United Spaces Podcasts
-
Maria Soxbo är modejournalisten som radikalt bytte spår. Nu ägnar hon sin tid åt att kommunicera, peppa och opinionsbilda kring den nödvändiga gröna omställningen. Detta sker bland annat genom böcker, poddar, föreläsningar och bloggar, men en av grundbultarna i arbetet är också Klimatklubben, som Maria grundade tillsammans med Emma Sundh och Johanna Leymann som Facebookgrupp och Instagramkonto 2018 (i dag är Klimatklubben en ideell förening som välkomnar medlemmar). I det här avsnittet pratar vi om klimatansvar, framtidsoptimism, politiska visioner och piska vs morot - samt balansen (och kopplingen) mellan gigantiska systemskiften och hushållens små vardagliga beslut. // Programledare: Christian von Essen // Inspelat i Kitchen Studio på Roslagsgatan i Stockholm. // Läs mer på hejaframtiden.se och prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev. // Avsnittet sponsras av co-workingkedjan United Spaces. // Och missa för all del inte Nordic Sustainability Expo 2023 på Stockholmsmässan 9-10 maj. Heja Framtiden är på plats!
-
Hur hjälper man företag att på bästa sätt bygga upp sin anpassningsförmåga inför framtida utmaningar? Andreas Lindqvist är affärschef på Futurice, en på många sätt ovanlig konsultbyrå med finska rötter och stark europeisk närvaro. Man utmanar de kritstrecksrandiga strategikonsulterna med att hela tiden se holistiskt på sina kundrelationer. Futurice är helst med från idé till strategi, teknikval, utveckling och implementering - oavsett vilken typ av tjänst eller problemställning det handlar om - och vill gärna stärka kundens interna kompetens istället för att rulla på långa avtal. I det här samtalet berättar Andreas om sin syn på hur företag behöver tänka och jobba för att stå starka när det blåser, och med en passion för industrihistoria bidrar han samtidigt med intressanta perspektiv kring framtidens industrier, transporter och tjänstedesign. // Inspelat på United Spaces, Torsgatan 26 i Stockholm. // Programledare: Christian von Essen // Det här avsnittet är det första avstampet i ett samarbete mellan Heja Framtiden och Futurice.
-
Fredrik Ölander har en minst sagt bred och omfattande bakgrund.
Tidigt i sitt liv så började han som Östergötlands första manliga lokalvårdare, vars titel han bar med stolthet.
Därefter blev det Swedbank, där Fredrik slutade som marknadsansvarig.
Från banken gick Fredrik till reklambranschen där han och några till skapade "Iprenmannen", som kanske är en av de mest kända reklamfilmer för just läkemedlet Ipren.
Efter det så blev Fredrik marknadschef på Apoteksbolaget, och sen VD på United Spaces.
På United Spaces händer något som gjorde en genomgripande förändring i Fredriks liv, både professionellt liksom privat, vilket skapade början till att Fredrik läste till funktionsmedicinsk näringsterapeut och just nu läser till sjuksköterska.
Detta avsnitt är både roligt och spännande att lyssna till, inte bara hur livet kan ta oss framåt på det mest märkliga sätt, kan få oss att tänka utanför boxen, och till och med göra oss så modiga att börja studera senare i livet.
Tack för att just du lyssnar på ”Både och, istället för antingen eller – en podd om Integrativ medicin och hälsa.
Följ oss på sociala medier, och ge oss gärna fem stjärnor på iTunes om det här var givande för dig.
Prenumerera gärna på vår podd!
♥ Facebook: https://www.facebook.com/integrativmedicin♥ Youtube: https://www.youtube.com/user/integrativMedicin
-
Biomimikry (eller biomimetik) handlar om att lära av naturen för att främja mänskligheten på olika sätt, inte minst när det gäller att hushålla med resurser och energi. Fredrik Moberg är verksam som forskare och kommunikationsrådgivare vid Stockholm Resilience Centre samt delaktig i organisationen Albaeco. 2021 skrev han boken Den uppfinningsrika planeten, som handlar om just hur vi kan inspireras av processer i naturen. Vad har till exempel slemsvampen för lärdomar att förmedla? // Programledare: Christian von Essen // Inspelat under Nordic Sustainability Expo på Stockholmsmässan // Läs mer på hejaframtiden.se och framtidenshallbara.se // En text baserad på det här avsnittet ligger också på bloggen hos United Spaces.
-
Linnea Bywall är head of people and operations på Alva Labs, ett snabbväxande svenskt techbolag med 75 anställda från 18 olika nationaliteter. Medan den traditionella rekryteringsprocessen lutar sig mycket mot CV, historisk data och magkänsla, vill Alva vända på steken. Genom att inleda med digitala logik- och personlighetstester får man en tidig screening av kandidater, utan att riskera diskriminering utifrån namn, kön eller hudfärg. Programledare: Christian von Essen // Avsnittet spelades in på United Spaces Waterfront Building och är en del i Heja Framtidens pågående samarbete med United Spaces. Kolla även in Christians blogg på United Spaces hemsida.
-
Hur ser vi på kontoret idag? Vad krävs för att vi ska ta oss tillbaka efter år av hemmaarbete? Vad har vi saknat, och vad vill vi ha mer av?
Kristina Alvendal, från Stadsutvecklarna i Värtahamnen, leder ett samtal med samhällsengagerade och driftiga gäster; Ulrika Lindmark, chef för värdering och strategisk analys på Newsec, Alexander Ståhle, stadsplanerare och stadsbyggnadsforskare på KTH, Yvonne Sörensen Björud, VD för United Spaces och Marco Checchi, medgrundare till Studio Stockholm Arkitektur.
Musik i avsnittet:
Mela – Horrible
Mela – Waltz for a Memory
https://freemusicarchive.org/music/Mela/Mela_two
Foto: Stockholms stadsarkiv (1964).