Sigge Eklund Podcasts
-
Maggie Strömberg, Henrik Torehammar och Torbjörn Nilsson pratar alldeles för länge om veckan som gått. Om nya ministrar, Tidöavtalet, Sigge Eklunds porträtt från 1982 och den riktiga maktlistan.
-
Stellz & Friends gästas av entreprenören och poddaren Malin Eklund!
Visste ni att Mark Levengood vigde henne och maken Sigge Eklund? Asså... va?! OCH får man fira bröllopsjubileum redan efter 5 år, eller ska man vänta till 10? Malin har varit på Burning Man. Mangz och Stellz undrar varför i helsicke?!? Malins chockerande svar ger oss gåshud.
Vi snackar skillnaden mellan NY och LA och så testar vi hennes PR-skillz i ett otroligt test. Vi får också en unik möjlighet att vara med när Sigge och Malin träffades för första gången på en fest för länge, länge sedan! Ja, ni fattar... -
Från bloggkung till författare. Alex Schulman har grävt i sig själv, sitt förflutna och delat sin släkts historier. Var går gränserna för vad man får berätta om? Och varför går han så gärna i otakt?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Sveriges Radios Söndagsintervjun möter du personen bakom offentlighetens mask i journalistikens mest grundläggande form – intervjun.
Programledare är Martin Wicklin.
Producent: Ulrika Stenström.
Kontakt: [email protected]
Om Alex SchulmanHan är författare, kolumnist och radioproducent.
Karriären tog fart med bloggen “Jag är Alex Schulman” 2007, känd för att vara både rolig, slagkraftig och ganska elak. Han debuterade som författare 2009 med boken “Skynda att älska” och har sedan dess skrivit flera romaner, bland annat “Bränn alla mina brev” som nu blivit film och går upp på biograferna i slutet av september.
Han är dessutom aktuell med romanen “Malma station” och “Tröstrapporter” på Dramaten. Tillsammans med Sigge Eklund har han den populära podcasten “Alex och Sigge” som är en av Sveriges mest lyssnade.
Han är son till den finlandssvenske journalisten Allan Schulman och Lisette Schulman, dotter till Sven Stolpe. Sedan 2010 är han gift med Amanda Schulman (född Widell) och tillsammans har de tre barn.
-
Saga och Myrna i högsommaren om de två sätten att reagera på skönhet, en tweet Saga stört sig på i fyra år och att Sigge Eklund är ensam i sitt slag. Dessutom: Myrna har åkt elscooter och Saga har en helt unik pojkvän.
Nästa avsnitt blir ett frågeavsnitt, skicka era frågor till @myrnis på Instagram!
Böcker vi läst till avsnittet:
On beauty and being just – Elaine Scarry
-
Fyrtiosjätte avsnittet av Bakom ryggen – podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Visst börjar vi som ett kollektiv att tröttna på den tidigare så hypeade Sigge Eklund? Det är känslan, och den delas av veckans gäst, poddaren och filmmångsysslaren Tevin Stakston. Vi pratar om en man som sålt in sig själv som något slags geni utan att riktigt kunna leverera.
Klippning: Lucas Fioretti Fernandez
-
Zara Larsson snor Louise text till sitt sommarprat och tidningarna börjar ringa. Men vad var det egentligen som hände? Barnen på förskolan avslöjar Julias omoraliska klänning och vi gläds åt att Sigge Eklund börjat lyssna på vår podd. Tack Tjejmilen och Hej Albert som sponsrar oss denna vecka, hurra för er!Psst, koden till Tjejmilen ska anges i versaler: LOUISEJULIA
-
Sigge Eklund gästar podden för ett samtal om arketyper, hundar och varför han inte får sommarprata.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Nanna har sett filmen Driver dagg faller regn, som handlar om svensk hederskultur. Kristofer berättar om bråket mellan ett gäng pedofiljägare och en svensk komiker - det är otroligt nog inte Mr. Cool det handlar om. Moa har nyheter om en försvunnen Hollywoodschimpans och om Expressens "knarkfabrik"-artikel.
-
Elias och Andreas lär känna imitatören Fabian Svorono och låter honom imitera ett lasersvärd. Sen vikarierar Fjodor Stardust (Elias Bjärgvide), kulturman som känner till alla som är något. När Fabians föräldrar kallar hem honom bjuder Fjodor in Emil Persson (Fabian Svorono) från Fördomspodden. Vi hinner knappt intervjua honom innan han måste gå och vi får in Sigge Eklund (Fabian Svorono) som bockar av bucketlisten. Slutligen kommer en rad kändisar kommer och svarar på mailfrågor. Det blir Anders Ankan Johansson, Marcus Berggren, Jonathan Unge, Michael Caine Jimmie Åkesson (Fabian Svorono).
