Avsnitt
-
Efter stormningen av Kapitolium har det pågått en märklig visklek om Radio Bulletins programledare Ivar Arpi. Är han farlig för demokratin? Ser han mellan fingrarna på hoten mot demokratin, när dessa kommer från högerextremt håll? Visade han sitt rätta ansikte när han skrev att de som stormade Kapitolium inte såg ut att kunna ta makten över landet? Måste alla, precis alla, beskriva det som skedde som ett kuppförsök? Om detta och mycket mer handlar dagens avsnitt.
Dagens gäst är Bino Drummond, som både är moderat politiker i Norrtälje och registrerad republikan.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
När de gudar som överlevt Ragnarök återvänder hittar de guldspelpjäserna från partiet de spelade innan katastrofen. Och så påbörjar de ett nytt parti. Denna scen ur Völuspa har gett namn till Asle Tojes senaste bok "Gullbrikkespelet – et Europa i ruiner" (Dreyers forlag, 2020) som avslutar hans Europatrilogi.
I dagens poddavsnitt pratar Asle Toje med Bulletins Ivar Arpi om Europas demografiska förändringar, varför klassförakt plötsligt blivit rumsrent och hur det nya svenska klansamhället vuxit fram. Och om den konservative tankesmedjan Oikos, som Asle Toje sitter i förtroenderådet för.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
Saknas det avsnitt?
-
"Hitta inte på undantag som skulle göra just din aktivitet okej,” dundrade Stefan Löfven. Socialminister Lena Hallengren fyllde i: ”Leta inte kryphål!". Så lät det i november. Men i julruschen gick Stefan Löfven på köpcentret Gallerian i Stockholm för att köpa reservdel till sin rakapparat. Rakhyvel, någon? På annandagen sågs inrikesminister Morgan Johansson gå runt på Nova, ett köpcenter i Lund, för att fynda en försenad julklapp till sina föräldrar. Finansminister Magdalena Andersson stod och hyrde skidor i Sälen. Undantag och kryphål. Av detta kan vi dra slutsatsen att alla djur är jämlika, men vissa mer än andra. Så länge vi andra sköter oss, kan regeringen tillåta sig alla undantag och kryphål de vill.
I dagens podd diskuteras detta, men främst vad vi borde göra här och nu. Och varför det verkar som att Sverige återigen släpar fötterna efter sig. Gäster är Fredrik Elgh, professor i virologi, och Joacim Rocklöv, professor i epidemiologi, båda vid Umeå universitet. Programledare är som vanligt Ivar Arpi.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
En mamma i Göteborg fann sin sjuåriga dotters mattebok orättad och full av fel, skriver Anna-Karin Wyndhamn i måndagens Bulletin. Rättning "tar bort glädjen", menade läraren, och fick stöd av rektor. Detta är inte en isolerad incident, utan snarare ett systemfel,
Skoldebatten har på senare tid mest handlat om friskolor, segregation och vinster – men varför lär sig svenska elever inte läsa, skriva och räkna ordentligt? I dagens podd pratar Ivar Arpi med Anna-Karin Wyndhamn, krönikör i Bulletin och fil dr i pedagogiskt arbete, och Håkan Sjöberg, lärare på Nordhemsskolan.
Följ Håkan Sjöberg på twitter (@F3Kpilot). Och läs Anna-Karin Wyndhamns artikel i Bulletin.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
- Kommer Bulletin bli ett svenskt Fox News? Och behövs verkligen en ny tidning i Sverige? Radio Bulletins programledare Ivar Arpi pratar med Paulina Neuding, Bulletins chefredaktör, och Thomas Gür, senior editor på samma tidning. Även Sveriges coronahantering, migrationsfrågan och förnedringsrånen av barn avhandlas.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.