Avsnitt
-
Veckans gäst är Anders Magnusson som har gått från en minst sagt stökig bakgrund till att utbilda och hjälpa människor i sorg. Det handlar om all typ av förluster som relationer, dödsfall och tillit som några exempel. Han berättar om olika sätt att hantera sorg, att kunna förlåta andra och sig själv och tankesätt för hur vi ska kunna hjälpa närstående i sorg. Han delar generöst med sig av sin kunskaper och erfarenheter med så härlig energi och övertygels om att vi kan bli lyckliga igen. Så otroligt lärorikt och viktigt!
-
Den här veckan fortsätter det i intressanta samtalet med den mentala rådgivaren Johannes Hansen. Vi pratar om medboeronde, att ha kraften att ta egna beslut och hur vi ska uppnå våra mål. Dessutom får jag coachning av Johannes i att hur jag ska steppa upp för att hitta…kärleken.
-
Saknas det avsnitt?
-
Den enormt uppskattade mentala rådgivaren Johannes Hansen är veckans gäst. Han berättar bland annat om sin bakgrund om varför han började läsa självhjälpsböcker som liten till hur vi ska hantera förändringar, vår rädsla och att våga utmana oss själva. Hans kunskap, drivkraft och energi han besitter inspirerade mig enormt mycket!
-
Veckans gäst är Artisten Tess Merkel. Snart står hon på scenen i Melodifestivalen för första gången som soloartist. Vi pratar om när hon började på scenen som barn i Nyköping, om tiden med Alcazar och om att våga ta klivet ut och möta smärta för att på egen hand fortsätta sin egen resa!
-
Skattejuristen Adam Esser föddes med hjärtfel och opererade hjärtat 2 gånger som barn.
I november 2018 under en cykeltur i Spanien föll han handlöst av cykeln. Hjärtat hade slutat slå. Adam var död i en timme och låg i koma i 4 veckor. Att han överlevde är ett mirakel. Att han överlevde helt utan skador på hjärnan eller kroppen är ett ännu större mirakel. Lyssna till Adams historia om att växa upp med hjärtfel och hans imponerande resa tillbaka från dagen när hjärtat stannade. -
Författaren och föreläsaren Anna Tebelius Bodin som är specialiserad på hjärnan är tillbaka. Senast hon var med pratade vi om ”stress och hjärnan” (avsnitt 3). Ett enormt uppskattat avsnitt så därför bjöd jag henne igen så vi kan lära oss ännu mer om hjärnan. Den här gången är jag nyfiken på våra tankar! Varför tar vissa tankar över, hur kan vi göra för att välja bättre tankar och ska vi tro på våra tankar?
-
Pingis Hadenius är entreprenören och ekonomen som vägleder oss genom hur vi ska tänka i vår vardagsekonomi. Vi pratar om ekonomi kring unga vuxna, sambo, ensamstående, separerade och sparande. Så spännande hur vi med små medel kan planera och spara med små förändringar.
-
Veckans avsnitt gästats av den inspirerande äventyraren Renata Chlumska! Vi pratar om hennes storslagna äventyr runt om i världen och om att förlora sin kollega och kärlekspartner Göran Kropp i en dödsolycka. Vi samtalar också bland annat om hennes kommande äventyr - rymden! Och hur man hittar äventyret i vardagen, speciellt nu i coronatider.
-
Näringsfysiologen Kristina Andersson är tillbaka och den här gången tar vi ett helhetsgrepp när det gäller vår kost. När vi kliver in i ett nytt år är det många vill komma igång igen efter jul och nyår.
Därför pratar vi i detta avsnitt om hur vi kan få en hållbar kosthållning , vi pratar om kost och träning och massa annat! -
Min gäst idag är politikern Alice Bah Khunke. Jag är nyfiken på hennes starka vilja att göra skillnad och vad som gör en bra ledare. Dessutom vikten av vänskap och att lära sina barn att inte ta något för givet.
-
Det är nu 16 år sedan tsunamin. Malin Sävstam berättar om hur hon och hennes familj hamnade mitt den betonggrå gigantiska vågen som tog två av hennes tre barn och hennes man.
