Ulrika Podcasts
-
Barn är det enda brottsoffer som tvingas till umgänge!
I det här avsnittet gästas Barnrättspodden av advokat Ulrika Wangle specialiserad på barn och brottsoffer. Vi har ett samtal om barns rättslöshet när det kommer till umgänge med sina biologiska föräldrar. Det är mer regel än undantag att barn tvingas till umgänge med våldsutövande och högst olämpliga föräldrar.
Vi diskuterar fallet Tintin 8 år, vars pappa misstänkts ha mördat honom under ett umgänge. Pojken ville inte åka till pappan men tvingades ändå till ett umgänge och var med det helt utlämnad till pappan.
Barn är det enda brottsoffer som tvingas träffa sin förövare ensam och utan skydd, hur är det möjligt?
I vårt samhälle idag tvingas barn till umgänge trots att barn är rädda och varit utsatta för våld, övergrepp eller grov försummelse.
Vi pratar om vad som krävs för att barns vilja och röst ska få plats i en rättsprocess.
Enligt gällande lagstiftning har barn rätt till en god och nära kontakt med båda sina föräldrar men föräldrar har ingen självklar rätt till sina barn. Ändå tillämpas lagen utifrån föräldraperspektiv, en naiv och idealiserad syn på föräldraskap och till förälderns fördel.
Tack bästa Ulrika att du ville vara med i vår podd, fler modiga advokater som du krävs för att få en förändring för barn i utsatthet.
Podden är ett samarbete mellan Nicolina Holk och Jessica Ivarsson, Brinn för barnen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hur ska man använda sig av klättrande, slingrande och hängande växter? Det finns många användningsområden men vilken växt passar egentligen till vad? Hur ska man tänka ut ett designperspektiv när man väljer växt? Vilken typ av stöd kan man använda och vilka växter kan klättra på egen hand? Det är ett fullspäckat avsnitt med många växtförslag och värdefulla tips på hur olika hjälpmedel kan användas från Ulrika och Linda!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Ett efterfrågat ämne: Läkning. Hur börjar jag? Många skriver och frågar så här kommer ett avsnitt jag hoppas ger er hjälp på väg till att hitta era svar. - Vi pratar om grundbehoven För många vet inte idag vad ens behov är eller hur man tar reda på det, särskilt i läkningsprocessen efter en destruktiv relation. -Vi delar egna erfarenheter, verktyg och hur vår egen ser ut och din läkning kan börja. Så du kan känna att du kan komma igång du med. För det är du värd!
Tips för mer kunskap: Vårt första avsnitt tillsammans: https://anchor.fm/bakomfasadenpodden/episodes/64--Vi-pratar-NLP--hypnos-och-hur-kan-det-hjlpa-dig-med-tex-ngest--med-Ulrika-Dahlin-e178oi9 De 6 grundläggande mänskliga behoven - Marie Pavita https://mariepavita.com/beyond-the-mind/de-6-grundlaggande-manskliga-behoven/
För att läsa mer om och få kontakt med Ulrika; @ulrikadahlin.right.now eller @hypnotication www.ulrikadahlin.com
Repris från februari 2022 -
Ulrika och Lotta har frågestund om villkorlig frigivning, misskötsamhet, rymningar m.m.
-
Många av våra vanligaste växter och svampar går alldeles utmärkt att använda till att färga garn och textilier med. Men, vilka växter ska man använda för att få en komplett färgpalett? Blir nyansen alltid dov eller går det att få en klarare färg? Hur får man färgen att var färgbeständig och hur gör man när man ska färga garn? Ulrika och Linda har bjudit in Anna Bauer och Eva Zethreus som kan det mesta inom ämnet. Många wowögonblick uppstår för Ulrika och Linda när Anna och Eva delar med sig av sina tips!
