Avsnitt

  • Vi är tillbaka från sommarsemestern och kickar igång med ett “back-to-work" avsnitt. Vi delar med oss av våra sommaräventyr, inklusive Martins mästerliga teknik för att skala räkor, och Christoffers 30-årsfirande.

    Vi djupdyker i aktuella ekonomiska frågor, som ränteläget och dess förväntade effekter på marknaden under hösten. Vi analyserar även den dramatiska nedgången på Tokyobörsen och den svenska finansmarknaden. Vi går igenom vad “carry trading” innebär samt reder ut begreppet "enschittification".

    Avslutningsvis ger vi en uppdatering om de senaste nyheterna från Zenvise och vad våra lyssnare kan se fram emot under hösten.

    Ekonompodden - Powered by Zenvise:

    https://zenvise.se/

    Kontakt Martin M Eriksson: https://www.linkedin.com/in/martinmeriksson/ Christoffer Mattsson: https://www.linkedin.com/in/christofferpmattsson/

    Följ Ekonompodden på LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ekonompodden/ Zenvise på LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/zenvise

  • Hur samlar du modet att göra en förändring och bygger en framtid som speglar dina drömmar? I detta berörande sommaravsnitt avslöjar Martin några av sina största livsförändringar som entreprenör, ledare och människa. Han delar sårbara stunder och ärliga reflektioner och påminner oss om att det är möjligt att överkomma rädslor, omfamna förändring och nå sina drömmar. Från att lämna ett mångårigt partnerskap, ta sig igenom några av de svåraste stunderna i livet till att grunda Zenvise, berättar Martin om vikten av att prioritera energi, leva i linje med sina värderingar och delar kraftfulla verktyg för att navigera genom svåra stunder i livet. Avsnittet ger insikter om att ta kontroll över sitt liv, leda med integritet och skapa en meningsfull framtid. Några fler highlights:Insikter om tiden och energin som människans dyrbaraste tillgångar.”När det är som jävligast kan det bara bli bättre” – om att ta sig igenom de tuffaste perioderna.Mod att utmana rädslor och förändra.Paradoxen med den inneboende tryggheten i dåliga situationer och att bryta den.Ett kraftfullt verktyg för reflektion om att skriva ett brev till ett tidigare "jag".Hantera mål som inte nås när livet händer och att förverkliga en vision.

    ”Ett särskilt stort tack till Cecilia Duberg som varit en vägledande ljuspunkt i denna resa. Utan dig hade detta inte hänt. Tack Cecilia!” - Martin

  • Saknas det avsnitt?

    Klicka här för att uppdatera flödet manuellt.

  • I årets första sommaravsnitt delar Christoffer med sig av sina insikter och erfarenheter från det senaste året som varit både utvecklande och utmanande. Han reflekterar över sin personliga utveckling, hur det är att fylla 30 och den resa han genomgått både mentalt, emotionellt och själsligt. Från att ha sprungit ett faktiskt maraton förra året till att det här året göra ett helt annat slags maraton – ett omvälvande i känslorna och sårbarhetens tecken.

    En utforskande resa som lett honom till allt från ny kärlek, Breathwork, relationell mindfulness – och att plötsligt befinna sig i en yogasal tåflörtandes med vilt främmande människor. Lyssna för att höra om shaking, anknytningsteori, skillanden mellan det normala och naturliga – och varför det är skönt för nervsystemet att sluta småljuga. Ett insiktsfullt avsnitt om att bottna i sig själv och hur den personliga utvecklingen är länkad till den profesionella. Självklart bjuder även Christoffer på boktips på böcker som verkligen gjort skillnad för honom!

