Doctor Strange Podcasts

 • INTRO: [00:00:00]

  Din favoritpodd är tillbaka och inleds med senaste nytt gällande PXL där arbetet fortgår med att utöka utbudet från de i dag två existerande smakerna Liquid Lightning och Rock & Rage. Mikaels smaklökar jobbar på för fullt med att välja ut nästa smak, samtidigt som geniknölarna jobbar på med att välja en passande färg på burken för att komplettera dagens gul & röd. Håll koll i vanlig ordning på pxlpowerup.se för att hålla dig uppdaterad, samt följ oss på Instagram på @pxlpowerup och @pxlpodcast där våra DM:s står öppna för feedback av all sort!

  RETRO RUMBLE UPDATE [00:05:32]

  Har du missat det coolaste inom gaming/streaming sedan… ja typ någonsin, så skynda dig raskt in på twitch.tv/pxlproductions där Mikael lever ut sin kommentatorsdröm i Retro Rumble där turneringar anordnas fredagskvällar, just nu inom Unreal Tournament 2004. Snacket går även in på det konstanta hävdelsebehov som gaming verkar ha gentemot sport och film och andra kulturyttringar och snabbt konstateras att mer självförtroende borde finnas att våga stå på egna ben och stå för vad man i grund och botten är på egna meriter; ett fucking awesome medium för interaktiva upplevelser och berättelser! Gaming FTW!

  NYNÖRDAT: [00:19:27]

  Aningen motvilligt har Peter till slut tittat på The Boys, även om det inte riktigt är hans kopp te att se sin favoritföreteelse superhjältar i detta cyniska, våldsamma och spattiga scenario. Men ser man bara förbi det så finns under ytan en stor del karaktärsdjup och substans (inte bara hjärnsubstans då…).

  PEPP ELLER NEPP: [00:40:00]

  Det har kommit en trailer till Predator-prequel:en Prey, hängde du med där? Överlag finns en oro för franchisen som började så bra med första Arnold-rullen och uppföljaren, innan det började spåra ur totalt (även om första AVP-rullen faktiskt är rätt skön action trots allt). Men det finns en pepp för denna nya film regisserad av Dan Trachtenberg som dyker upp på streaming efter sommaren!

  FETT OPEPP: [00:52:46]

  Halo har haft säsongsavslutning och kommer av någon outgrundlig anledning få en andra säsong. Mikael har “typ” tittat klart och det är ingen vacker historia, hur Spielberg & Co. har misshandlat och fundamentalt feltolkat detta IP. Nej, gör om gör rätt blir the verdict!

  PEPPTIMISTISK: [01:01:25]

  I vakvattnet av att senaste MCU-filmen Doctor Strange in the Multiverse of Madness tappat biobesökare snabbt på kort tid senaste tiden ställs frågan om en Marvel-fatigue börjar infinna sig. Med massor med nya filmer och serier på Disney+ väntandes vid horisonten så är fortfarande faktum att vi behöver något kulminerande att se fram emot, likt Avengers-rullarna som samlade ensemblen. Vad kommer att ersätta det framöver? Fantastic Four? Mutanter? Mikael & Peter? Vi får väl se!

  CASTING & VERSUS [01:11:01]

  Nästa veckas Versus-fight planeras också och vid första anblicken kanske inte en casting-sväng behövs då striden kommer stå mellan Daredevil & Kingpin, men har du bättre förslag för rollbesättning än Charlie Cox och Vincent D’onofrio