Varning för dumheter och brist på verklighetsförankring.
ROM COM:
https://kulturhusetstadsteatern.se/teater/rom-com-en-romantisk-komediDe 39 stegen:
https://vasterbottensteatern.se/forestallning/de-39-stegen/Instagram:
@lustgascomedy
@fabiansvorono -
Dagens gäst är Alex Schulman. Han är inte bara krönikor sedan många år, numera i DN, utan har även en av Sveriges populäraste poddar ihop med Sigge Eklund som heter just Alex & Sigges podcast. Han är också författare, vars senaste bok är en roman som heter Överlevarna (Bonnier 2020), och handlar om återuppleva sin barndom som vuxen.
Jag förstår att det kanske förvånar att jag väljer att ha ett samtal med just honom här i podden. Låt mig då förklara lite hur jag tänker.
När jag slutade som ledarskribent kändes det som en lättnad att lämna den ganska tydliga ideologiska mall man förväntades följa. Inte så mycket av min chef, Tove Lifvendahl, som gav mig mycket fria tyglar och utgjorde ett bra bollplank, utan mer av läsare. Ledarsidan ska fylla en funktion i debatten och ledarskribenterna är de politiska lägrens trogna hirdmän, eller legosoldater i vissa fall. Det jag vill bidra till med podden, och med Rak höger överlag, är att vara mer prövande än jag kunde vara då. Podden slogan är att jag har “samtal med vänner och fiender. Utan filter eller skygglappar.” Det låter aningen högtravande, men det är inte tomma ord för mig, utan något jag strävar mot. Men det är såklart lättare att få vänner att tacka ja när man hör av sig. Många har ingen lust att prata med någon de inte håller med, tyvärr.
När jag läste Alex Schulmans två senaste krönikor kände jag att jag gärna ville ha honom som gäst, trots att vi utväxlade hårda ord med varandra ganska nyligen. Eller just därför. Vi hamnar ofta på motsatta sidor i politiska frågor, men hans krönikor om Ukrainakriget har jag läst med stor behållning. Varför finner jag plötsligt sånt värde i hans krönikor? Har något hänt i samtiden när en sådan som Alex Schulman, som inte direkt pratat sig varm om nationalism innan, plötsligt skriver om att försvara sitt land? Om hans pappas sorg över att förlora sitt barndomshem i Karelen till Ryssland? Om detta och mycket annat pratar vi i dagens podd.
Jag mottar inga statliga bidrag eller annan finansiering, utan förlitar mig helt på er läsare och lyssnare. Genom att bli betalande prenumerant gör man det möjligt för mig att fortsätta vara en självständig röst.
Länkar
Alex Schulmans senaste krönika: Kriget har blivit vardag – nu börjar vi käbbla igen (DN 29/3)
Alex Schulmans näst senaste krönika, som handlar om hans pappa och om att försvara sitt land: Ryssarna jämnade min pappas hus med marken (DN 21/3)
Några avslutande ord
De tre senaste veckorna haft ett pågående projekt som gick i hamn i går. Därför har jag inte kunnat jobba för full maskin. Projektet var att tjugo år efter att alla mina jämnåriga kamrater gjorde det ta körkort, vilket jag nu gjort. Jag körde min första körlektion tisdag för tre veckor sedan med körskolan My driving academy och igår blev jag godkänd på uppkörningen. Är hemskt lättad. Och nu återgår jag till att jobba heltid med Rak höger igen.
En annan sak också. Jag har lovat att det ska komma ett poddavsnitt varje söndag, men har inte alltid hållit det. I stället har jag prioriterat att få ut avsnitt så snabbt det går, ofta för att innehållet har nyhetsvärde. Det kommer jag även fortsättningsvis att göra, tänkte jag. Om ni verkligen inte gillar det så hör gärna av er till: [email protected]
Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)
This is a public episode. If you’d like to discuss this with other subscribers or get access to bonus episodes, visit www.enrakhoger.se/subscribe -
VEM: Nikki Amini
YRKE: Jurymedlem i idol/ marknadsförare
AVSNITT: 431
OM: Idol, att få samma frågor, relationen till sin pappa, att våga ha en åsikt, att vara från samma förort som Sigge Eklund, Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Robin Quaison, falsksång i tv, skratt, den persiska kulturen, ätstörningar, vikten av att plugga, Adam Alsing, Berghs, skivbolagskrisen, Avicii och givetvis en hel del om att inte köra snabbare än 140.
