Avsnitt

 • Jessica Frej är kokboksförfattare och dyker då och då upp i Tv4s Nyhetsmorgon med klänningar i vackra färger och röda läppar – Jessica Frej är färgstark både till det yttre och inre. Hon inspirerar! Det vi ofta pratar om när vi ses är Attraktionslagen, vi är båda fascinerade av den och vi kommer att förklara mer om vad det handlar om för oss i det här avsnittet. Men Jessica själv är ett levande bevis för hur attraktionslagen verkar. Redan som liten drömde hon om att bli tv-kock. Hon lekte tv-kock när hon kom hem från skolan, såg framför sig exakt hur det skulle se ut i en tv-studio och kände i hela kroppen att hon var där. 2011 kom hon på 5:e plats i Sveriges Mästerkock, därefter har det bara rullat på. Välkomna till ett samtal med i Jessica Frej i ”Så in i Själen”

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Jessica Frej

  Producent: Marcus Silverdrake Blomgren (marcus@silverdrakeforlag.se)

  www.silverdrakeforlag.se

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Rickard Sjöberg är min kollega på tv4 och vi känner igen honom från Postkodmiljonären plan annat. Rickard började på kanalen ett par år efter mig och våra vägar har så klart korsats många gånger, inte minsta i mina Nyårskarameller där Rickard är med varje år. Rickard är för mig en varm, inkännande och närvarande person. Sedan tänker jag att han måste vara väldigt allmänbildad efter alla år i Postkodmiljonären. Jag vet att Rickard har en tro. Jag vet inte exakt hur den ser ut, så det vill jag prata med honom om. Även hur han ser på själen, och vad som händer när vi dör. Ganska nyligen kom Rickard ut med en bok om mod! ”Våga vara Modig”, vad innebär det i stort och smått, det ska vi prata om i det här avsnittet av ”Så in i Själen” och du är som vanligt varmt välkommen. 

  Länk till erbjudande Mindfulness App: https://zr4y9.app.goo.gl/f9XU

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Rickard Sjöberg

  Producent: Marcus Silverdrake Blomgren

  www.silverdrakeforlag.se

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Saknas det avsnitt?

  Klicka här för att uppdatera flödet manuellt.

 • I det här avsnittet av "Så in i Själen” så har jag bjudit in fantastiska Tina Thörner! värmländskan som i decennier framgångsrikt tävlat på elitnivå i den internationella rallyvärlden. Tina Thörner är bokaktuell med den självbiografiska boken ”Livet i 180”. Onekligen en bra boktitel på en bok om och av Tina Thörner, för hon är sannerligen en kvinna som lever i 180 och lever fullt ut. Det är aldrig en lugn, tråkig eller andefattig stund när man umgås med Tina. Hon känns orädd och vågar säga precis vad hon tycker, men utan att såra, hon har en tydligt, rakt och varmt sätt att uttrycka sig på. Hon brinner för att utveckla och utbilda, brinner för att förändra och bygga broar.Tinas erfarenheter från motorsporten, “kraschar du så måste du snabbt ta igen det du förlorat”, har även fungerat som hennes mantra i vardagen. Smärtsamma förluster av nära och kära vänner, föräldrar med alkoholproblem och dramatiska livsförändringar, har slutligen gett Tina kraften och insikten att kunna komma tillbaka och även inspirera andra.  Jag blir väldigt glad och hoppfull av människor som Tina Thörner! Hon inspirerar oss som lyssnar till att också brinna, leva och engagera oss. Det finns alltid människor i vår omgivning och längs vår väg som kan få oss på rätt bana .Varmt välkomna ska ni vara till ett fartfyllt avsnitt av ”Så in i Själen”.

  Länk till erbjudande Mindfulness App: https://zr4y9.app.goo.gl/f9XU

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Tina Thörner

  Producent: Marcus Silverdrake Blomgren

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I det här avsnittet har jag bjudit in Mona Sahlin – få kvinnor i politiken har väl skapat så mycket känslor och skriverier som Mona, älskad och hatad. Hur lever man med det, hur hanterar man det? Hur reser man sig igen, och igen och igen? Jag har just avslutat läsningen av Monas bok Makt-Lös. En bok som förde mig närmare en kvinna som brinner för debatten och viljan att ta tag i de obekväma frågorna, men också en kvinna som ärligt berättar om sina rädslor och svåra depression. Jag ser fram emot det här samtalet med Mona. Jag vill veta hur hon lever sitt liv i dag. Vad tror hon om Sveriges framtid, och vad tror hon på? Har hon tankar om själen, som jag? Välkomna till ”Så in i Själen”.

