Avsnitt
-
Miljöpartiet vann en kvarts miljon nya väljare i EU-valet och blev där landets tredje största parti. Men kommer striderna inom oppositionen sänka MP:s regeringsdrömmar?
-
Så kommer den nya presidenten att påverka svensk handel, försvarspolitik och klimatdebatt. Och så förklarar vi varför det är riksdagens högerpolitiker som är mest besvikna över det amerikanska valresultatet.
-
Saknas det avsnitt?
-
Alla riksdagspartier har skickat företrädare till USA för att stötta eller lära sig. Vilka strategier är det svenskarna tar med sig hem – och varför är Trump så känslig för SD?
-
Oppositionspartierna har ätit en hemlig middag inför nästa val. Men Centerns partiledare vill tona ner betydelsen av samtalen. Vi pratar om spänningarna i oppositionen – blir det Muharrem Demirok som spränger Socialdemokraternas regeringsunderlag?
-
Vänsterpartiet anklagas för antisemitism – och den här gången inte bara från motståndarna till höger. Judiska centralrådet har beslutat sig för att porta partiet från sina minneshögtider. Bekämpar Nooshi Dadgostar dessa åsikter tillräckligt – och hur påverkar kritiken regeringsfrågan?
-
Vilken väg kommer världens mäktigaste land att välja? I Kampen om USA träffar du människorna som kan avgöra presidentvalet i november. Sök efter Spotlight där du hittar dina poddar, eller gå in här: www.dn.se/podd/spotlight/
-
Hon är spetsig i debatterna, var den enda partiledaren som kom när Jimmie Åkesson bjöd på bröllop, lyckas ständigt fånga uppmärksamheten. Så varför får Ebba Busch inte KD:s siffror att lyfta?
-
Jimmie Åkesson bjöd en mc-ledare på sitt bröllop och nu hopar sig frågorna. Varför tycker vissa moderater att situationen är positiv? Kan politiker umgås med vem som helst? Och att partiledaren själv nu pudlar – vad säger det om magnituden på affären?
-
Genast efter att Anna Kinberg Batra tvingades lämna sin post som landshövding fick hon ett nytt jobb. Med bibehållen lön placeras hon nu på regeringskansliets så kallade elefantkyrkogård, där avpolleterade myndighetstoppar hamnat många gånger förr. Men är affären verkligen över – eller riskerar den fortfarande att spilla över på statsminister Kristersson?
-
Det kan verka som att Socialdemokraterna tycker att regeringen är hårdhänt – men DN:s genomgång visar att S genomgående röstat för deras politik i migrations- och kriminalfrågor. Vad betyder det här för oppositionen – har Magdalena Andersson ens ett regeringsunderlag längre? Och hur ska högersidan formera sina trupper inför nästa val?
-
Stora skattesänkningar, särskilt för dem som tjänar mycket – det var budskapet när regeringen presenterade årets höstbudget. Älskade politik rapporterar på plats från riksdagen, där Tomas Ramberg just fått en åthutning av finansminister Elisabeth Svantesson.
-
Från ett callcenter i Barcelona har Socialdemokraternas underleverantörer pressat förvirrade pensionärer att köpa S-lotter. DN kan dessutom avslöja att partiledningen redan förra året varnades för de aggressiva säljmetoderna. I Älskade politik frågar vi oss om det här är slutet på partilotterna, en av Socialdemokraternas mest stabila inkomstkällor.
-
Det blev en oväntat stor ommöblering i statsministerns laguppställning. Älskade politik är på plats under riksdagens högtidliga öppnande och tar tempen på det nya ministerpusslet. Vad betyder det för Liberalerna att få överta utbildningsfrågorna – och vem är näringslivslobbyisten som blev Kristerssons största överraskning?
-
De svenska beslutsfattarna blev under sommaren uppläxade av sina danska kollegor – hur kan ni tillåta att barnsoldater kommer hit och begår brott? I veckans Älskade politik gräver vi ner oss i den eviga hatkärleken kring Öresund. Varför är det så skönt för danskarna att nu få läxa upp Sverige?
-
Regeringen gör nu helt om och vill höja reduktionsplikten – vad avslöjar det om hur Tidösamarbetet egentligen mår? Och med två år kvar till nästa mandatperiod håller såväl höger som vänster på att positionera sig. I dagens Älskade politik diskuterar vi hur.
-
SD gick till val på att få fler invandrare att vilja lämna Sverige, men när utredningen om ökad återvandring nu är här innebär den ett rejält bakslag. Verkningslöst och potentiellt farligt för integrationen, säger utredaren själv. I veckans Älskade politik – vad innebär beskedet för regeringssamarbetet, och kommer SD ändå att lyckas runda den statliga utredaren?
-
Tidöpartierna har förälskat sig i kärnkraft – och notan kan landa på hundratals miljarder för staten och höjd skatt. Varför har kärnkraften blivit en så ideologiskt laddad fråga? Och ligger framtida reaktorers öde i slutändan i händerna hos ett helt annat parti?
-
Socialdemokraterna vill förnya sig – med kontroversiella förslag om integrationen. Från Almedalen diskuterar vi om det här är vägen till makten. Och vad händer nu, när utbrytaren Jan Emanuel vill tillbaka in i partivärmen?
-
Jimmie Åkesson vill göra SD till det nya skolpartiet. Stökiga elever ska veta hut, de som hamnar efter får gå om en klass och lärare ska inte längre få bära slöja. Älskade politik är på plats i Almedalen och vi undrar: är skolfrågan en valvinnare – eller är det tvärtom ett område som redan är alltför trångt?
-
Diskussionen som länge varit het utomlands närmar sig Sverige – om hur mycket vi ska jobba. Men hur känns det för ett arbetarparti som Socialdemokraterna att uppmana svenskarna att stämpla ut tidigare? Och varför tycker finansminister Elisabeth Svantesson att Sverige inte har råd?
- Visa fler