Avsnitt
-
Anna-Maria Jonsson predikar.VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKEEvangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden.Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
-
Anton Fagerstedt predikar.VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKEEvangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden.Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
-
Saknas det avsnitt?
-
Hanna Blom predikar.VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKEEvangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden.Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
-
Ellen Hemström predikar.VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKEEvangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden.Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
-
Henrik Wenell predikar.VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKEEvangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden.Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
-
Anton Fagerstedt predikar utifrån Luk 5:27-32.VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKEEvangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden.Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
-
Ellen Hemström predikar utifrån Joh 6:1-15/18:28-38.VÄLKOMMEN TILL GUDS RIKEEvangelierna handlar om Jesus och därmed också om Guds rike. Genom sitt liv och sin undervisning, sin död och uppståndelse visar Jesus vad gudsriket är. Apostlagärningarna fortsätter berättelsen: med pingsten är det tydligt att Guds rike är här med kraft, genom Anden.Guds rike är inte bundet till geografi. Riket är där Jesus är kung. Vi har en stående inbjudan att ta emot och bli en del av gudsriket. Men det kan också innebära att vi måste släppa greppet om en del som varit viktigt eller självklart. Och det finns alltid större djup att upptäcka! Det vi tar emot får vi också ge vidare. Världen behöver Guds herravälde, därför lär Jesus sina lärjungar att be ”Låt ditt rike komma”. Predikotexterna handlar om Jesus och människors möte med honom, som också är ett möte med och en inbjudan till Guds rike. Och vi önskar att förkunnelsen och gudstjänsterna ska gestalta det välkomnandet och den inbjudan som Jesus ger oss.
-
Ludvig Nyman predikar.TRO, HOPP OCH KÄRLEK I KRISENS TIDVi står inför flera kriser samtidigt. Global uppvärmning, förlorad biologisk mångfald, förorening av vatten och hav är bara några exempel på existentiella hot mot vår jord. Vi kan inte överblicka vad detta kommer att innebära på sikt. Men vi kan inte ducka för oron och osäkerheten. Vad ska det bli av oss och jorden? Det handlar om vår existens, och om behovet av andlig och kulturell förvandling. Därför behöver vi Gud. För att söka svar på vad kristen tro har att säga om hoten som tornar upp sig. För att hitta en vettig och hållbar hållning när våra livsvillkor förändras.Under april kommer Filadelfiakyrkan och Immanuelskyrkan tillsammans söka en kristen väg i dessa frågor. Vi kommer fördjupa oss i tron på den Gud som både skapar och räddar, framtidshoppet i Jesus Kristus och kärleken som leder oss till handling.
-
Anton Fagerstedt predikar.TRO, HOPP OCH KÄRLEK I KRISENS TIDVi står inför flera kriser samtidigt. Global uppvärmning, förlorad biologisk mångfald, förorening av vatten och hav är bara några exempel på existentiella hot mot vår jord. Vi kan inte överblicka vad detta kommer att innebära på sikt. Men vi kan inte ducka för oron och osäkerheten. Vad ska det bli av oss och jorden? Det handlar om vår existens, och om behovet av andlig och kulturell förvandling. Därför behöver vi Gud. För att söka svar på vad kristen tro har att säga om hoten som tornar upp sig. För att hitta en vettig och hållbar hållning när våra livsvillkor förändras.Under april kommer Filadelfiakyrkan och Immanuelskyrkan tillsammans söka en kristen väg i dessa frågor. Vi kommer fördjupa oss i tron på den Gud som både skapar och räddar, framtidshoppet i Jesus Kristus och kärleken som leder oss till handling.
-
Ellen Hemström predikar om hopp i krisens tid.TRO, HOPP OCH KÄRLEK I KRISENS TIDVi står inför flera kriser samtidigt. Global uppvärmning, förlorad biologisk mångfald, förorening av vatten och hav är bara några exempel på existentiella hot mot vår jord. Vi kan inte överblicka vad detta kommer att innebära på sikt. Men vi kan inte ducka för oron och osäkerheten. Vad ska det bli av oss och jorden? Det handlar om vår existens, och om behovet av andlig och kulturell förvandling. Därför behöver vi Gud. För att söka svar på vad kristen tro har att säga om hoten som tornar upp sig. För att hitta en vettig och hållbar hållning när våra livsvillkor förändras.Under april kommer Filadelfiakyrkan och Immanuelskyrkan tillsammans söka en kristen väg i dessa frågor. Vi kommer fördjupa oss i tron på den Gud som både skapar och räddar, framtidshoppet i Jesus Kristus och kärleken som leder oss till handling.