Insta: @annabauergbg och @ezeth
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Orkidéer är en av de populäraste krukväxterna i våra svenska hem och det finns många sorter att välja mellan, både lättskötta och mer krävande. Likaså är tropiska växter omåttligt omtyckta. Ulrika lyckas ta död på varenda orkidé och Linda är osäker på om orkidéer stilmässigt passar in hos henne. Vilka orkidéer är odlingsvärda? Hur sköter man om dem och får man dem att blomma om och om igen? Vilka tropiska växter är bland de vackraste? Ulrika och Linda gästas av Mikael Andersson, expert på både orkidéer och tropiska växter. Ett lyssningsvärt avsnitt utlovas!
Insta: @blomsterlandet
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Ulrika och Lotta pratar om vad det innebär att driva enskilt åtal.
-
I årets första avsnitt möter vi Johan Ricci, hängiven odlare av olivträd och andra medelhavsväxter för förutom att odla oliver hemma i sin trädgård är han också en del av en olivodling på Sicilien. Hur ska man sköta om sina olivträd, hur ser ett olivträds årscykel ut? Kan man övervintra olivträd inomhus? Hur sköter man om sitt citronträd och var ska man egentligen övervintra sitt fikon? Vilka sjukdomar eller skadedjur är vanligast och vad gör man åt dem? Svar på alla frågor i dagens avsnitt av Ulrika och Lindas trädgårdspodd!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Ulrika fortsätter samtalsserien med Toni Tuunainen, en gång Sveriges mest jagade rånare som idag jobbar med avhopparverksamhet.
-
Juldagen är här och årets sista avsnitt av Podd Mogna. Ulrika och Reuben reflekterar över året och varandet. Om julen som både kan vara en plats för kärlek och samtal och samtidigt ett forum för konflikter.
”Jag har varit så arg under delar av det här året. Jag har somnat arg och vaknat arg. Hela mitt jag har velat gå i strejk. Det får inte vara så här” säger Ulrika och talar om den delvis tunga tid vi lever i. Reuben talar om att välja att ta fram sitt inre leende och hur det hjälper honom att hålla fokus på allt fint som också finns runtomkring oss. Faktiskt hela tiden. Om att acceptera och förhålla sig till det som är och hämta kraft i det vackra för att kunna göra skillnad.
Gör djuren i djurparkerna uppror? Finns det en mening med att det nu förs en debatt kring att vi sätter djur i bur och betalar för att titta på dem? Hur påverkas vi av att bygga relationer med djur? Skulle det bli förändring om vi alla byggde relationer med djur och naturen? Det är frågor som vi resonerar kring.
Vi avslutar med att lyfta en framgång och en utmaning från året som gick och vi hoppas på året 2023. Då vänder det! Gott Nytt År kära lyssnare. Tack för att ni är där!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I avsnitt 20 får du höra ett samtal mellan Cecilia som är ambulanssjuksköterska och Ulrika som har egen erfarenhet av att brottas med suicidtankar. Vi samtalar om bemötanden, både ur ett perspektiv av egen erfarenhet och ur yrkesrollens perspektiv.
Cecilia delar med sig av sina erfarenheter att möta och bemöta personer som inte vill leva och vilka verktyg hon har för att nå dem.
Ulrika berättar hur viktigt bemötandet var från blåljuspersonalen då hon själv var på väg att ta sitt liv. Du som lyssnar får tips och idéer hur du kan göra när någon i din närhet mår dåligt.
Gäster:
Cecilia, ambulanssjuksköterska och larmoperatör
Ulrika Sonander, Hjärnkollambassadör, Riksordförande Balans och verksam inom SPES.
SPES är en förkortning för Riksförbundet för SuicidPrevention och EfterlevandeStöd och betyder hopp på latin.
Samtalsledare:
Louise Edlund
Har du eller någon du känner suicidtankar?
Här kan du få hjälp, tveka inte över att kontakta någon hjälpinsats! Du är inte ensam.
112 – Akutnummer
Ring 112 om du behöver akut vård eller hjälp
Självmordslinjen – Mind
Ring: 90 101. Öppet dygnet runt.
