Belle Podcasts
-
Denna veckan har för oss båda varit kaos. Vi båda var på event i Stockholm för att sen åka åt olika håll. Johanna har ridit för ny tränare och Elsa har lämnat Belle för operation och hunnit tävla, som sagt det har varit mycket!
Gillar du det vi gör och vill stötta vår podd får du jättegärna swisha valfri slant så att vi kan fortsätta göra podden.
Nummer: 1232 981 231
Tusen tack ♥️
Hade räckt att 10% av er, hade skickat 10 kr.
Om ni har någon fråga som ni kanske vill att vi tar upp framöver eller bara vill lära känna oss bättre så hittar ni oss på instagram @elsaberggrense & @johannalassnack
Kolla även in får poddinsta @elsaojohanna 🎙🐴
-
Denna veckan har för oss båda varit kaos. Vi båda var på event i Stockholm för att sen åka åt olika håll. Johanna har ridit för ny tränare och Elsa har lämnat Belle för operation och hunnit tävla, som sagt det har varit mycket! Gillar du det vi gör och vill stötta vår podd får du jättegärna swisha valfri slant så att vi kan fortsätta göra podden. Nummer: 1232 981 231 Tusen tack ♥️ Hade räckt att 10% av er, hade skickat 10 kr. Om ni har någon fråga som ni kanske vill att vi tar upp framöver eller bara vill lära känna oss bättre så hittar ni oss på instagram @elsaberggrense & @johannalassnack Kolla även in får poddinsta @elsaojohanna 🎙🐴
-
Simba, Ariel, Pongo, Herbie, Belle, Snövit, Nemo, Herbie, Bianca, Bernard, Herbie, Pocahontas, Herbie och Herbie gör Emil Persson, Felicia Jackson och Lovisa Henriksson sällskap den här veckan.
-
Fotografen Charlie Drevstam skulle bygga en fotostudio. Och blev med en äppelodling. Han berättar om äppelodlande, mustning och hur matfotograferingar går till.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Charlie Drevstam ville bygga en fotostudio med naturligt norrljus. Han hittade en tomt på Österlen i Skåne. Det råkade vara en gammal äppelodling med 90 träd.
- Det är fyra sorter, säger Charlie. Ingrid Marie, Gravensteiner, Lobo och Belle de Boskoop.
Äpplen blev ett intresse.
Det blev mycket äpplen att ta hand om. Efter att ha torkat och kokat mos gick det mesta till must.
Charlie köpte en liten handpress, mustade, pastöriserade och hällde på flaskor. Men skördarna blir så stora att han numera lämnar det mesta till ett musteri. Han säljer till och med en del till caféer i Stockholm.
Charlie Drevstam har varit matfotograf i 20 år. Han jobbar för företag med kampanjer och reklam, och han har gjort ett trettiotal kokböcker. Några med Tina Nordström, och på senare år Paul Svenssons Grönsaker A-Ö, och alla Tommy Myllimäkis böcker.
Han berättar hur matfotograferingar går till. Och om skillnaderna mellan reklamfotografering och att göra en kokbok.
-
När hon öppnade ögonen var hon inte längre i mormors rum. Hon låg på sidan, bena uppdragna mot bröstet. Marken framför henne var täckt av granbarr. Det luktade skog och luften var tät och tyst. Belle knep igen ögonen hårt, hjärtat bultade, vart var hon?
Läs mer om oss på: www.ragaandmuffin.com
Följ oss på instagram: @ragaandmuffin
Om Raga & Muffin:
Med drömmen om att hjälpa stora och små att förstå sig själva och varandra bättre, har vi tagit fram produkter som främjar kreativitet, sätt att uttrycka sig och självmedkänsla. Genom äventyr insidan och ut hoppas vi på att skapa meningsfulla samtal, trygga relationer och ökad förståelse.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.