 • Jonas och Peter styr skutan denna vecka genom ett hav av nördnyheter, bioaktuell MCU-film, svensk Netflix-rocknroll-serie och egyptisk Marvel-serie på Disney+.Ja förutom den obligatoriska sonderingen i vad som hänt i nördsvängen på senaste så har så klart Peter sett den 28:e MCU-filmen i ordningen, den Sam Raimi-regisserade Doctor Strange in The Multiverse of Madness, som det talas mer eller mindre spoilerfritt kring.Peter har dessutom sett den svenska Netflix-serien Clark, med Bill Skarsgård i huvudrollen som Sveriges mest notoriske bankrånarbrottsling, kanske mest känd från Norrmalmstorgsdramat där det globalt välkända uttrycket Stockholmssyndrom härstammar från. Kritik har riktats mot serien för sin glorifiering av en kriminell gangster, men för det första är det knappast första gången det sker och för det andra så handlar det i så fall snarare om en gestaltning av glorifieringen som gjorts kring mannen i fråga. Serien är i alla fall full av intressanta visuella grepp, signerat regissören Jonas Åkerlund, samt en uppsjö av cameos från kända svenska ansikten.Slutligen snackas det spoiler-tungt kring serien Moon Knight med Oscar Isaac, om Marvelkaraktären med multipla personligheter. Kontentan är väl att det finns intressanta element i en överlag ofokuserad och ojämn helhet, som säkert hade mått bra av att bli mer kopplad till det övriga MCU.Tack & Förlåt, Puss Hej

 • INTRO [00:00:00]

  Först ut i vanlig ordning tar vi en titt på det senaste för energidrycken PXL som ju trots allt möjliggör denna podd - och det senaste är att Mikael & Co. varit på mässa och visat upp sig och knutit kontakter, minglat och snackat business. I vanlig ordning kan du kolla in på ww.pxlpowerup.se och så klart även titta in i Twitch-streamen på www.twitch.tv/pxlroductions för ännu mer trevligt content! Det brainstormas även kring Mikaels nya idé: “Old School Clash” som du gärna får tycka till om, samt pinsamma nicks från back in the day…

  PEPP ELLER NEPP [00:14:33]

  Efter ett försök av Mikael till snygg segway som slaktas mer obarmhärtigt än Ned Stark av Peter, så tas det en titt på kommande Game of Thrones-prequel-serien House of the Dragon som fått en ny trailer inför premiären senare i augusti. Peppen finns där, trots taskig eftersmak från GoT, men det finns ändå en tilltro till att HBO ska kunna ta tillbaka kronan och sätta sig på tronen för fetaste fantasy-serien. Dessutom är drakar alltid coolt!

  ÖNSKETÄNKANDE [00:28:34]

  En närmare titt på Blizzard-mobilspelssatsningen Warcraft Arclight Rumble leder diskussionen in på affärsmodeller inom spelbranschen och tendensen att hela tiden vilja ta betalt för content i spel skapat enbart för att kunna ta betalt för det. Resonemanget hamnar någonstans i att det är okej att vilja tjäna pengar, så klart, på var man skapar, men att spelbranschen gärna får röra sig bort från play-to-win-modeller, lootboxes, NFT:s och annat som svärtar ner en annars fantastisk kreativ konstform! Dessutom blir det självklart en titt på hur peppen står sig inför det kommande mobilspelet.

  PEPP ELLER NEPP 2 [00:43:47]

  Om man går och ser senaste Marvel-filmen på bio, vilket båda PXL-programledarna gjort, så kan man få se en första teaser-trailer till Avatar: The Way of Water, uppföljaren till James Cameron’s mästerverk från 2009. Men faktum är att Peter MISSADE trailern pga toabesök och inhandlande av tilltugg! Mikael däremot såg den och berättar om sin pepp som följd. Oavsett hur förväntningarna är på uppföljaren som kommer 11 år efter originalet, så finns en stor förväntan på vad regissören ska visa upp härnäst, för med tekniska mästerverk som Terminator 2 och många andra filmer under bältet så är han definitivt en pionjär inom filmindustrin!

  FORTSATT PEPP [00:57:04]

  Det har även kommit ytterligare en trailer till Obi-Wan Kenobi, serien på Disney+ som bara är ett par veckor från premiär. I samband med May the 4th (be with you) så fick vi se mer av Ewan McGregor som Jedi på flykt och ännu mer tease av Lord Vader - och peppen håller i sig. Helt klart!

  NY-NÖRDAT [01:06:32]

  Den bioaktuella, 28:e (!) MCU-filmen i ordningen har setts av båda herrar, som gör sitt bästa att kort sammanfatta intryck och slutgiltig uppfattning om Doctor Strange in the Multiverse of Madness så spoilerfritt som det går. Mer detaljerat snack blir det allra sist i podden för den som vill höra. Men varning: se filmen först, om du inte vill bli spoilad!

