Platzer Podcasts
-
Idag diskuteras Diös, Wihlborgs, Neobo, Fabege, Platzer, Balder och Eastnine med fastighetsanalytikerna Emil Ekholm och Viktor Hökenhammar.
Disclaimer:
”Informationen i denna video ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.”
http://www.paretosec.com/download/compliance/disclaimer.pdf
-
Send us a text
Nu kör vi igång den sjunde säsongen av Kvartalet och först ut är Platzer Fastigheters vd P-G Persson som kommenterar bolagets resultat för fjärde kvartalet och bokslut 2022. Trots ett utmanande kvartal gör Platzer ett starkt resultat både för fjärde kvartalet och året och förutsättningarna ser fortsatt bra ut enligt vd.
Intervjun görs av Sverrir Thór (Fråga Lou), snabbanalys av Niclas Höglund (JLL) och musik och redigering av Mats Ingemansson (Beppo Ljudproduktion).Vill du veta mer om Kvartalet?
www.fragalou.se/kvartalet/ -
Peter Benson, Madeleine Lundberg och Otto Klaar debatterar guldet - ska guldtackan, sedelbunten eller aktiedepån förvaras i madrassen? Bolag som avhandlas är Newmont Corporation, Barrick Gold, Kopparbergs, Atrium Ljungberg, Platzer och NCC.
Detta avsnitt av Affärsvärlden Analys sponsras av: Spotlight Stock Market https://spotlightstockmarket.com
Länk till Affärsvärldens nya verktyg Uppköpsguiden: https://www.affarsvarlden.se/verktyg/uppkopsguiden -
Hedgefonden Antiloops förvaltare Mr X och K-M Syding diskuterar köpläge eller inte på börsen. Recessionen har ju inte ens börjat, räntehöjningarna har inte ens hunnit börja få effekt utom kanske minimalt i slutet av september.
Är det ändå redan dags att köpa fastighetsaktier kanske? JM, Castellum, Hufvudstaden, Wihlborgs och Platzer diskuteras. Är verkligen bostadsköpare så illa ute, när SHB t.o.m. gjorde omvända kreditförluster i Q3?
Håller Kinneviks nya ledare på att schabbla bort arvet eller är det snarare en lika modig satsning på hopplösa verksamheter som Jan Stenbeck gjorde en gång i tiden. Syding berättar om sina egna innehav, som alla saknar intäkter men bränner pengar som om von Ankas kassavalv är nära.
Vinnarna i utlottningen av Antiloop-merch meddelas i avsnittets inledning. Hör av er med DM till Antiloops Twitter så vi vet vart vi ska skicka grejerna. Jessica som drog igång höstpoddandet får dessutom en lunch.
-
Send us a text
För andra året i rad är Kvartalet på plats i Båstad och Kapitalmarknadsdagarna där vi spelar in ett rundabordssamtal med den så kallade Paulsson-sfårens samtliga VD:ar. Det är en hyperintressant ekonomisk tid som vi befinner oss i, något av ett paradigmskifte, när inflationen återvänder med stigande räntekostnader och en ny ekonomisk verklighet som följd. Hur resonerar de rutinerade VD:arna kring den nya miljön de verkar i och hur kommer branschen att klara den?
Samtalet leds av Sverrir Thór (Fråga Lou) och medverkande är: Ulrika Hallengren (Wihlborgs), P-G Persson (Platzer), Jörgen Eriksson (Catena), Per Johansson (Brinova), Knut Rost (Diös) och Stefan Dahlbo (Fabege).
Redigering av Erland Karling (Beppo Ljudproduktion).Vill du veta mer om Kvartalet?
www.fragalou.se/kvartalet/ -
Send us a text
Denna säsongs debutant i Kvartalet är Platzer Fastigheters vd P-G Persson som kommenterar bolagets resultat för andra kvartalet 2022. Platzer är en av Göteborgs största och viktigaste kommersiella fastighetsägare och verkar främst inom segmenten kontor och logistik. Andra kvartalet var bolagets bästa på länge men vd är ändå tydlig med att det finns orosmoln på horisonten.
Intervjun görs av Sverrir Thór (Fråga Lou), snabbanalys av Niclas Höglund (JLL) och musik och ljudproduktion av Mats IngemVill du veta mer om Kvartalet?
www.fragalou.se/kvartalet/ -
Vårt svenska fastighetsindex steg 57 % 2021. För 2022 fortsätter vi att se stöd för en relativt stark utveckling i sektorn, även om vi anser att det är rimligt att ha mer försiktiga förväntningar, särskilt på kort sikt med tanke volatiliteten i aktiemarknaden. Vi hävdar att det finns överdriven marknadsrädsla relaterade till fastighetsbolag som äger kontorsfastigheter på grund av WFH-trenden. Våra favoritcase i sektorn är Diös och Platzer där vi ser högt risk/reward. Men vi gillar även Fabege, Hufvudstaden, Castellum och Whilborgs.
