Avsnitt
-
Hon började idrottskarriären som utförsåkare, lade av, började igen och är sedan ett decennium en av världens ledande långloppsåkare. Halva året bor hon i Sverige och halva i Sydafrika. Vi pratar om karriärens upp- och nergångar och givetvis ganska mycket om Sydafrika. | Kolla in www.mtbpodden.com för länkar till det vi pratar om Gilla MTB-podden på facebook för länkar och annat till det vi pratar om och glöm inte prenumerera för att inte missa ett avsnitt!
-
När Nellie Larsson upptäckte cyklingen var hon över trettio och nybliven mamma. Nu kämpar hon i toppen på långloppscupen och är mitt uppe i en elitsatsning. Om att kombinera jobb, familjeliv och träning, att hitta inspiration och förstås en del om tunnelbygget genom Hallandsåsen som var ett av Nellies första stora uppdrag som kommunikatör på nuvarande Trafikverket pratar vi om. Trevlig lyssning! Gilla MTB-podden på facebook för länkar och annat till det vi pratar om och glöm inte prenumerera för att inte missa ett avsnitt!
-
Saknas det avsnitt?
-
Emil Lindgren handplockades redan under gymnasietiden för att bli proffs i Italien. Vid 32 års ålder har han flyttat hem till Säter och kommer nu satsa på tävlingar i Sverige och skandinavien och det i ett nytt team, Serneke-Allebike. Vi möttes hemma hos honom och det blev en timmes härligt prat om allt från den gången han blev rånad på cykeln vid en tävling i Karibien till att kombinera familjelivet med elitsatsningen. Gilla MTB-podden på facebook för länkar och annat till det vi pratar om och glöm inte prenumerera för att inte missa ett avsnitt!
-
Äntligen är MTB-podden tillbaka och det med besked! Joline Johansson är en av Sveriges bästa i enduro-cykling. Vi pratar bland annat om att kombinera elitsatsning med jobb, skillnaden att tävla i Norge jämfört med Sverige, vegetarisk kosthållning, lite om att sälja en häst och reder förstås ut om hennes namn har något med Dolly Partons monsterhit "Jolene" att göra. Utöver det mycket inspirerande mtb-snack. Gilla MTB-podden för länkar och annat till det vi pratar om och glöm inte prenumerera för att inte missa ett avsnitt!
-
2017 blir ett år att minnas. Då kommer nämligen MTB-podden tillbaka, oftare och bättre än någonsin tidigare! För att det ska bli möjligt vill jag dock ha in tips på vilka jag kan möta i intervjuform. Maila till [email protected] med dina tips och önskemål. Maila även samma adress om du är intresserad att annonsera i podden. Komsi komsi!
-
Intervjun med en av världens bästa cross-countrycyklister Jenny Rissveds fick jag äran att göra i hennes föräldrahem i den idyllisk del av Falun den varma sommaren 2014. Jenny hade precis kommit hem från några veckors tävlingar i USA och bjöd på ett fantastiskt samtal om förstås en massa cykling, skador, hemliga drömmar och varför hon är extremt vältalig. Mycket nöje!
Jennys hemsida hittar du på http://www.jennyrissveds.se/ och hon finns även påfacebook, två ställen vi dessutom diskuterar i podden. Världscupen och VM kan man kika på hur många gånger man vill på Redbull.tv -
För många klingar kanske ingen klocka när de hör namnet Jon Bokrantz, men i mtb-kretsar känner desto fler igen namnet Jon Television (eftersom det låter tufft på norrländska). Han har uppemot 100 000(!) visningar på de mountainbikefilmer han lägger upp och brinner verkligen för att sprida mtb-sporten till fler. Med andra ord någon som passar perfekt i MTB-podden! Vi får höra allt om hur den som vill skapa sin framgångsrika cykelfilm ska tänka, som "vanligt" en del om enduro, vad orter som vill sprida cykelsporten bör tänka på och dessutom turtips för både Sundsvall och Göteborg!
-
Alexandra Löfvander saknade någon att cykla med och startade därför en egen cykelutbildning. Bike academy är speciellt på det sättet att det riktar sig enbart till tjejer. Vi får lära oss mycket om var man hittar inspirationen att cykla, att börja tävla som vuxen och självklart en del om byggprojektering.
-
Louise Östberg kombinerar familjelivet och jobbet med drömmen att leva som äventyrare. Under 2014 genomför hon ett äventyr varenda dag, där ingår förstås mycket cykling. Vi får lära oss allt om att köra trehjuling nerför trappor, vad man isklättrar en sommardag i London och får flera bra tips för den som vill få ut mer av sin vardag!
-
Niklas Wallner stod inför ett vägval efter att ha skadat mjälten i en tävling och inte kunnat tävla eller träna på flera månader: antingen lägga av helt, eller ge downhillcyklingen en riktig chans. Som tur är valde han det senare och tillsammans med sin bror startade han team W-racing och har bland annat tagit SM-guld sedan dess. Av brorsan Robin som vi hörde i avsnitt 3 beskrivs Niklas som "en konstnär och när det fungerar är han en av världens bästa cyklister". Niklas hade många funderingar om varför saker blir som de blir och intressanta perspektiv på saker och ting. Lyssna och njut för en dryg timmes cykelinspiration!
-
Vi är alltså redan framme vid avsnitt 3, och det är en stor ära för mig att presentera det första avsnittet av två med de två bröderna Wallner: Robin Wallner! Robin är en av Sveriges främsta Downhillåkare och berättar om sin karriär hittills, tiden som franskt proffs och varför valet sedan föll på att starta upp ETT EGET TEAM. Det stämmer. Tillsammans med brorsan Niklas skapade Robin racingteamet W-racing som kuskar land och rike runt med sikte att utvecklas inom downhillsporten. Många intressanta tankar bjuds det på, exempelvis svenskarnas märkliga inställning till tävlingsidrott, varför det är så praktiskt att ha ett team med sin bror och svaret på den stora frågan: Är extremsportare extremt våghalsiga människor?
-
Redan i avsnitt 2 får vi möta en riktig LEGENDAR i mtb-sammanhang, nämligen Fredrik Ericsson. Jag hälsade på hemma hos Fredrik i Falun och bjöds, förutom på en utsökt Bruschetta och en magisk Cappucino på den fantastiska historien om gokartföraren som ville skaffa bättre viktfördelning, köpte en mountainbike och sedan blev en ikon för sporten i Sverige. Han lade av, blev ledare, lyckades i OS, började igen och vann både Birkebeinerrittet och Cykelvasan samma säsong! Det jobbet som står närmast ett "normalt" yrke hittills är cykelmekaniker. Nu står han i vägskälet mellan att satsa själv på cyklingen eller på företaget Toppfysik, som sysslar helt och hållet med cykling...
-
Jag är så himla glad över att vi äntligen är igång med denna pod, och speciellt för att första avsnittets huvudperson inte är någon mindre än VÄRLDENS BÄSTA mountainbikeorienterare (och snart antagligen bästa enduroåkare), Cecilia Thomasson. Hon pluggar heltid till läkare och ägnar all annan tid åt olika grenar av mountainbikecykling, en riktig inspiratör.
Intervjun skedde i köket i Umeå strax innan säsongen drog igång och handlar bland annat om parmesanutbudet på Bornholm, enduro, att bygga en bikepark hemma och lite att vinna VM trots whiplashskada. Ungefär halvvägs in i samtalet kom vi även till den rent existensiella nivån vad gäller idrottsutövande.
Kaffet som dracks kom från en kapselmaskin.