Chatta: https://chat.mind.se. Öppet dygnet runt.
http://mind.se
1177 – Vårdguiden via telefon eller webben
Sjukvårdsrådgivning som kan berätta var du hittar närmsta psykiatriska akutmottagning
www.1177.se
Anhöriglinjen
Ring: 0200-23 95 00. Måndag – tisdag, torsdag – fredag kl. 10.00–15.00 och onsdag och söndag kl. 18.00–21.00
Mejla: [email protected]
https://anhorigasriksforbund.se/anhoriglinjen
SPES stödlinje för efterlevande
Ring: 020 -18 18 00. Alla dagar mellan kl. 19.00 – 22.00.
Mejla: [email protected]://spes.se/
https://spes.se/stodlinjer
Boka Ulrika som Hjärnkollambassadör
Vill du höra mer från Ulrika kan du boka henne genom att kontakta samordnaren Hannes Olsson på [email protected] eller ringa 073-023 25 17.
Läs mer här: vastmanland.hjarnkoll.se/ambassador/ulrika-sonander
Om Bagaget:
Här får du möta våra Hjärnkollambassadörer som delar med sig av sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa. Du får också möta anhöriga, forskare, terapeuter, intresseorganisationer som på olika sätt arbetar med att lyfta och synliggöra psykisk ohälsa. Genom att våga prata och våga lyssna så kan vi tillsammans bryta tystnaden och minska stigmat, som individ, som medmänniska och som samhälle.
Bagaget som produceras av Hjärnkoll Västmanland, en del av NSPH i Västmanland.
Läs mer om vårt oss på www.nsphvastmanland.se och vastmanland.hjarnkoll.se.
Följ Bagaget på Facebook www.facebook.com/bagagetpodcast
-
Ulrika och Lotta pratar om polisrabaldret, Visbymålet, sanningssägare och LRV-vård, bland annat.
-
Det här är mitt hundrade avsnitt av podden, vilket blir ett helt perfekt sätt att avsluta det här podd-året på. Ett riktigt jubileumsavsnitt.
Så för att göra något lite extra såhär i slutet av 2022 så tänkte jag att det vore perfekt med ett trendspaningsavsnitt där vi blickar framåt. Så jag bjöd in expertpanelen från nyhetsbrevet till att dela de viktigaste trenderna för 2023.
Några av Sveriges ledande experter levererar sina spaningar
De delar tre trender och spaningar var så totalt 18 viktiga trender som du måste ha koll på inom digital marknadsföring. Plus ett par extra trender och tips.
Så här års släpps det många trendspaningar. Jag tycker ofta att många blir ganska svepande och få pratar om vad det faktiskt innebär. Samt hur trenderna kommer att påverka hur vi arbetar med marknadsföring framöver.
Och våra roller som marknadsförare. Så det gör vi i det här avsnittet.
Om gästerna
Ulrika Viberg. SEO-expert med lång erfarenhet inom SEO och grundare av byrån Unikorn.
Karl Lindberg. Expert på paid search och Google Ads. Grundare av performance-byrån AdRelevance.
Sara Öhman. Expert, föreläsare och coach inom sociala medier med fokus strategi för det organiska arbetet.
Fedja Porobic. Growth marketer och experter på paid social. Grundare av growth-byrån Porobic Group.
David Larsson. Expert på innehållsdistribution och inte minst LinkedIn. Chief strategy officer på byrån Trickle.
Anton Gezelius. Expert inom analys med bakgrund inom SEO. Head of measurement och partner på byrån Ctrl Digital.
Om avsnittet
Jag pratar i avsnittet med var och en i expertpanelen i sex kortare intervjuer där vi tar upp deras tre trendspaningar. Ulrika om SEO, Karl om paid search, Sara om social, Fedja om paid social, David om LinkedIn och Anton om analytics.
Vi går igenom trenderna och pratar om varför de kommer att vara så viktiga under 2023. Men också vad de kommer innebära i praktiken för hur vi kommer att jobba med digital marknadsföring.