  Länk till erbjudande Mindfulness App: https://zr4y9.app.goo.gl/f9XU

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Mona Sahlin

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I det här avsnittet av ”Så in i Själen” har jag bjudit in min vän Elaine Eksvärd - Författare, retoriker och bloggar. bl a. Elaine är mycket. Hon är stark, klok och modig. Hon vågar han en åsikt och hon vågar även be om ursäkt och säga förlåt om hon känner att hon haft fel eller gått för långt. Det här avsnittet innehåller högt och lågt. Samtal om feminism, tro och andlighet, ilska och förlåtelse. Ett samtal om att lugna, tydliga, bestämda och kärleksfulla gränssättningar når bättre effekt än hat och ilska - Välkomna till ett samtal ”Så in i Själen”.

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Elaine Eksvärd

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I det här avsnittet har jag bjudit in min vän Thomas Bodström, författare, advokat och tidigare justitieminister – jag vill prata med honom om hur han ser på läget i Sverige och världen just nu. Utveckling och framtid. Vad han brinner för, men också sådant som jag aldrig pratat med honom om tidigare: Hur ser han på själen, vad tror han på och vad tror han händer när vi dör? Välkomna till "Så in i Själen"

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Thomas Bodström

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Doktor Diamantis Kokovinos, utbildad inom kinesisk medicin, naprapati, funktionell medicin och livsförändringar. Vi ska prata om den inre kraften/energin. Det här flödet av energi som kommer från djupet av ditt inre. Inom den kinesiska medicinen heter det Chi, inom Yogan, kallas det Shakti, och i väst pratar man om Spirit, på svenska översatt till Anda, den rätta Andan – the right spirit. Och vi har alla den här energin inom oss – den här energin blir varken trött eller gammal. Den finns där hela tiden, och vi kan tydligt känna den när vi är förälskade, skrattar och är glada – vi låter energin flöda. Men lika snabbt kan vi stänga av flödet – någon säger något som sårar eller din partner gör slut – snabbt stänger du hjärtat. Blockerar allt flöde, ibland är det så tydligt att det är skrämmande hur snabbt vi kan stänga hjärtats portar och energins flöde. Men energin finns kvar där bakom ditt hjärtats stängda portar, och ju mer du lär dig att leva med ett öppet hjärta ju mer energi kommer att flöda igenom dig. Jag tänker att det här är något vi kan träna på – genom meditation, medvetenhet och övning. Det här ska bli ett intressant samtal. Välkomna till "Så in i Själen”. 

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Diamantis Kokovinos

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Ann-Christine Ruuth – föreläsare och präst. Hon föddes som Åke 1952, men hösten 2010 kom hon ut som Transperson. Kanske har du som lyssnar läst boken "Min pappa Ann-Christine" skriven av Ann-Christines dotter Ester Roxberg? Filmen "Min pappa Marianne" med Rolf Lassgård i huvudrollen, är inspirerad av Esters bok. Jag kan varmt rekommendera den boken. Den är oerhört välskriven, vacker, känslosam och så viktig! Jag ser väldigt mycket fram emot det här samtalet med Ann-Christine. Och eftersom Ann-Christine bor i Skåne så gör vi gör det digitalt. Innan ni börjar lyssna på mitt och Ann-Christines samtal vill jag bara dela med mig av en text från Ann-Christines hemsida. "Jag längtar efter ett samhälle där människors olikheter inte betraktas som problem utan som en tillgång. Jag drömmer om en tillvaro där ingen homosexuell eller transperson behöver "komma ut" eller förklara sig, utan där det ses som lika självklart som andra uttryck för mänskligt liv." Jag känner att jag bara kan hålla med Ann-Christine! Det längtar jag efter också. Varmt Välkomna till Så in i Själen!

