Avsnitt

 • Välkommen till dagens avsnitt där vi träffar Sandra. Sandra är ett fiktivt namn och Sandra spelar in från en okänd ort i Sverige via länk då hon lever skyddat. Sandras förövare kommer i dagens program gå under det fiktiva namnet Jakob.

  Det är en personlig och smärtsam historia som vi kommer att få ta del av idag. Sandra genomgår en rad traumatiska händelser från att hon blir sexuellt utnyttjad av sin mammas ex-partner till att hamna i en våldsam och kontrollerande relation med en man kallad "Jakob". Historien börjar 2018 när Sandra, efter att ha sagt upp sin lägenhet och står utan boende, tvingas flytta in hos sin mammas ex. Där blir hon sexuellt utnyttjad och vänder sig till dejtingappar för att hitta en utväg. Hon möter Jakob, och de anmäler tillsammans övergreppet till polisen. Trots en början som verkar lovande övergår relationen snabbt till våld och kontroll, där Jakob utövar fysiskt och psykiskt våld mot henne. De gifter sig snabbt och får en dotter tillsammans, men våldet fortsätter.

  Sandra försöker flera gånger söka hjälp och skydd för sig och sin dotter, bland annat genom socialtjänsten och skyddade boenden, men återvänder till Jakob på grund av trycket från honom och hans familj samt att hon inte får den hjälp med säkerhet som hon behöver. Till slut lyckas hon bryta sig fri, hon kämpar för ensam vårdnad och försöker återuppbygga sitt liv trots rädslan för att hennes expartner ska hitta dem igen.

 • Välkommen till dagens avsnitt där vi träffar Sofia. Med hopp och förväntningar om en lycklig framtid med en man som Sofia trodde var den rätta blev hon istället utsatt för en brutal verklighet hon inte kunde ana Det som följde var en tid av ekonomiskt beroende, otrohet, spelmissbruk ett tragiskt missfall där hon höll på att mista sitt liv som tillsammans bidrog till en alltmer ohållbar och destruktiv relation.

  Tillslut hamnar Sofia och hennes barn på ett kriscentrum, under två år kämpade hon för att lämna relationen det blev en svår kamp för henne att bli av med sin förövare. Sofia lever fortfarande med PTSD och skulder efter relationen. Hennes förövare går på fri fot och Sofia kommer ha ett livslång trauma från allt hon utsattes för och hon kommer få leva med skulder under en lång tid framöver då hennes förövare kontrollerade och manipulerade henne genom ekonomiska medel.

 • Saknas det avsnitt?

  Klicka här för att uppdatera flödet manuellt.

 • Varning för känsliga lyssnare* I avsnittet Fallet Sara träffar vi en kvinna vars liv omvandlades till en skrämmande verklighet. I denna gripande berättelse dyker vi in i Saras erfarenheter av en relation präglad av tortyr, förnedring och dödshot. Genom hovrättsdokumenten avslöjar vi de mörka detaljerna bakom brotten, rättsprocessen och de avgörande bevisen. Vi hör Sara berätta personligt på djupet om de fasansfulla brott som hennes förövare begick. Hur hennes vardag gick från att hon trodde att hon träffat en fantastisk man till att hon blev fast i en mardröm. Lyssna för att höra Saras kraftfulla historia och hennes väg mot rättvisa, efter att förövaren dömts till 3,5 års fängelse. Vi pratar också om framtiden, hur vi kan förändra och om råd till dig som misstänker att någon i din omgivning utsätts för våld i nära relation.

 • - Premiär den 7 februari - I podden Bakom Stängda Dörrar möter Emelie Walles kvinnor som har överlevt våld och hot i nära relation. Här får deras anonyma berättelser ta plats och vi ger röst åt de tystade. Vi möter också de som arbetar inom rättssystemet, socialtjänsten och ideella organisationer. Bakom Stängda Dörrar är hämtad direkt från den brutala verklighet som alltför många tvingas konfrontera. Varje ord, varje andetag är en påminnelse om den svåra verklighet som präglar så många kvinnors vardag. Vi rör oss genom ämnen som är hårda och tuffa och vi berör på djupet med målet att sprida förståelse och kunskap om våld i nära relation. I Sverige utsätts en av fyra för våld i nära relation. Podden strävar efter att vara en katalysator för förändring. Vi vill skapa medvetenhet, bryta tystnaden och erbjuda en plattform för dessa kvinnors röster att bli hörda. Följ @bakomstangdadorrarpodden på Instagram. Tillsammans kan vi skapa förändring, sprida förståelse och stötta dem som behöver det mest.