  • I dagens avsnitt väver vi samman kunskap, framtidsutsikter och praktiska råd för att navigera i det hastigt föränderliga landskap som råder. I studion har vi nöjet att välkomna Gustaf Tadaa, en framstående futurist och en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom AI och automation. Vi diskuterar den snabba teknologiska utvecklingen, risker och möjligheter. Hur har synen på utbildning, karriär och arbetsmarknad förändrats och vilka är nycklarna för ett hållbart arbetsliv och innovation. Gustaf ger oss en inblick i hur den snabba digitaliseringen kan omvandla både företagens strategier och individens karriärmöjligheter.

    Detta går vi igenom:

    Digitaliseringens påverkan: Hur teknik och AI omformar arbetsmarknaden.Automatiseringens tidsålder: Vilka jobb försvinner och vilka nya yrken skapas genom denna omvandling?Företagsanpassning: Effektiva strategier för företag att hålla jämna steg med den tekniska utvecklingen.Individens roll: Hur arbetstagare kan förbereda sig och anpassa sig till en digital framtid.

    Tider:2:41 - Vad är och gör en futurist? 5:49 - Hur bör organisationer orientera sig och handskas med rädslan för AI och ny teknologi?11:00 - När blev det så inne att diskutera framtid? 15:22 - Hur påverkas arbetsmarknaden och vad trodde man för 10 år sedan?26:00 - Hur ska unga lära sig hantverket när kompetensbehovet förändras och monotona arbetsuppgifter automatiseras?37:19 - Hur påverkas samhällsstrukturen och det ekonomiska systemet av effektiviseringen?

  • Vi gästas av experterna Erika Eliasson Ekberger och Daniel Ekberger från Arith, som delar med sig av sina insikter om investment branding och hur företag kan locka investerare genom effektiv och transparent kommunikation. Varför är det så viktigt med en trovärdig kommunikationsstrategi och vilka är nyckelfaktorerna för att bli framgångsrik? Diskussionen grundar sig i en omfattande intervjuserie som Arith genomfört med bolag och investerare.

    13:02: Marknadsspaning om kapitalmarknaden och hur det kommer sig att allt fler slåss om investerarnas uppmärksamhet16:42: Vad krävs för att bygga ett framgångsrikt investment brand?24:30: Framgångsreceptet och hur du kommer igång med din kommunikationsstrategi29:54: Vilka företag är redo för en börsintroduktion?
  • I detta avsnitt av Ekonompodden dyker vi ner i aktuella ekonomiska trender och framtida utsikter. Vi diskuterar de senaste räntesänkningarna och deras påverkan på bostadsmarknaden, där priserna stiger och antalet transaktioner ökar. En viktig förändring är att kravet på papperskvitton slopas från första juli 2024, vilket innebär att vi kan säga farväl till att spara kvitton.

    Vi tar också upp hur digitalisering och nya regler påverkar företagen, inklusive hur AI och förmågebaserad rekrytering omformar arbetsplatsen. Slutligen diskuterar vi hållbarhet och mångfald, och hur dessa faktorer blir allt viktigare i affärsstrategier, med referens till nya EU-direktiv och deras påverkan på företagens rapportering och rekrytering.

    Ett avsnitt fullt av insikter och framtidsspaningar, perfekt för alla som vill hålla sig uppdaterade om ekonomins och affärsvärldens utveckling.

    00:56 Spaningar - Vad händer inom ekonomin just nu och vilka trender ser vi?07:59 4 dagars arbetsvecka - Hur nära är vi?12:36 Generationsskiftet - vad kräver generation Z och hur kommer arbetsmarknaden att påverkas?19:11 AI - Nu kommer världens första AI-reglering.25:18 Skill based recruitment - Vad kan vi förvänta oss när förmågor värderas högre än utbildning.29:37 Ökade krav på miljö, klimat och hållbara affärsmodeller.

  • Hur kan vi sluta slösa och börja spara, inte bara pengar utan även vår jords resurser?
    I veckans avsnitt djupdyker vi i ämnet cirkulär ekonomi som kommer att revoltionera hela vårt tankesätt kring ekonomi och hållbarhet.  Men vad har det för effekter på företag och hur har andra gjort för att lyckas? Det får du veta i Ekonompodden - Välkomna! 