-
Vi inleder en nytt predikotema om tro, hopp och kärlek i krisens tid. Åsa Molin predikar.TRO, HOPP OCH KÄRLEK I KRISENS TIDVi står inför flera kriser samtidigt. Global uppvärmning, förlorad biologisk mångfald, förorening av vatten och hav är bara några exempel på existentiella hot mot vår jord. Vi kan inte överblicka vad detta kommer att innebära på sikt. Men vi kan inte ducka för oron och osäkerheten. Vad ska det bli av oss och jorden? Det handlar om vår existens, och om behovet av andlig och kulturell förvandling. Därför behöver vi Gud. För att söka svar på vad kristen tro har att säga om hoten som tornar upp sig. För att hitta en vettig och hållbar hållning när våra livsvillkor förändras.Under april kommer Filadelfiakyrkan och Immanuelskyrkan tillsammans söka en kristen väg i dessa frågor. Vi kommer fördjupa oss i tron på den Gud som både skapar och räddar, framtidshoppet i Jesus Kristus och kärleken som leder oss till handling.
-
Under påsk kommer vi följa kyrkoårets texter och genom dessa slå följe med Jesus på väg mot korset. Predikningarna kommer utgå från Matteus skildring av Jesus sista dagar. Anton Fagerstedt predikar utifrån Matt 28:1-20.
-
Under påsk kommer vi följa kyrkoårets texter och genom dessa slå följe med Jesus på väg mot korset. Predikningarna kommer utgå från Matteus skildring av Jesus sista dagar. Isak Spjuth inleder och predikar utifrån Matt 21:1-11.
-
Åsa Molin predikar.KÄNNETECKENI predikotemat för februari och mars vill vi tala om församlingens kännetecken. Utifrån vår vision ”Ge vidare” vill vi fokusera på sju verb som beskriver den kristna församlingen och som vi önskar ska få känneteckna Filadelfia. Predikotexterna är hämtade från Paulus första brev till församlingen i Thessaloniki och utifrån det brevet vill vi tala om en församling som älskar, vittnar, lyssnar, hoppas, formas, går och tjänar.
-
Missionsmöte. Simeon Samuelsson predikar.KÄNNETECKENI predikotemat för februari och mars vill vi tala om församlingens kännetecken. Utifrån vår vision ”Ge vidare” vill vi fokusera på sju verb som beskriver den kristna församlingen och som vi önskar ska få känneteckna Filadelfia. Predikotexterna är hämtade från Paulus första brev till församlingen i Thessaloniki och utifrån det brevet vill vi tala om en församling som älskar, vittnar, lyssnar, hoppas, formas, går och tjänar.
-
Anton Fagerstedt predikar utifrån 1 Thess 5:14-22.
KÄNNETECKENI predikotemat för februari och mars vill vi tala om församlingens kännetecken. Utifrån vår vision ”Ge vidare” vill vi fokusera på sju verb som beskriver den kristna församlingen och som vi önskar ska få känneteckna Filadelfia. Predikotexterna är hämtade från Paulus första brev till församlingen i Thessaloniki och utifrån det brevet vill vi tala om en församling som älskar, vittnar, lyssnar, hoppas, formas, går och tjänar.
-
Evelina Erlandsson predikar utifrån 1 Thess 4:13-18.
KÄNNETECKENI predikotemat för februari och mars vill vi tala om församlingens kännetecken. Utifrån vår vision ”Ge vidare” vill vi fokusera på sju verb som beskriver den kristna församlingen och som vi önskar ska få känneteckna Filadelfia. Predikotexterna är hämtade från Paulus första brev till församlingen i Thessaloniki och utifrån det brevet vill vi tala om en församling som älskar, vittnar, lyssnar, hoppas, formas, går och tjänar.
-
Henrik Wenell predikar utifrån 1 Thess 2:13.KÄNNETECKENI predikotemat för februari och mars vill vi tala om församlingens kännetecken. Utifrån vår vision ”Ge vidare” vill vi fokusera på sju verb som beskriver den kristna församlingen och som vi önskar ska få känneteckna Filadelfia. Predikotexterna är hämtade från Paulus första brev till församlingen i Thessaloniki och utifrån det brevet vill vi tala om en församling som älskar, vittnar, lyssnar, hoppas, formas, går och tjänar.
-
Anton Fagerstedt predikar utifrån 1 Thess 1:5.KÄNNETECKENI predikotemat för februari och mars vill vi tala om församlingens kännetecken. Utifrån vår vision ”Ge vidare” vill vi fokusera på sju verb som beskriver den kristna församlingen och som vi önskar ska få känneteckna Filadelfia. Predikotexterna är hämtade från Paulus första brev till församlingen i Thessaloniki och utifrån det brevet vill vi tala om en församling som älskar, vittnar, lyssnar, hoppas, formas, går och tjänar.
- Visa fler