VM-brons Podcasts
-
Carina kollar läget med Lovisa Stenman, som 2021 tog EM-guld och VM-brons i Wellness Fitness. Vlka är skillnaderna mellan tidigare grenen Bodyfitness och Wellness? Är det crossfit som gäller för hela slanten numer?
Fitnessprofilen Carina Isaksson samtalar varje fredag om allt som hör begreppet ”fitness” till. Oftast om träning, om kost, om tävling såklart, men även om livet utanför fitnessbubblan.
Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts - lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att vi värdar blir glada.
-
Vilken otrolig svensk ultrahelg! I Thailand tog Ida Nilsson VM-silver på lång trail och Emilia Brangefält VM-brons på kort trail. I Borås slog Sophia Sundberg svenskt 6-timmarsrekord i sin ultracomeback. Och mellan Båstad och Mölle har det varit Kullamannen by UTMB, en del av UTMB World Series.
Anna Carlsson gästar som bisittare. Vi nämner även förra helgens Rödvinmyrans Terränglopp och helgens lopp på Huddingeleden.
Stöd bevakningen av svensk ultralöpning: ultramarathon.se/patreon
-
NYBÖRJARKURS 2018, VM-BRONS 2022, VILKEN RESA AV EEF VAN DONGEN
I Oringenpodden #178 möter ni nederländskan Eef van Dongen som i sin orangea tröja sprang in som trea och VM-bronsmedaljör i Danmark i somras under KO-sprinten.
- Jag kan fortfarande inte tro att det har hänt, berättar Eef i podden.
Hennes historia är helt fantastisk då hon bara för fyra år sedan, 2018, gick en nybörjarkurs i orientering och nu fyra år senare är VM-medaljör. Hur är det möjligt? Hur gick det till? Om detta och mycket mer kan ni höra i Oringenpodden #178 med Eef van Dongen.
Synpunkter, kommentarer; [email protected].
-
Daniel är i hipstercyklisternas Mecca och laddar för grus-VM, vi kryper till korset och erkänner att Remco är en värdig världsmästare och så gläds vi åt ett svenskt VM-brons!
-
Om man tittar på generna hos Patrik ”Bjärred” Andersson hade det varit nästan konstigt om han inte skulle blivit en framstående fotbollsspelare. Pappa Roy spelade i det landslag som deltog i VM 1978 i Argentina. Brorsan Daniel blev proffs bl a i Italien och är nu framgångsrik klubbchef i Sveriges bästa klubblag Malmö FF.
Men jobbet skulle göras, man blir inte proffs utan målmedveten träning och en förmåga att ta plats i några av Europas bästa klubbar. Han var förste svensk att vinna Champions League och att ta plats i Barcelona. Ytterligare ett antal titlar och ett VM-brons gör Patrik Andersson unik.
Vi pratar om att ta plats i omklädningsrummet, att avgöra ett mästerskap med en sista spark, diskuterar ledarskap och varför han tycker att det finns för mycket mellanmjölk i svensk fotboll. Dessutom snackar vi fastigheter, Mästarnas mästare och om den stående inbjudan till Lets Dance.
Moderator: Gunnar Oesterreich
Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen
Distribution: Acast
Samarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel, Atrament Books
Hitta allt om podden:
Websida: https://spannandemoten.se/
Instagram: @spannandemoten
Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/
Kontakt: [email protected] eller via sociala medier
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
"Den mätta dagen, den är aldrig störst. / Den bästa dagen är en dag av törst". Karin Boyes dikt "I rörelse" från 1927 är en av den svenska poesins mest igenkända och älskade dikter. Och sannolikt den enda dikt som hjälpt ett svenskt fotbollslag till VM-brons i fotboll. Boye skrev dikten som del av en radikal studentrörelse, fylld av framtidstro. Men dikten har genom åren tolkats på många olika sätt. Vad är det som gör den här dikten så stark? Och vilken plats har den i Karin Boyes viktiga författarskap?
Premiäravsnittet av Verket gästas av Johan Svedjedal, professor i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet och författare till ett flertal uppmärksammade författarbiografier, inte minst "Den nya dagen gryr. Karin Boyes författarliv" (Wahlström & Widstrand, 2017).