    Tidskoder:
    06:09 - Cirkulär ekonomi - Vad betyder det?
    08:56 - Exempel på lyckade affärsmodeller.
    14:26 - Hur kan man applicera det cirkulära i b2b och tjänsteproducerande bolag?
    18:50  - Lyckat exempel på hur ett företag kan förändra konsumentbeteenden. 

  • I dagens avsnitt gästas vi av Gunnar Rytterling, som har lång erfarenhet från finans och för ett par år sedan startade fintechbolaget Lesslie. Gunnar delar sin erfarenhet från storbanksmiljön och berättar on hur nya regelverk och direktiv kan leda till nya affärsmöjligheter och modeller. Bolagets främsta mål är att automatisera betalningsprocesser och erbjuda transparenta och kostnadseffektiva lösningar för företag inom import och export, särskilt inom utlandsbetalningar. Genom att eliminera dolda bankavgifter och automatisera bokföringsprocesser strävar Lesslie efter att vara den perfekta finansiella plattformen för företag med utlandsbetalningar och på sikt bli en Neobank. Diskussionen belyser även vikten av att vara tidigt ute för att möta kunders behov och driva innovation inom finanssektorn.

    Nyfiken på Lesslie? https://lesslie.se/

    Hålltider08:38 - Startskottet och visionen bakom Lesslie 16:40 - Lesslies roll: Lösningar och fördelar för företagare 24:20 - Så fungerar Lesslie i praktiken 28:10 - Framtidsutsikter: Nya tjänster och expansion hos Lesslie 30:56 - Säkerhetsstrategier och hur de tacklar utmaningar

    KontaktMartin M Eriksson: https://www.linkedin.com/in/martinmeriksson/ Christoffer Mattsson: https://www.linkedin.com/in/christofferpmattsson/FöljEkonompodden på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/ekonompodden/Ekonompodden på instagram: https://www.instagram.com/ekonompodden/
  • Välkomna till ett sprakande avsnitt av Ekonompodden! I takt med att konsultmarknaden inom finance drivs framåt av flera stora makrotrender, har Talents of Sweden efter ett omfattande strategiarbete framgångsrikt lanserat Zenvise.

    Har du längtat efter dynamiska och värdeskapande konsultleveranser? Eller är du själv konsult? Då är detta avsnittet för dig!

    I detta avsnitt utforskar vi denna spännande avknoppning av konsultverksamheten som kombinerar det bästa från Big Four med tillgängligheten som konsultförmedlare erbjuder.

    Zenvise erbjuder strategisk vägledning och specialistkompetens i både specifika uppdrag och mer omfattande interimsleveranser. Vi är också ett växthus för våra konsulters kunskapsmässiga och personliga utveckling.

    Zenvise är svaret på en efterlängtad förändring i branschen och står här för att omdefiniera - konsultbolaget marknaden längtat efter!

  • I veckans avsnitt reder vi ut begreppet Greenwashing. Hållbarhetsfrågor tar som bekant allt mer plats i företagsstrategier och investeringsbeslut. Därför är det nu viktigare än någonsin för oss ekonomer att förstå begreppet greenwashing och dess risker/möjligheter. Vad har greenwashing för inverkan på marknadstransparens, trovärdighet och företagsvärderingar? Vi går igenom ett par fall där det gått fel och ger matnyttiga tips kring hur du kan undvika dem.