  VERSUS [01:19:43]

  Veckans versus fight var egentligen tänkt att kopplas ihop med att snacka om Spider-Verse, men det hinns inte med pga så mycket annat att snacka om. Men oavsett så blir det i ena hörnan Miles Morales och i den andra Spider-Gwen - och i vanlig ordning får vi fantastisk respons från alla er PXL-lyssnare med förslag på skådisar som kan axla respektive roll i framtida filmatiseringar. Tack för det och keep’em coming! Slutligen avgörs fighten och ordinarie episodinnehåll är därmed avklarat. Men…

  BONUS: STRANGE-SPOILERS [01:40:45]

  Allra sist likt en MCU-films postcredit-scen så kommer en SPOILER-tung utläggning om nya Doctor Strange-filmen. Denna del ska du INTE lyssna på innan du sett filmen. Varning varning, lyssning sker på egen risk!

 • Medverkande denna gång är: Fredrik, Jesper och Mattias.

  Veckans avsnitt bjuder på en härlig variation av nyheter och annat spännande. Vi inleder med Q and A frågor från vår Discord - för att sedan gå till nyheter, där vi bland annat pratar om att Embracer Group köpt upp studios hos Square Enix, som sedan i sin tur eventuellt ryktas köpas av Sony, en läcka som kan detaljera storyn till uppföljaren till The Legend of Zelda: Breath of the Wild, datum för Summer Games Fest och ett uttalande om att Final Fantasy XVI nästan är färdigt.

  Sedan snackar vi även om följande spel; Jesper och Fredrik har spelat Trek to Yomi, Mattias har spelat Norco och The Sinking City, Fredrik har spelat VR-spelen Propogation VR och Cook-Out och Jesper har känt på 13 Sentinels: Aegis Rim och Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin. Avslutningsvis pratar vi om den nya filmen Doctor Strange in The Multiverse of Madness. Detta och mycket mer i veckans avsnitt.

  Hoppa gärna med i vår Discord, där vi har omröstningar på olika ämnen och diskussioner om allt nördigt. Låter det intressant, ja tryck här i så fall.

  ★ Support this podcast on Patreon ★

 • INTRO: [00:00:00]

  Påskupplagan av podden introducerar nya konceptet att dual wield:a en PXL i vardera hand, en så kallad stereo-PXL som kanske rentav resulterar i en ny, orange kombination! Vill du testa själv så kan du köpa såväl gula Liquid Lightning som röda Rock & Rage på pxlpowerup.se och även fler och fler andra ställen och återförsäljare. I samma veva som detta smakexperiment diskuterar poddpolarna Mikael och Peter även vikten av ljuddesign och musik i film…

  SPELSTREAMAT [00:05:58]

  Senaste påhittet i streamen på Twitch är att Mikael till 100% ska ge sig an Call of Duty: Warzone i vad som enklast kan beskrivas som From Zero To Hero, då han helt enkelt ska ta sig från total n00b i spelet till true l33t, så följ hans framsteg i streamen som du i vanlig ordning hittar under namnet PXLProductions.

  NYNÖRDAT: [00:16:47]

  Trots Filmstadens senaste påhitt med att förbjuda att köpa dricka, snacks och tilltugg på annat ställe än hos just dem har Mikael faktiskt tagit sig till en biosalong tillsammans med sin lillgrabb för att titta på Sonic the Hedgehog 2. Dock dessvärre i svensk dubb, men trots det verkar såväl den allmänna upplevelsen som filmen i synnerhet fallit både far och son på läppen!

  PEPP PÅ: [00:39:36]

  Apropå just biofilm så lär det vara läge att snabbt avverka kommande Doctor Strange in the Multiverse of Madness just på bio, innan spoilers haglar över denna magiskt mystiska film som bland annat ryktas visa upp en självaste Tom Cruise som Superior Iron Man! Spekulationer förvisso, men det hindrar inte duon Hollsten & Kjellin från att gotta sig i vad som kan komma att ske i framtida MCU!

