Avsnitt
-
Vi har dukat upp dagens bord med ett gäng kändisviner, närmare bestämt sex olika rödpang för ett blindtest. Vilket smakar bäst? Och vilket var odrickbart? Med oss har vi den prisade sommeliern Niklas Ödman som till vardags håller hus på restaurang och hotellet Ett hem i Stockholm. Tillsammans blindtestar vi vinerna från bland annat Leif Mannerström, Leif GW Persson och Lena PH. Dessutom snackar vi om oxrullader och vi djupdyker i vinvärlden.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Micke har bokstavligen ätit sig igenom London. Men innan vi landar in i den brittiska matkulturen, gastropubar och ljus lager så pratar vi om fenomenet: Räkmackan och Kebabens dag. Dessutom blir det snack om musik på restaurang, Isterband med dillstuvad potatis och hur man i vanlig ugn lyckas att få potatisen sådär extra krispig. Sen blir det London för precis hela slanten: English breakfast, Afternoon tea, bangers n mash, samt krogtips, kanin på menyn och äta till man nästan spricker.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Saknas det avsnitt?
-
I detta avsnitt har vi Alex Schulman till bordet. Det blir ett samtal om pinsamma middagar med alldeles för mycket salt, såsskola med Einarsson, att få till den perfekta köttbiten. Alex berättar om sitt störrom-race på Seychellerna, fiskröran från barndomen och hur han är som hemmakock. Dessutom snackar vi upp nya säsongen av Kockarnas Kamp och att vår egen superkock Micke ska äta sig igenom London i helgen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vi presenterar oss lite närmre genom att leka leken: "Om du bara fick äta en lunch, frukost och middag i resten av ditt liv?". Vi får svar på frågan om det är okej som kock att äta rester från gästens mat. Vi får veta Einarssons perfekta köttfärssås. Vi pratar bokreleasen av Kocken&Fiskaren, gäddqueneller, kantareller och höstsvamp. Kan man tvätta sin svamp istället för att rensa? Så pimpar du din fulpizza och när är egentligen den optimala tiden att äta på restaurang och borde småbarn förbjudas därifrån?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Ingredienserna har genomgått en metamorfos. Istället för intervjuer har nu Philip bjudit in sina vänner för ett hela havet stormar i köket. Med sig har han krögaren och den kreativa ledaren Jesper Kvarnefält, foodien Philip Wildenstam samt superkocken Mikael Einarsson. Det blir ett samtal om airfryade kycklingvingar, den perfekta dippen till chipsen, matpajens vara eller icke vara, från Gorbys till NOMA, Operakällans otroliga felsteg, Fävviken-Magnus nya restaurang, Västerbottenpajen to die for och mycket mycket mer. Smaklig måltid!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Han lämnade skolbänken som 16-åring och klev in i Erik Lallerstedts kök i Gamla stan. Kökets magi förtrollande honom, och aldrig, inte en enda gång, har han övervägt att lämna sitt älskade kök. Som 26-åring öppnade han sin första restaurang och han har upplevt hektiska lördagar i Paris, extraordinära cateringserveringar och oväntade kulinariska äventyr. Låt dig inspireras av hans engagemang för att utmana gränserna och vägra nöja sig med det som anses vara möjligt. Låt mig presentera Pontus Frithiof.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Matavfall blir en källa till kreativitet och nya smakupplevelser. I denna romantiska värld är grönsaker hjältar och matlagning blir en kärlekshandling till naturen. Elvira Lindqvist, en kock från Enköping, hyllar hållbarhet och grönsakernas mångfald på sin restaurang Oxenstierna på Östermalm.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Han är känd som "Världens äldsta kock" och har vigt sitt liv åt det traditionella svenska köket. Sedan 2016 är han köksmästare på Hantverket i Stockholm och tänjer dagligen gränserna på vad husmanskost är. Som barn var kylskåpet ofta tomt och skolmaten blev både en räddning och en källa till inspiration. Jakten på en Michelin-stjärna finns inte, betyder det att han inte är ambitiös eller nytänkande, absolut inte.. snarare tvärtom. Och utan att ha träffat alla kockar i världen vet jag att Stefan Ekengren gjort flest snitt i potatisar utav precis alla..
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Han växte upp i ett stort familjehem utanför Jönköping, där fanns inga drömmar om kulinariskt guld. Men som inte ens 20 fyllda vann han som commi till Tommy Myllymäki guld i Bocuse d'Or Europe, och därmed kvalificerade sig till världsfinalen i Lyon Idag söker han inspiration och kreativitet som frilanskock, men det är långt ifrån slut här… idag är han 28 år gammal och trots att han hunnit med mycket är min känsla att det här, det är bara början för Albin Edberg.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Han är en passionerad kock som gjort stora avtryck i svensk matkultur. Som medgrundare av AG i Stockholm har han revolutionerat köttservering i Norden. Han är en köttmästare med flera lager av talang och passion. Låt mig presentera Johan Jureskog.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Allt började med att packa polkagrisar i Gränna och jobbade på Brahehus längs med E4:an. Men det var i Stockholm allting tog fart. Efter att ha erövrat stadens restaurangscen och även jobbat i London, har han nu över 20 års erfarenhet. Vid 46 års ålder öppnade han sin första egna restaurang, Chez Jolie, där det fina franska hantverket lockar gästerna. Låt mig presentera Mikael Einarsson.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Det var i hennes farmors kök som allting började och redan som 13-åring bestämde hon sig för att mat skulle vara hennes passion för livet. Hennes resa har varit spikrak, enligt hennes imponerande CV. Men som i varje framgångssaga finns det också utmaningar som knackat på dörren. Idag står hon som stolt ägare till sin egen restaurang, Freyja. Låt mig presentera Emma Shields.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I år fyller han 50 år, men kärleken till riset och fisken har inte bleknat. Han fortsätter att sträva efter perfektion och att förbättra sin konstform. Han betraktas som en av de främsta sushikockarna i Norden och 2016 tilldelades hans restaurang, Sushi Sho, en stjärna i Guide Michelin. Låt mig introducera Carl Ishizaki.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
FÖRORD. Skrivet av Fredrik Backman, inläst av Philip De Giorgio.
..och det är väl, tror jag, kanske lite vad den här podcasten handlar om. I luckan, vid spisen, på väg till bordet, i händerna, i huvudet, i bröstkorgen. Att någon ville, att någon prövade, misslyckades och prövade igen. Att det HÄNDE något i människor. Och nu vill de att det ska hända oss. Dig och mig. Det är det som är INGREDIENSERNA.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.