    Hålltider03:36 - Vi definierar begreppet greenwashing08:40 - Exempel på företag som gjort sig skyldiga till greenwashing15:40 - Hållbar finansiering19:49 - Vi reder ut det nya EU direktivet21:55 - Tips på hur du kan tänka kring utmaningarna

    KontaktMartin M Eriksson: https://www.linkedin.com/in/martinmeriksson/ Christoffer Mattsson: https://www.linkedin.com/in/christofferpmattsson/FöljEkonompodden på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/ekonompodden/Ekonompodden på instagram: https://www.instagram.com/ekonompodden/

  • Traditionellt budgetarbete har länge kritiserats av CFO:er och controllers. Det är tidskrävande, kostsamt och många gånger centraliseras ekonomistyrningsarbetet och beslutsfattandet, vilket kan skapa en falsk illusion av kontroll. Budgeten kan bli ett hinder i förändringsarbete och budgeten kan snabbt bli inaktuell och inte heller linjera med företagets strategi.

    Behovet av att bli mer dynamisk i sin ekonomistyrning och sitt budgetarbete har funnits länge, men ändå har vi gjort budget på samma sätt i över 100 år?

    Nu är det dags att ta steget se över budgetprocessen så att vi kan bli mer relevanta och agila i verksamhetsstyrningen. I veckans avsnitt gästas vi av Rikard Olsson som är VD för det internationella konsultnätverket Beyond Budgeting Advisory och affärsansvarig på konsultbyrån Ekan Management. Dessförinnan har han lång erfarenhet från läkemedelsindustrin, bland annat Astra Zeneca.

    KontaktMartin M Eriksson: https://www.linkedin.com/in/martinmeriksson/ Christoffer Mattsson: https://www.linkedin.com/in/christofferpmattsson/FöljEkonompodden på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/ekonompodden/Ekonompodden på instagram: https://www.instagram.com/ekonompodden/

  • Föränderliga tider, automation och modernisering av arbetssätt, och nya arbetsmiljöer resulterar i en arbetsmarknad i rörelse. Det kan innebära spännande karriärmöjligheter som öppnas upp för någon och omstrukturering eller uppsägningar som leder till arbetsbefrielse för någon annan.

    I lågkonjunktur och kostnadsbesparingstider kan det vara skrämmande att byta jobb, men samtidigt är väl livet för kort för ett tråkigt och oinspirerande arbete?

    Vad kan du tänka på för att sticka ut ur mängden? Hur kan du söka jobb som kanske inte finns utannonserade eller imponera på CFO:n hos dröm-arbetsgivaren? Är det nu det är dags för att öppna upp dykshopen i Australien eller tågluffa i Europa?

    KontaktMartin M Eriksson: https://www.linkedin.com/in/martinmeriksson/ Christoffer Mattsson: https://www.linkedin.com/in/christofferpmattsson/FöljEkonompodden på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/ekonompodden/Ekonompodden på instagram: https://www.instagram.com/ekonompodden/

  • I dagens avsnitt utforskar vi begreppet nudging och belyser både framgångsrika och mindre lyckade exempel på nudging-strategier. Vi diskuterar de avgörande faktorerna för att lyckas med nudging och fördjupar oss i organisatoriska aspekter, samt hur nudging kan integreras i företagets verksamhet för att skapa hållbara beteenden bland medarbetarna.Gör det lätt att göra det rätt!

    Hålltider00.00 - Vi reder ut begreppet nudging.07.00 - Exempel på nudging.12.56 - Exempel på när nudging inte varit lyckat. 14.20 - Faktorer som definierar en lyckad nudging. 21.52 - Organisationsfrågor, hur kan nudging användas i verksamheten.KontaktMartin M Eriksson: https://www.linkedin.com/in/martinmeriksson/ Christoffer Mattsson: https://www.linkedin.com/in/christofferpmattsson/FöljEkonompodden på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/ekonompodden/Ekonompodden på instagram: https://www.instagram.com/ekonompodden/

  • I årets första avsnitt riktar vi vår trendspaning mot det som väntas ske under 2024. Vi spanar på det makroekonomiska landskapet, tillväxten inom AI, förändringar inom konsultbranschen och den ökande efterfrågan av spetskompetens. Vi belyser även köpbeteenden, uppmärksammar vikten av IT-säkerhet och mycket mer. Kort sagt diskuterar vi vad vi förutser kommer inträffa under det kommande året, baserat på vad vi ser i omvärlden och spaningar i branschen.Vi står inför ett oerhört spännande år där innehållet i vår podcast dessutom kommer att lyftas till nya höjder.

