Spelade
-
I avsnitt 31 av Hälsohormoner är det snart påsk och detta pratar vi om i podden och fokuserar på ett av de livsmedlen som det äts mycket av vid påsk; ägg!
Vi pratar om äggets uppbyggnad, varför det är så nyttigt, hur hönsen har det och vad de olika beteckningarna på äggen och äggpaketen betyder och så kommer vi med lite tips till påskbuffén!
Om ni har frågor om något vi pratat om i podden maila gärna på [email protected] och besök instagram- eller Facebooksidan.
-
I dagens avsnitt intervjuar vi vår nya vän på KI, Ina Schuppe Koistinen, forskare på center for translational microbiom research. Ina lär Mia och Lina om allt från forskningsprojekt till hur bakteriefloran i vaginan kan påverka graviditeten och kanske påverkar alltifrån för tidiga förlossningar till depression. Hon berättar också för gemene man (Mia) hur de (hon) ska sköta sin intimhygien.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I dagens perfekta podd berättar Lina och Mia om deras perfekta näringsjägare till barn som äter alla grönsaker och alltid tackar nej till godis. Eller så talar vi på tvärtomspråket just nu? In och lyssna så får du veta. Dessutom så har vi varit på ett labb och fått titta på riktig tarmflora!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I avsnitt 28 av Hälsohormoner pratar vi om den viktiga mineralen Magnesium!
Vi pratar om varför magnesium är viktigt, vad det har för verkan i kroppen, hur man kan må om man har för lite magnesum i kroppen och vad som händer vid för stora doser av det.
Det är så många idag som har för lite magnesium i kroppen, och som kanske tar tillskott, men som inte vet vad det egentligen är bra för. Vi försöker bena ut detta för er.
Om ni har frågor om något vi pratat om i podden maila gärna på [email protected] och besök instagram- eller Facebooksidan.
-
Rikard Åsgård är nutritionist/näringsfysiolog och toxikolog, och har forskat på antioxidanter i samband med metabola syndromet. Rikard berättar inledningsvis om olika sorter och grupper av antioxidanter: katalas, superoxiddismutas, proteiner som gör att celler går in i apoptos (celldöd), scavengers tex glutation, samt ämnen i maten, bl.a. karoteinoider (katotener och xantofyller), vitamin E (tokoferoler och tokotrienoler), […]
Inlägget MM 017: Allt om antioxidanter med nutritionist och toxikolog Rikard Åsgård dök först upp på Anki Sundin.