SAMTALSLEDARE: Kristoffer Triumf
PRODUCENT: Mattias Nordgren (vik)
DISTRUBUTION: Acast
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
VEM: Nikki Amini
YRKE: Jurymedlem i idol/ marknadsförare
AVSNITT: 431
OM: Idol, att få samma frågor, relationen till sin pappa, att våga ha en åsikt, att vara från samma förort som Sigge Eklund, Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Robin Quaison, falsksång i tv, skratt, den persiska kulturen, ätstörningar, vikten av att plugga, Adam Alsing, Berghs, skivbolagskrisen, Avicii och givetvis en hel del om att inte köra snabbare än 140.
SAMTALSLEDARE: Kristoffer Triumf
PRODUCENT: Mattias Nordgren (vik)
DISTRUBUTION: Acast
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Artist, 27 år. Född och bosatt i Stockholm. Debuterar som Sommarvärd.
Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.
I sitt Sommarprogram berättar artisten Molly Sandén om några, omskakande upplevelser hon varit med om under åren som turnerande kvinnlig artist. Hur det har känts att bli igenkänd innan man lärt känna sig själv, och OM hennes ständiga jakt - efter ett hem. Hon känner sig vilsen, på väg någonstans – utan att veta vart.
Molly berättar om de tuffa villkoren i artistvärlden. Hon har fått följa med Avicii till Los Angeles för att se honom spela på en av Los Angeles största nattklubbar. Tanken var att de skulle hinna skriva
en låt tillsammans innan han skulle dra vidare till Tyskland. Artistlivet på den nivån kändes för tufft, Molly ville hem. Hon berättar även om ett misslyckat tidigt jobb i karriären när hon skulle till Ullared tillsammans med Bert Karlsson.
Att alltid vara till lags - det skulle visa sig att kändisskapet har ett högt pris. Det finns andra värden i livet som är viktigare.
Om Molly SandénAktuell med nya albumet Det bästa kanske inte hänt än och är just nu den mest streamade kvinnliga artisten i Sverige.
Sjunger soundtracket till den hyllade Netflix-serien Störst av allt och har tidigare släppt fyra album.
Slog igenom redan som 14-åring i Junior Eurovision Song Contest och har deltagit i Melodifestivalen tre gånger. Beskriver musiken som livsnödvändig och följer den egna musikaliska vägen ”passionerat och målmedvetet”.
Producenter:
Sigge Eklund
Marie-Caroline Biver -
Hur man fyller en vit kanvas, att drivas av nyfikenhet och lust, utebliven perfektion, dansande dammkorn och att koppla bort hjärnan. Det här är Värvet & Skapandet.
Medverkande: First Aid Kit, Sigge Eklund, Jason Diakité, Eva Dahlgren, Henrik Schyffert, Jesper Rönndahl, Mia Skäringer Lázár, Mauro Scocco, David Dencik, James Cameron, Magnus Nilsson, Ulrika Elovsson, Jonathan Safran Foer, Jesper Waldersten och Maria Lundqvist.
Musik:
First Aid Kit - Emmylou
First Aid Kit - Fireworks
Eva Dahlgren - Filmen om oss
Damn! & Beldina - Sverige Amerika
Enzo - Red Dawn
Andreas Franck - Make Your Own
The Bioluminescence of the Night - James Horner
Samtalsledare: Kristoffer Triumf.
Producent: Clara Wallin.
Distribution: Acast.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Det historiska sjuttonde avsnittet av REVÄRVET med poddaren Sigge Eklund. Vi pratade om ungdomliga tankar, ointressant extas, att kränkas av Stockholm, de dåliga filmmanusen, undervärderad framgång, flytten till New York som är ett ekonomiskt och känslomässigt risktagande, att lycka är att drömma, filmiska promenader till kopiatorn och givetvis en hel del om att det är svårt att vara avundsjuk på någon som mår dåligt.
Samtalsledare: Kristoffer Triumf.
Producent: Clara Wallin.
Distribution: Acast.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Det svåra hundratjugofemte avsnittet med advokaten och författaren Jens Lapidus. Vi pratade om att fylla 40, grejen md advokatyrket, far vs pappa, att känna sig hotad av Sigge Eklund, EU-valet, att vänta vid brevlådan vid recensioner, brist på dödsångest, att ha svart bälte i vardagseffektivitet, energi, huruvida det är gubbar på advokatbyrån, att prata med magen, judendomen som ett smörgåsbord, Natalia Kazmierskas syn på komplimanger, att skälla ut Expressens chefredaktör, att stirra ner farliga människor på fotboll, imagen som superman, och givetvis en hel del om vad familjen Lapidus äter efter middagen på onsdagar.Avsnittet presenteras av Läkerol – makes people talk.Redaktör och redigering: Lovisa Ohlson.Distribution: Acast. (För Android här! Och i App store här!)
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
- Visa fler