    00.00 - Uppsnack10.47 - Vad har vi att vänta 2024: makroekonomiska läget15.20 - AIs potential kommande år18.40 - Förändringens tid: skiftet hur man producerar i en organisation20.57 - Konsultbranschen: prissättning, lönsamhet och att outsourca22.33 - Köpbeteenden och Internet of things (IoT)24.00 - Efterfrågan av deltidsprojekt och spetskompetens25.10 - Att handla ETFer med bitcoins26.00 - IT-säkerhet och nya direktiv28.44 - Social hållbarhet och nya initiativ30.06 - Sociala medierKontaktMartin M Eriksson: https://www.linkedin.com/in/martinmeriksson/ Christoffer Mattsson: https://www.linkedin.com/in/christofferpmattsson/FöljEkonompodden på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/ekonompodden/Ekonompodden på instagram: https://www.instagram.com/ekonompodden/

  • I dagens avsnitt gästas vi av den prisbelönte TEDx föreläsaren, presentationsproffset och författaren David JP Philips och får chansen att diskutera självledarskap, personlig utveckling och hur man styr över sin känslor och tankar. David ger många konkreta tips bland annat om hur vi kan peppa igång oss själva, hur du blir en stjärna på storytelling och presentation. Hur kan du ta ägarskap över din dag och över ditt liv och nå din fulla potential. I ett djupt och personligt samtal får du lyssna till David JP Phillips när han delar med sig av sin livshistoria. David vände på sitt liv efter 17 år av depression och inspirerar människor världen över att bli bättre själv ledare. Ett otroligt inspirerande och insiktsfullt avsnitt om hur du kan arbeta med dig själv för att nå din fulla potential och bestämma vilken känsla du vill ha i olika givna situationer. Hur leder konstruerade sanningar dig genom livet och hur kan du bryta dessa mönster? Hur fungerar hjärnan och hur kan du styra över dina hormoner och signalsubstanser? egenkonstruerande sanningar, hormoner och signalsubstanser, kallduschar och cocktails och mycket mycket mer. Det här vill du inte missa.Lyssna på Davids TEDx Talks här:https://www.youtube.com/watch?v=Iwpi1Lm6dFo https://www.youtube.com/watch?v=Nj-hdQMa3uA https://www.youtube.com/watch?v=K0pxo-dS9Hc Hålltider1.20 - Presentation av dagens gäst; David JP Philips4.20 - Vad David skulle sakna mest i livet om det försvann8.13 - Självledarskap och att leda sig själv12.30 - Om boken “6 substanser som förändrar ditt liv”14.40 - David pratar om sin tidigare depression och att lära sig le igen18.25 - Om att peppa igång sig själv21.25 - Vad är framgång egentligen?22.45 - Hur man kommunicerar på bästa sätt och jobbar med storytelling25.35 - Presentationsteknik, från Davids TED Talk32.20 - 110 olika kommunikationstekniker36:37 - Angels och devils cocktails - och sömntekniker40.17 - Äg din dag och din morgon - vakna vi metodiskt och harmoniskt46.00 - Om dopamin och lycka48.20 - Metaforen Trädgårdsmästaren51.20 - Stresstipset, att anteckna stress53.35 - Tekniken Fokusfrågor56.50 - Hur kan man sänka tröskeln till att börja göra lite grann1.00.50 - Konstruerade sanningar leder dig i livet1.05.10 - Värderingar av känslor1.10.00 - Hur jobbar man med att inte ge upp när det är motigt1.13.15 - Wow board: kom igång nu direkt och inte sen!

  • I dagens avsnitt av Ekonompodden gästas vi av Marie Ahlberg, CFO på saas-bolaget Quinyx och med tidigare erfarenhet från Corporate Finance. Tillsammans pratar vi om skiftet i marknaden där kapital inte längre är gratis.

