,6 miljonerklubben.
-
Vad är hälsa och hur påverkar det vår frihet? I samtal med politiker och experter inom hälso- och sjukvård utforskar regionrådet Anna Starbrink detta viktiga område och tar reda på vad hälsa för frihet innebär - på riktigt. I det sextonde avsnittet träffar Anna Daniel Forslund, liberal politiker med ansvar för innovation och digitalisering i Region Stockholm.
- Visa fler