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Ann-Christine Ruuth

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Jag träffade KG Hammar för ett par år sedan på Bokmässan i Göteborg. Vi blev intervjuade på samma scen och samtalet var andlighet. Det visade sig att vi hade, om inte på alla plan, men ändå en hel del beröringspunkter i vår trosuppfattning. Jag har alltid gillat KG, kanske är det för att han precis som jag känner sig hemma i den Kristna mystiken, Jag har alltid haft ett intresse för de olika religionernas mystik – som Kabbalan inom Judendomen, Sufismen inom Islam och så den Kristna mystiken – där har jag funnit texter med mycket visdom och kärlek som talar till mig. Och samtalet du ska få lyssna till nu rör sig i samma andliga rum. Nu befinner sig KG Hammar i södra Sverige och jag i Stockholm, så samtalet görs digitalt. Vi ska bl a prata om citat ur bibeln som "Älska dina fiender" och hur ska det vara möjligt när så många av oss finner det svårt att älska sig själv. Bibeln pratar faktiskt om att älska sig själv. "Du ska älska din nästa så som dig själv". Men det känns som många har missat just den biten om att älska sig själv, som att det är något fult och fel. Men inget kunde ju vara mer rätt. Välkomna till ett samtal med KG Hammar som var Ärkebiskop mellan 1997 och 2006. Välkomna till "Så in i Själen".

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: K G Hammar

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hej kära lyssnare här kommer ett litet bonusavsnitt av "Så in i Själen" – det är ju Schlagertider och även om den schlagerfeber vi är vana inte riktigt har infunnit sig så känns det ju ändå härligt att Melodifestivalen blev av och är i rullning! - Mer sång, dans och musik till folket tänker jag. Och det finns nog inget som kan väcka själen till liv på ett sånt härligt sätt som lite spontan, fridans i vardagsrummet till en favoritlåt. Genast känner man att glädjen inom en stiger så in i själen! I det här Schlagerbonus-avsnittet har jag bjudit in en av finalisterna i årets melodifestival – Anton Ewald. Känns lyxigt att han tar sig tid så nära finalen som är nu på lördag den 13 mars. Vi pratar bland annat om att omvandla nervositet till energi och att bara njuta av resan och ha kul! Tänk om vi kunde se på livet så, undrar just vad som skulle hända då? Välkomna till "Så in i Själen"

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Anton Ewald

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Vad är det som gör att vissa tycks vara sådana överlevare? De är på toppen, faller, reser sig, skakar av sig och börjar klättra - så ser det ut i alla fall, när man betraktar det utifrån. Men när man är mitt i det så är det nog inte så jäkla härligt. Jag minns jag såg en dokumentär om gruppen Eagles, och då blickar bl.a. gitarristen Joe Walsh tillbaka och reflekterade över bandets historia och stundtals riktigt tuffa väg. Han skrattar till och säger något i stil med: "Oj, vilken resa det varit. Och när man var mitt i det så kändes det för djävligt, men när man blickar tillbaka så är det som att läsa en väl genomtänkt roman". Ett sätt att se på livet när man kommit ut hel på andra sidan. I det här avsnittet har jag bjudit in skådespelerskan och programledaren Sanna Bråding för att prata om den här styrkan att resa sig, hur fann hon den när det var som mörkast. Resan dit hon är idag är imponerande - från förtvivlan, panikångest och vilsenhet - till något hållbart och kraftfullt, en annan mer medveten livsstil, som bland annat innehåller vegankost. Vi har mycket att prata om. Välkomna till "Så in i Själen".

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Sanna Bråding

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Själar finns överallt omkring oss. Främmande själar, vilsna, sökande, saliga och lyckliga Själar. Och alla har vi känt oss både vilsna, sökande, saliga och lyckliga i själen. Jag läser Jens Lapidus senaste bok, "Paradis City". Och i varje karaktär i boken kan jag hitta en längtan efter att fylla det inre tomrummet, att hamna i ett sammanhang, finna mening med livet. Alla brottas vi med det till och från, ingen är undantagen. Jag ska prata med honom om just det. Och hur är det för Jens själv. Vad brottas han med? Vad tror han på? Vad är han rädd för, och hur ser han på själen? Välkomna till "Så in i Själen"