    Marie delar med sig av sina erfarenheter som CFO inom SaaS/tech och diskuterar utmaningen kring förväntan i ständig tillväxt inom branschen. Vilka nyckeltal blir viktiga att hålla koll på? Hur kan du uppnå både tillväxt och driva kostnadseffektivitet på samma gång? Missa inte dagens spännande avsnitt!Hålltider00.00 - Uppsnack06.00 - Dagens ämne och presentation av Marie10.00 - Att kliva in i rollen som CFO12.24 - Resan med Quinyx14.25 - Skiftet som skett i marknaden20.18 - Intressanta nyckeltal inom saas och tech23.50 - Tillväxt i en tuff marknad25.44 - Hur man jobbar med nyckeltalen29.53 - Budgetering33.00 - Forskning och utveckling35.40 - Utmaningar inför 2024 som CFO39.12 - Hållbarhet och förändringsledning44.50 - Hållbara investeringar46.00 - Framtidsspaningar

    KontaktMartin M Eriksson: https://www.linkedin.com/in/martinmeriksson/ Christoffer Mattsson: https://www.linkedin.com/in/christofferpmattsson/FöljEkonompodden på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/ekonompodden/Ekonompodden på instagram: https://www.instagram.com/ekonompodden/

    Anmäl dig till Ekonompoddens event om hållbara affärsmodeller och datadriven kultur på länken nedan!

    Datadriven kultur och hållbara affärsmodeller

  • Missade du vår föreläsning om transformation och automatisering tillsammans med Carl Stiller på Ekonomi & Företagsmässan? I dagens avsnitt tar vi upp de viktigaste perspektiven från föreläsningen och låter er ta del av hur man driver igenom automationsprojekt med framgång.Vi reder ut begreppen automatisering och finance transformation, diskuterar vad som utmärker ett framgångsrikt projekt men också vad som gör att vissa projekt misslyckas och hur kan man kringå det. Ämnen som timing, projektledning och riskbedömning behandlas med flera konkreta tips på hur du kan jobba framåt för att lyckas med detta. Hålltider00.00 - Uppsnack08.00 - Föreläsning med Greenstep08.57 - Presentation av dagens ämne10.35 - Vi reder ut begreppen automatisering och finance transformation13.15 - Vad utmärker ett framgångsrikt projekt18.50 - Vad som gör att ett transformationsprojekt misslyckas20.25 - Timing23.25 - Problem man kan stöta på25.15 - Vikten av projektledning

  • Tycker du också det är inspirerande hur vissa människor verkar lyckas så bra, verkar vara så lugna, metodiska och sansade när det kanske stormar som allra mest? I dagens avsnitt ger vi tips på 8 verktyg och förmågor du kan träna på för att just plocka fram när de behövs som mest under kris- och förändringstider. Vi diskuterar verktyg som både hjälpt oss och som vi kontinuerligt jobbar på. Tips gällande rutiner, att vara sann mot sig själv och känna precis det man känner, men att också se på saker med perspektiv och känna tacksamhet. Det är bara några av tipsen som avhandlas i dagens avsnitt. Hålltider02.00 - Ekonomi & företagsmässan och fler föreläsningar.06.45 - Presentation av dagens ämne.08.35 - Hitta sitt why.15.52 - Vad ger energi?20.07 - Dagliga rutiner.23.30 - Känn vad du känner. 26.10 - Andning.33.45 - Perspektiv.36.57 - Tacksamhet. 40.20 - Det blir bättre. Vill du komma på Ekonomi & Företagsmässan och se Christoffer och Martins föreläsningar eller snacka med teamet på Talents of Sweden? Anmäl dig här: https://register.visitcloud.com/survey/1sk07vjxndt7w?actioncode=NTWO000069NFD&partner-contact=0cmwym7dxeyokKontaktMartin M Eriksson: https://www.linkedin.com/in/martinmeriksson/ Christoffer Mattsson: https://www.linkedin.com/in/christofferpmattsson/FöljEkonompodden på Linkedin:https://www.linkedin.com/company/ekonompodden/Ekonompodden på instagram: https://www.instagram.com/ekonompodden/

