Walgreens Podcasts

 • Theranos börjar öppna hälsocenter i apotekskedjan Walgreens butiker och Elizabeth Holmes tar allt mer plats i offentligheten för att sprida budskapet om sitt banbrytande företag. Varken media eller investerare tycks kunna få nog av Silicon Valleys nya tech-stjärna. Elizabeth vet att utnyttja hajpen - hon lägger miljoner på marknadsföring, anlitar samma reklambyrå som Apple och till och med en Oscarsvinnande regissör. Samtidigt testas allt fler patienter med Theranos teknik och för vissa innebär provresultaten en chock.


  The Dropout är en samproduktion mellan Just Stories, ABC Radio och Nightline.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall.

 • Elizabeth Holmes anställer en oväntad person som sin högra hand och det visar sig att de döljer en stor hemlighet. Anställda på Theranos vittnar om en företagskultur byggd på skräck och hemlighetsmakeri, samtidigt som företaget sluter ett stort avtal med apotekskedjan Walgreens som riskerar att sätta miljontals liv på spel.

  The Dropout är en samproduktion mellan Just Stories, ABC Radio och Nightline.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

  Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall.

 • Utrikeskrönikan 10 november, 2021.

  San Francisco, onsdag.När butikskedjan Walgreens för någon vecka sedan berättade att man tänkte stänga fem butiker i San Francisco på grund av upprepade stölder och snatterier, så blev det en riksnyhet i USA. Butiksstängningarna blev ytterligare ett slagträ i den debatt som pågår på både lokal som nationell nivå om lag och ordning och polisens arbetssätt.Just läget i San Francisco blev lite extra uppmärksammat i somras efter att en videofilm på en snattare blev viral. Den visar en man som tagit med cykeln in i en Walgreensbutik, och som sveper ner hyllornas innehåll i en svart sopsäck och sedan cyklar ut ur butiken med sitt byte. En del menar att snatterier och butiksstölder blivit vanligare i San Francisco efter att väljarna här röstat igenom en ändring och mildring av brottsrubriceringeringar 2014. Där till exempel snatterier för ett värde under motsvarande runt 8 100 kronor, nu bara ses som en förseelse. På det sättet hoppades man att problemen med överfulla fängelser skulle minska, och dessutom göra det möjligt för polisen och domstolarna att prioritera allvarliga brott.Vissa butiker här i San Francisco har svarat på förändringen i regelverket genom att göra det svårare att stjäla även dagligvaror. Att man låser in till exempel duschtvål, shampo och rakhyvlar, det har jag sett även i New York, där jag annars bor. Men på det varuhus i San Francisco som jag var på häromdagen var man tvungen att trycka på en knapp vid hyllan och vänta på betjäning om man ville köpa tejp, tandborstar, munskölj och vissa tvättmedelsfabrikat. Sedan tog personalen med sig varorna och behöll dem i kassan tills jag kom dit, så jag inte skulle försöka ta mig ut ur varuhuset utan att betala.Den där nyheten om stängningarna av butikerna i San Francisco blev förresten ganska snabbt ifrågasatt. I en granskning i den lokala dagstidningen San Francisco Chronicle menade man att stängningen av butikerna också hade att göra med strukturella förändringar på marknaden och en överetablering i staden.För debatten om butiksstölder i San Francisco är en liten del av ett större politiskt spel. Just nu verkar det som om stadens chefsåklagare Chesa Boudin riskerar en folkomröstning där han skulle kunna bli avsatt, kritikerna menar att han inte är tillräckligt tuff mot brottslingarna och brottsligheten. Boudin har en udda bakgrund med föräldrar som var medlemmar i den militanta och terrorstämplade vänsterorganisationen Weather Underground - och där pappan fortfarande sitter i fängelse. Boudin han använt sig av sin bakgrund när han profilerat sig som en progressiv kraft i San Francisco, medan polisfacket här la pengar på att kampanja mot honom under valrörelsen 2019.Så man kan väl säga att till och med något så enkelt som en inlåst tejprulle på sätt och vis har en betydelsefull lokalpolitisk dimension.Roger Wilson, USA-korrespondent [email protected]