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Jens Lapidus

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I det här avsnittet gästas jag av, Författaren och influencern Josefin Dahlberg - hon är nybliven mamma till dottern Mio. pappa är filmregissören Josef Fares. I december förra året, när jag lanserade den här podden "Så in i Själen" Så släppte Josefin sin andra bok "Soul Work" - Jag har läst den med stor behållning. För mig var det som att möta mitt yngre jag - jag kände igen den där härliga energin jag hade när jag för lite mer än 20 år sedan påbörjade min inre resa. Och jag kände en sådan lycka över att en 31 årig kvinna skriver en så viktig bok - där hon berättar om hur den inre resan och det själsliga arbetet har betytt allt för hennes välmående, liv och överlevnad. När jag läser den tänker jag att det finns hopp. Vi behöver vara många som sprider vikten av att skapa en bra och kärleksfull relation till oss själva för att sedan kunna sprida det vidare till alla omkring oss. De bra energierna vi sprider blir som ringar på vattnet. Flera gånger under samtalet, tappar jag hakan, får tårar i ögonen och försöker greppa hur hon klarat sig i vissa lägen. Det bor en stark själ i Josefin - hon har kommit i kontakt och hon kommunicerar hela tiden inåt. Och just det här, är något vi alla kan lära oss. Välkomna till "Så in i Själen". 

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Josefin Dahlberg

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Jag har som många andra följt Prinsessan Märtha Louise i medierna – tänkt att vi haft en del gemensamma intressen och att det vore kul att någon gång träffa henne. I november 2019, blev jag inbjuden på en bokrelease där hon skulle tala om sin bok "Född Sensitiv" då fick vi tillfälle att prata en stund. Men efter att jag har läst boken ville jag prata mer med henne. Jag hade önskat att vi hade kunnat setts live jag och Märtha Louise. Att få ihop ett själsligt samtal på distans och med dålig uppkoppling är inte det lättaste, men jag hoppas att ni ändå ska tycka att det är givande. Men visst är det något extra med ett fysiskt möte. Och vi människor har ett behov av att mötas – allt är energi. Och när två själar möts, två energier med sina egna unika egenskaper. Det är klart att något magiskt kan uppstå. Något magiskt kan uppstå i varje möte om du vill. Det får mig att tänka på något jag läst i en bok som jag tycker mycket om, som heter "En kurs i Mirakler" Texten lyder: "Vem du än möter: kom ihåg att det är ett heligt möte. Som du ser honom, kommer du att se dig själv. Som du behandlar honom, kommer du att behandla dig själv. Glöm aldrig detta, för i honom kommer du att finna dig själv eller förlora dig själv." Välkomna till "Så in i Själen".

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Prinsessan Märtha Louise

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Unga människor mår dåligt i Sverige – sämst i Europa enligt en undersökning gjord av Skandias Stiftelse - Idéer för Livet.Där finns hela tiden en underliggande rädsla för att misslyckas, prestationskrav som känns kvävande. De egna förväntningarna på allt som man tänker att livet ska vara, skapar en stress. Bostadsbrist och arbetsbrist bidrar också till stress. Sverige är dessutom det enda landet i EU där unga är mindre optimistiska inför framtiden än äldre. Hur har vi skapat ett sånt här samhälle? Vad är det som saknas? Vad kan vi göra åt det? För vi måste ju göra något. Vi måste ju hitta ett sätt att skapa en bättre miljö för alla på alla plan. I det här avsnittet pratar jag över nätet med Klas Bergling bl a om just de här sakerna. Klas förlorade sin son Tim, känd som Aviici för snart 3 år sedan - Familjen Bergling startade stiftelsen

  Tim Bergling Foundation till minne av Tim. En stiftelse som stödjer organisationer som arbetar förebyggande inom områdena psykisk ohälsa och självmord/suicid. Tim kämpade med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Han var en sökare som längtade efter svar, till en dag när han inte orkade längre. Längtan efter att finna mening med livet det är något vi alla brottas med på olika sätt. Välkomna till "Så in i Själen".

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Klas Bergling

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Det vilar en speciell pondus över skådespelerskan Marie Göranzon – en kvinnokraft fylld av visdom och livserfarenhet. En kvinnokraft som är både varm och bestämd, orubblig som ett urberg. Jag älskar just den kraften hos kvinnor - kraften som är äkta, vacker och naturlig – som är full av kärlek och samtidigt kompromisslös, resolut och rättvis. Just därför har jag bjudit in Marie Göranzon, för jag vill komma närmare denna kraftkvinnas själ. Välkomna till "Så in i Själen".