  • 3 av 4 akademiker skulle inte söka sig till ett jobb om det inte fanns möjlighet att helt eller delvis jobba på distans. Det är 75% som skulle avstå att söka jobbet.I dagens avsnitt tar vi upp ett ämne som diskuterades redan i det andra avsnittet - distansarbete. Vi diskuterar var vi befinner oss idag jämfört med 2020/2021, hur har distansarbetet utvecklats de senaste och vad finns det nu för förutsättningar att förhålla sig till? Naturligtvis finns det både fördelar och utmaningar med distansarbete vilket vi tar upp och diskuterar båda perspektiven samt ger konkreta tips och råd på vägledning framåt. Ett väldigt intressant om hur vår samtid förändras och hur man på bästa sätt har rätt förutsättningarna för sitt team. Hålltider00.00 - Uppsnack04.30 - Presentation av dagens ämne06.30 - Var befinner vi oss idag?13.20 - Förutsättningar och riktlinjer18.40 - Fördelar kring distansarbete23.15 - Nackdelar och utmaningar25.45 - Vägledning framåt36.30 - Ekonomi & FöretagsmässanVill du komma på Ekonomi & Företagsmässan och se Christoffer och Martins föreläsningar eller snacka med teamet på Talents of Sweden? Anmäl dig här: https://register.visitcloud.com/survey/1sk07vjxndt7w?actioncode=NTWO000069NFD&partner-contact=0cmwym7dxeyok&partner-invite=1wrj0324zp5qlKontaktMartin M Eriksson: https://www.linkedin.com/in/martinmeriksson/ Christoffer Mattsson: https://www.linkedin.com/in/christofferpmattsson/FöljEkonompodden på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/ekonompodden/Ekonompodden på instagram: https://www.instagram.com/ekonompodden/

  • I dagens avsnitt diskuterar vi fenomenet på allas läppar; ChatGPT! Troligtvis har du hört begreppet tidigare, kanske till och med använt det, men hur tillämpar man det på bästa sätt i sitt yrkesliv och vad är det egentligen bra för? Vi ger dig konkreta tips på hur du kan dra nytta av ChatGPT och använder funktionen på bästa sätt, men går även igenom risker som kan uppstå och tipsar om andra AI-baserade verktyg. Ett väldigt givande avsnitt för alla som är nyfikna på det ständigt föränderliga AI-landskapet, för dig som vill veta hur du kan använda funktionerna på bästa sätt och för dig som är ny inom området och vill lära dig mer. Det finns oändliga möjligheter inom AI och ChatGPT. KontaktMartin M Eriksson: https://www.linkedin.com/in/martinmeriksson/ Christoffer Mattsson: https://www.linkedin.com/in/christofferpmattsson/FöljEkonompodden på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/ekonompodden/Ekonompodden på instagram: https://www.instagram.com/ekonompodden/ Vill du komma på Ekonomi & Företagsmässan och se Christoffer och Martins föreläsningar eller snacka med teamet på Talents of Sweden? Anmäl dig här: https://register.visitcloud.com/survey/1sk07vjxndt7w?actioncode=NTWO000069NFD&partner-contact=0cmwym7dxeyok&partner-invite=1wrj0324zp5ql 00.00 - Uppsnack.06:20 - Presentation av dagens ämne.08.45 - Bakgrund till AI och ChatGPT.13.48 - Exempel på hur du kan dra nytta av ChatGPT och använder funktionen på bästa sätt.32.00 - Exempel på fler AI tjänster och plugins.37.15 - Risker och utmaningar.41.00 - Ekonomi & Företagsmässan.