  CHECK-IN [00:58:37]

  Såväl Moon Knight som Halo har båda nått sina vardera tredje episoder vid det här laget och det verkar inte båda gott för någon av dem. Även om storyn kring Marc Spector, Steven Grant och alla andra personligheter känns välspelad och bitvis uppfriskande så känns inte riktigt titelrollens hjälte speciellt intressant. Detsamma kan även sägas om självaste Master Chief som tyvärr så här långt är den minst intressanta detaljen i scifi-serien, som dessutom lider av en rad ytterligare problem i sitt berättande.

  PEPP ELLER NEPP [01:18:09]

  I veckan har äventyrskomedin The Lost City premiär och den allmänna inställningen är pepp tack vare en intressant rollista som inkluderar Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt (!) och Daniel Radcliffe. Ett tips är att kolla in filmens promomaterial som inkluderar mer än bara traditionella trailers och visar tendenser på en riktigt rolig rulle! Tveksamt om det blir biobesök, men helt klart något att se fram emot att stream:a tids nog!

  VERSUS: [01:28:03]

  Sist ut i vanlig ordning droppas förslag på skådisar att porträttera två utvalda seriekaraktärer, denna gång Ghost Rider och Carnage som sedan matchas mot varandra för att avgöra vem som går vinnande ur en strid. Håller du med om utgången? Eller tycker du annorlunda? Har du själv några kandidater du vill se spelar eventuella filmroller i framtiden? Eller vill du föreslå en ny versus-kamp? Kommentera och hör av dig till oss via vår Instagram på @pxlpodcast

 • Medverkande denna gång är: Fredrik, Danny och Mattias.

  I veckans matiga avsnitt går vi genom nyheter av alla dess slag. Veckans avsnitt inleder vi med den tragiska nyheten att Ivan Reitman har gått bort. Han efterlämnar en god karriär med bland annat Ghostbusters och Animal House under bältet. Futurama kommer få klara sig utan John Dimaggio som Bender. Trailer har kommit både till Doctor Strange in the Multiverse of Madness och The Lord of the Rings: The Rings of Power och vi ger våra intryck till dessa. JJ Abrams producerar en fjärde Star Trek film. Vi ger även lite intryck på första gameplayvideon till Dune: Spice Wars. Elden Ring har väldigt låga systemkrav. Stämmer det att Mad Max 2 är på gång? Skull & Bones bekräftas både vara på gång och ha ett multiplayerfokus. Vi berättar även vad som finns att läsa i Ubisofts tredje kvartalsrapport. Fredrik och Danny har spelat Horizon: Forbidden West och ger sina första intryck. Mattias delar med sig av sina första upplevelser i Dying Light 2. Fredrik har dammat av en Xbox 360 med tillhörande Kinect och berättar om sina upplevelser. Fredrik har även lekt lite med Valve Index. Den här gången är det Mattias tur att berätta vad han tycker om serien Peacemaker och passar även på att slänga in intryck av The Suicide Squad.

  Hoppa gärna med i vår Discord, där vi har omröstningar på olika ämnen och diskussioner om allt nördigt. Låter det intressant, ja tryck här i så fall.

  ★ Support this podcast on Patreon ★

 • 00:00:00 Hej och välkommna till ett bonusavsnitt av Avbockat där vi kollar Trailers från Superbowl.00:06:07 Jurassic world Dominion.00:16:47 The lord of the ring: The rings of power.00:26:20 DC Universe00:32:09 Moon Knight00:37:54 Doctor Strange00:49:30 hej då!

 • I årets första avsnitt summerar vi våran jul och nyårsfirande, det har varit mycket fylla, speciellt för möller...Jonas har flyttat till eget place och kan äntligen göra vad han vill. Vi snackar om filmerna:
  Rouge One
  Flossie
  Doctor Strange
  You instead
  Café Society
  Girl On The Train

 • Med genreregissören Scott Derrickson bakom rodret och en minst sagt mystisk spännande värld att kasta sig in i var det mycket som talade för att DOCTOR STRANGE kunde bli en av Marvels mer intressanta filmer. Men har vår sorcerer supreme tillräckligt med magi i fingerspetsarna för att levitera över resten av dagens superhjältefilmer? Vi undersöker!

  Medverkande: Patrik Linderholm och Viktor Jerner

  Kontakt: [email protected]