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Marie Göranzon

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I ett rött litet hus med vita knutar nästan som i Hälsingland där hon växte upp, ska jag träffa sångerskan och låtskrivaren Py Bäckman. När jag växte upp var Py Bäckman en av de där häftiga, tuffa rocktjejerna som jag beundrade. En stark, självständig kvinna som tog för sig av livet och vågade stråla! Jag gillade de där rocktjejernas stil, både i hur de klädde sig och deras attityd. Det var något nytt och kvinnligt starkt, som verkligen inspirerade mig. Sedan, många år senare, så inser jag att denna tuffa rocktjej skriver de mest fantastiska psalmer – så vackra och tänkvärda texter som berör mig djupt i själen. Det ville jag uppmärksamma, och även hylla denna kvinna som är oerhört aktiv även idag med att skapa och framträda. Därför är Py min gäst i det här avsnittet. Jag inser att hon faktiskt återigen inspirerar mig. Fast nu talar hon till mitt mer mogna jag. Välkomna till ”Så in i Själen”.

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Py Bäckman

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Psykologerna som studerat den mänskliga livscykeln har upptäckt att ju mer aktiva och engagerade människor fortsätter att vara under mitten och den senare delen av livet, desto större är sannolikheten för att uppnå psykisk hälsa, fysisk välbefinnande och personlig tillfredsställelse. Utmaningar och aktiviteter stärker vår självkänsla, håller oss vid liv. Utan dem och utan våra drömmar tynar vi bort och blir gamla i förtid. Men under den senare delen av livet är det också en tid att reflektera inåt, ompröva prioriteringar, göra saker i ett annat tempo utan att för den sakens skull sluta göra saker, sluta drömma.

  Livet är inte över förrän det sista andetaget, och inget av det du fått kan du ta med dig – Det som lever kvar är minnet av den du var och det du gett.

  Med tanke på det så känns det viktigt att vara medveten om hur vi väljer att leva våra liv. Lever vi fullt ut. Vad är det vi kommer att ångra när vi ligger där i livets slutskede.

  Det här funderar jag över ibland och just därför har jag i det här avsnittet bjudit in Richard Skröder, verksam som Överläkare inom den palliativa vården på Stockholms Sjukhem.

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Richard Skröder

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • I det här avsnittet har jag bjudit in Skådespelaren och Journalisten Rasmus Troedsson.Många av er känner igen honom från tv-serien "Vår tid är nu" eller så har ni kanske sett honom serien "Jakten på en Mördare" som också visats på SVT.Jag hörde hans sommarprat och berördes starkt av resan han gjort genom livet, resan från botten av det destruktiva fram till ljuset idag. Hur fann ljuset sin väg in där i mörkret. Vad var det som slutligen tvingade honom ner på knä där han bad till gud om hjälp.Jag tycker att den resan är viktig att prata om – den resan som skakas till liv av den där inre rösten som gång på gång kallar men som du inte hör förrän du är redo. Ibland kanske det är så som i Rasmus fall att man måste nå botten innan man påbörja själens resa. Att lidande både kan förgöra och förlösa, beroende på hur man väljer att se det.Tomheten. Alla har vi känt den och alla har vi sökt fly ifrån den. Men om vi bara vågar stanna upp i den tomheten. I tystnaden, kan vi höra ropet inifrån, och känna vårt hjärtas längtan. Välkomna till "Så in i Själen"

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Rasmus Troedsson

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Under 2020 släppte skådespelaren Ola Rapace, sin självbiografiska bok Romeo (min flykt i fem akter). En väldigt stark, naken och välskriven berättelse om livet, kärleken och konsten. Och om att ständigt vara på flykt från sin egen lycka. Olas och mitt samtal rör sig mycket runt hans bok - om hans längtan och jakt efter att fylla det där hållet inom sig. Ett samtal som jag tror att vi alla på ett eller annat sätt kan känna igen oss i. För där under ytan har vi så många likheter. Välkomna till "Så in i Själen". 

  Av och med: Agneta Sjödin

  Gäst: Ola Rapace

   

  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.