Maria Wells Podcasts

 •  -Min kropp trodde jag höll på att dö

   

  Sångaren och författaren Maria Wells gästar podden “Alexandra - nära ditt hjärta”.

  Det blir ett öppenhjärtigt samtal om allt från Marias nya utbildning till lektör, makens frieri och Marias kollaps efter sonens födelse.

   

  Det var två jobb som Maria Wells drömde om som liten: simhoppare eller sångerska.

   –Men trampolinen i Säffle var alldeles för låg, så jag hade inget val, skojar Maria Wells.

  Idag vet alla att hon valde rätt. Maria Wells har en framgångsrik karriär som sångerska, skådespelerska och författare. Hos 1,6 & 2,6miljonerklubbens Alexandra Charles och Alexandra Zazzi berättar Maria om hur hon och maken Robert hanterat corona-epidemin, om senaste country-skivan och om karriären som författare. Idag har det blivit många böcker, men det började med personliga berättelser om mammalivet.  

  Paret har två barn och yngste sonens födelse blev dramatisk. Efter en vansinnesfärd till sjukhuset med Robert vid ratten, föddes Teddy 10 veckor för tidig med akut kejsarsnitt. Som tur var gick allting bra, men ett år senare, när oron börjat släppa, kom Marias reaktion på allt som hade hänt.

  – Jag fick ångest, svårt att andas, fick för mig att jag hade dödliga sjukdomar, det tryckte över bröstet, världen började snurra, berättar hon i podden.

  Efter flera sjukhusbesök fick hon till slut förklaringen. Via deras stiftelse för för tidigt födda barn, kom Maria i kontakt med läkaren som förlöst henne.

    –Hon förklarade att det som hänt kring förlossningen gjorde att min kropp ställde in sig på en dödskamp. Jag kunde slappna av mentalt, men kroppen mindes. Den förberedde sig på att dö.

   –Det var en enorm lättnad att förstå varför, då kunde jag hantera det på ett annat sätt.

  Under året har Maria Wells blivit färdig med en utbildning till lektör, som hjälper författare med deras texter,

    –Och så längtar jag efter att få återvända till Nashville såklart. Att återigen få förmedla glädjen i musikens helande kraft. Det ska bli underbart.

  Support till showen http://supporter.acast.com/alexandras.


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Charles och Zazzi – livsstilspodden för kvinnor och hälsa
  Charles och Zazzi är en lärorik, passionerad och lekfull podcast tillsammans med Alexandra Charles och Alexandra Zazzi som samtalar med spännande kvinnor mitt i livet. Det blir dubbelt upp Alexandra med samtal kring livet, karriären, kärleken, maten och konsten att uppnå hälsa på vägen.
  Dagens gäst är sångerskan och författaren Maria Wells.
  En podcast by 1,6 – för Kvinnor & Hälsa.
  www.1.6miljonerklubben.com