Du får bland annat höra om:
Google växlar upp granskningen av cookie-policies
Vad som händer kring analysverktyg under 2023
Varför vi kommer att prata mer om IndexNow
Vad semantiska kluster och entiteter är
Annonsautomatisering på Google och Meta
LinkedIn satsar på att bli ett B2B-marketplace
Varför kreatörerna kommer bli så viktiga
Plus en massa mer intressanta spaningar och tips…
Jag delar även mina tankar kring expertpanelens spaningar och mina insikter kring dessa, samt vad jag ser för röd tråd. Och jag passar också på att leverera ett par egna trendspaningar.
Jag hoppas verkligen att du gillar det här jubileumsavsnittet.
Du hittar som vanligt länkar till allt vi nämnde och mer om trenderna här i poddinlägget. Efter länkarna hittar du tidsstämplar till de olika trendspaningarna.
Länkar
Ulrika Viberg på LinkedIn
Unikorn (webbsida)
Karl Lindberg på LinkedIn
AdRelevance (webbsida)
Sara Öhman på LinkedIn
Saraohman.se (webbsida)
Fedja Porobic på LinkedIn
Porobic Group (webbsida)
David Larsson på LinkedIn
Trickle (webbsida)
Anton Gezelius på LinkedIn
Trickle (webbsida)
IndexNow (webbsida)
IndexNow: What it is and how it benefits you - Yoast (artikel)
How Google is building the future of measurement for the industry - Google (artikel)
About Performance Max campaigns - Google (resurs)
About Meta Advantage - Meta (resurs)
Shaping the Future of B2B Together: LinkedIn Ads Product Roadmap (video)
Hantera spårning server-side och Google Tag Manager Server #89 (poddavsnitt)
Prophet från Meta (verktyg)
CasualImpact från Google (verktyg)
Understanding Incrementality Experiments - Google Skillshop (resurs)
Tidsstämplar
[4:06] SEO: Ulrika delar vad hon ser för trender inom SEO för 2023. UXs roll inom SEO utvecklas, semantiska kluster och entiteter är framtiden för SEO samt IndexNow.
[17:57] Paid search: Karl berättar berättar om de tre trender han ser inom paid search. -
Idag samtalar vi med Olga Person, ordförande i Unizon, som arbetat större delen av sitt liv för ett jämställt samhälle fritt från våld.
Ingen människa vill bli lämnad, menar Olga Persson. Det är en del av problematiken gällande allas vårt kontrollbehov men i synnerhet mäns, hävdar Olga vidare.
Populärkulturens romantisering av den ihärdige mannen till exempel, menar Olga är ett problem.
-Ju mer du förföljer en kvinna eller tjej i en film desto mer blir hon till slut kär i dig! Det är ju helt absurt! säger Olga med emfas och menar att detta sänder ut helt fel signaler.
-Tycker man att något är fel så får man vara med och ändra på det! Sitt inte på läktaren utan ner på plan, säger Olga bestämt, vilket är en inställning hon fått med sig från sin ursprungsfamilj.
-Jag har alltid varit väldigt tydlig. Men inte alltid så effektiv, säger Olga med ett skratt.
Alla är vi olika, men det finns strukturer som påverkar oss alla, fortsätter Olga.
Hon menar att hon aldrig tappar hoppet trots allt. Inte ens när Tove, som var familj, blev mördad av en fd pojkvän. Kampviljan blir bara än större. Kanske har den blivit mer otålig.
Trots att hon betecknar sig som en free spirit, har hon nyligen gift sig för första gången, vilket hon ser som ett stort steg och commitment.
Grattis och leve kärleken! säger vi, Ulrika och Reuben.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I det här avsnittet av Kompassen pekar mot ... ska vi utmana en extremt stark norm i vårt samhälle när det gäller familjeliv och relationer, nämligen den om tvåsamhet, att det är i par vi ska leva våra liv. Mina gäster Ulrika och Tessan berättar om sina bitvis ganska olika resor i den polyamorösa världen. Vårt samtal handlar bland mycket annat om flersamhet som identitet eller livsval, om ifrågasättande av normer, om att öppna dörrar och inte vilja vända tillbaka, om svartsjuka och ansvar, och om behovet av kommunikation och planering för att få vardagen att gå ihop. Vi formulerar också en fundamental livsregel för alla typer av relationer.
- Visa fler