Samtalsledare: Paulina Helgeson
Ljudproduktion och klippning: Urban Göranson.
Inspelningsteknik: Pär Nordlund.
Producent: Magnus Bremmer
Verket – en podd om klassiker, produceras av bildningsmagasinet Anekdot i samarbete med Nationalmuseum och Litteraturbanken. Fler poddar, filmer och essäer hittar du på anekdot.se. -
Att vinna matcher efter gruppspelet i stora mästerskap är inte lätt vilket alla svenskar fick uppleva i sommarens EM. I modern tid är Tommy Svensson mest framgångsrik som förbundskapten och han ledde Sverige till ett VM-brons 1994 efter att landslaget vunnit tre matcher efter gruppspelet i USA.
Jag träffade Tommy Svensson hemma i Växjö 2015 efter att han hade fått Fotbollskanalens hederpris. Han berättade frikostigt om karriären som spelare i Öster, om relationen till sin far Stig som styrde klubben, om varför han fick vända hem från proffslivet i Belgien men även om framgångarna som tränare, om varför en rad storklubbar fick nobben efter VM-succén och om skälet till att han hoppade av sitt skräddarsydda jobb på fotbollsförbundet.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Han var tongivande i det svenska försvaret när det blev EM-semifinal och VM-brons under 1990-talets första hälft. På klubbnivå spelade Joachim Björklund i Serie A, La Liga och Premier League och med Valencia nådde han finalen i Champions League två gånger. När jag träffade honom inför VM 2018 hade han precis klivit in som assisterande tränare i Hammarby och talade om att få in en vinnarkultur i klubben, om vad som lockade att hoppa på uppdraget i Sverige och om drömmen att bli huvudtränare. Han hyllade även Janne Anderssons landslagsbygge, talade om sitt egna bittra avslut i landslaget och att han än ångrade att han nobbade Tommy Söderbergs försök att få honom att göra comeback i Blågult.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
En av svensk damhockeys största spelare. En konflikt med förbundskaptenen gjorde att hon avslutade karriären som 27-åring.
Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.
Tillvaron som damhockeyspelare-Mitt sista år som hockeyspelare gick från att handla om prestation, framgångar och utmärkelser till konflikter, svek och en förlorad plats i landslaget.
Emma Eliasson beskriver sin version av konflikten med Förbundskapten för Damkronorna och om det mejl som skrevs till Svenska Ishockeyförbundet som ledde till slutet för hennes hockeykarriär.
Hon började tidigt åka skridskor och tillbringade mer och mer tid på kvarterets uterink under uppväxten i Kiruna kommun. Senare flyttade hon till Gävle för att spela i Brynäs damlag och gå på hockeygymnasiet tillsammans med killar som idag spelar i NHL-ligan.
I sitt Sommar berättar Emma om ishockey som en lagsport där det handlar om att samarbeta.
-Att göra andra bra, är då du också presterar allra bäst, inte bara på hockey eller fotbollsplanen, utan även i vardagen.
Om Emma EliassonF.d. ishockeyspelare, 31 år. Född i Karesuando, bosatt i Luleå. Debuterar som Sommarvärd.
En av svensk hockeys största spelare på damsidan. Var med och tog OS-silver i Turin och två VM-brons innan hennes hockeykarriär avslutades 2017. Var inte överens med Damkronornas förbundskapten och ville skapa utrymme för annat i livet.
Debuterade i landslaget som 14-åring, har spelat över 230 landskamper och tog SM-guld med Luleå/MMSK. Har även representerat klubbarna Kiruna AIF, MoDo och Brynäs.
Medverkat i dokumentärfilmen Underdogs om Luleå/MMSK och utnämnts till Årets förebild av Centerkvinnorna 2019. Är utbildad ekonom och har arbetat treskift som tunnelladdare i gruvan i Kiirunavaara.Mitt Sommarprat kommer att handla om glädjen, fighterna och skiten som kommer med att vara elithockeyspelare och kvinna. Från starten i Matojärvis iskalla islada till början på slutet i ett hotellrum i Norrtälje och förlusten av både vänskapsrelationer och en plats i landslaget.
Producent: Pernilla Kommes