Vi pratar om den djupaste sorgen och att hitta livet igen och att känna tacksamhet. Varje dag! -
Denna vecka samtalar jag med underbara Björn Natthiko Lindeblad. Efter sina 17 år som buddhistisk skogsmunk och olika livserfarenheter bär han med sig så mycket klokskap som han så generöst delar med sig av. För drygt 2 år sedan fick han beskedet att han har den dödliga sjukdomen ALS. I det här extra långa avsnittet delar Björn Natthiko med sig av hur vi kan hantera våra tankar, sorg, känslor och rädslor. Det blev både skratt och tårar i ett, för mig, oförglömligt samtal.
-
Sömnforskaren Claire Anne Eriksen berättar om vad som sker i olika delar av kroppen under olika perioder under vår sömncykel. Vi pratar även om vikten av sömn när det gäller stress, hur vi kan bryta dåliga sömnmönster och om vi kan sova ikapp förlorad sömn.
-
Farao Groth är radioprataren från Borlänge som redan som 8-åring uppträde som dragqueen och sina kvinnliga idoler. Jag är nyfiken på var hans självkänsla att stå i sig själv och vara unik även genom tonåren kommer ifrån. Och hur blir man en sån fantastisk berättare som han är. Mycket skratt blev det och skönt samtal att våga vara den man är.
-
Kristina Andersson är näringsfysiologen som eftersträvar balans i kosten och att göra den okomplicerad. Vi pratar om sockersug och vad vi kan äta när suget kommer. Jag är även nyfiken på hur hon tänker kring att ha en balanserad kost juletider och samtidigt kunna njuta den goda maten.
-
Den är veckan är det ”Mäns våld mot kvinnor-dagen''. Jag vill uppmärksamma det genom att jag har bjudit in Erika Pragler som som under 7 år blev psykiskt och fysiskt misshandlad av sin pojkvän. Idag jobbar hon med att hjälpa andra i samma typ av situationer genom föreläsningar och ideellt jobb med Brottsofferjouren. Här hennes berättelse.
Om du känner igen dig i Erikas historia - tveka inte då att höra av dig till https://www.brottsofferjouren.se/ eller https://kvinnofridslinjen.se för att få hjälp. -
Från fältet i brinnande krig till att bevaka presidentval. Rolf Porseryd har varit utrikesreporter och utrikeskorrespondent i nästan hela sitt yrkesverksamma liv.
Jag är nyfiken på hur han upplevt sina år bland konflikter, våld och krig och vad som har drivit honom att fortsätta även om det satt honom i riktigt farliga situationer. -
Den här veckan handlar podden om hur stress påverkar våra kroppar mer än vi kan tro och hur viktig sömnen är för oss.
Jag har bjudit in Anders Lönedal som jobbar med tillämpad psykofysiologi, vilket handlar om att man studerar mänskligt beteende och dom processer i kroppen som är delaktiga i det. Vi pratar om hur dagens digitala och stressade samhälle kan göra oss sjuka, på riktigt, och vad vi kan göra åt det.
När det gäller kroppen och hälsa är jag nyfiken på allt - och Anders besitter en enorm kunskap. -
I veckans avsnitt är underbara David Sundin gäst.
Vi pratar om hur han som klassens underhållare tog vägen via webbyråbranschen innan han, med sin scenskräck, klev upp på stand up scenen.
Jag är lite extra nyfiken på vad är humor, och när och hur är man rolig. -
Veckans gäst är Niclas Rodhborn. Som ung var han en lovande hockeyspelare bosatt på Gotland. När han var 19 år förlorade han sitt livs kärlek när hon plötsligt dog bredvid honom i sängen. Två månader senare råkade han ut för en bilolycka och blev förlamad från bröstryggen och ner. Det här är 32 år sedan. Sedan olyckan har Niclas haft en lång och framgångsrik tenniskarriär med bland annat två lag-VM-guld. Han har varit med i Paralympics i både rullstolstennis och rullstolsbasket. I det sistnämnda har han även ett EM-guld.
Jag är nyfiken på hur Niclas efter sin stora sorg och olycka hittade kraften att vända livet till att bli så innehållsrikt och meningsfullt.
- Visa fler