Disclaimer:
”Informationen i denna podd ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.”
http://www.paretosec.com/download/compliance/disclaimer.pdf
-
Send us a text
I samband med Kapitalmarknadsdagarna i Båstad bjöds Kvartalet in för att spela in ett rundabordssamtal med samtliga börs-vd:ar i den så kallade Paulsson-sfären. Vi diskuterar brett om läget på marknaden utifrån respektive bolags olika förutsättningar.
Samtalet leds av Sverrir Thór (Fråga Lou) och medverkande är: Ulrika Hallengren (Wihlborgs), P-G Persson (Platzer), Jörgen Eriksson (Catena), Per Johansson (Brinova), Knut Rost (Diös) och Stefan Dahlbo (Fabege).
Redigering av Erland Karling (Beppo Ljudproduktion).Vill du veta mer om Kvartalet?
www.fragalou.se/kvartalet/ -
P-G Persson, vd för Göteborgsbolaget Platzer Fastigheter, medverkar i detta avsnitt av IR-podden och kommenterar andra kvartalet. Han beskriver det som ett tufft kvartal men konstaterar även att Platzer har löst coronapandemins utmaningar på ett bra sätt.
-
Det är dags för den 14:e säsongen av IR-podden och vi inleder denna säsong med P-G Persson, vd för Platzer, som kommenterar bolagets rapport för första kvartalet, med mycket fokus på corona och dess effekter.
-
Den trettonde säsongen av IR-podden är nu igång och vi inleder denna säsong med ett besök till Göteborg och Platzers huvudkontor där vi möter vd P-G Persson som ger sin syn på bolagets resultat för 2019 och läget på den lokala fastighetsmarknaden.
-
IR-podden besöker Göteborg och Platzers huvudkontor var vi möter vd P-G Persson som kommenterar bolagets rapport för tredje kvartalet. Platzer, likt hela Göteborg, är i ett intensivt projektskede och vi diskuterar planerna, samt den för kvartalet återkommande nettouthyrningen.
-
Bra luft, gröna växter och bra mat i pentryt ger personal som mår bra och presterar. Vi pratar WELL-certifiering, ett tecken i tiden!
Filip Elland är hållbarhetschef på fastighetsbolaget Castellum. Vi bjöd in honom till ett samtal om nyheten WELL-certifiering, ett sätt att se till att våra fysiska miljöer hjälper oss att må bra.
Vi efterfrågar allt oftare miljömässiga värden och låg elförbrukning i byggnader och det är en bra utveckling. Men miljöcertifieringar missar några av de faktorer som påverkar oss människor som arbetar i byggnaderna.
Och som Filip Elland säger, för många företag ligger elkostnader på omkring 3% av totalkostnaderna medan kostnaderna för personalen står för runt 90%. Så det finns stora vinster med att satsa på att vår fysiska miljö ska gynna vårt välmående - vi tar helt enkelt väl vara på företagens mest värdefulla tillgång.
Sju kategorier
WELL-certifieringens omkring 100 parametrar är baserade på forskning och sammanfattas i sju kategorier:
Luft Vatten Näring Ljus Sinne Komfort FitnessVissa saker byggs in i den fysiska miljön (som luft- och ljuskvalitet) medan andra handlar om hur människor beter sig (som hur vi äter och om vi rör oss). När det gäller den senare handlar det om att skapa förutsättningar för att göra hälsosamma val. Det ska finnas ytor för träning och åtminstone rekommendationer kring vilka lunchrestauranger som serverar ekologisk och närproducerad mat.
Hela eller delar av byggnad Det går att certifiera en hel byggnad eller en del av en byggnad. I Sverige finns ännu inga färdiga WELL-certifierade fastigheter, men Castellum håller på att färdigställa en fastighet med certifieringen i Malmö och vi känner till åtminstone ett planerat WELL-certifierat hus till, där Platzer fastigheter uppför en kontorsbyggnad i Göteborg.
Var börja?Även om WELL är en stor investering finns det mycket att inspireras av. Vissa åtgärder kan vilken arbetsgivare som helst göra redan idag med små eller obefintliga kostnader. Några sådana är att fylla på med gröna växter i lokalen, skapa förutsättningar för promenadmöten och skapa möjlighet att styra ljusets styrka och temperatur efter dygnets olika tider.
Varför inte brainstorma tillsammans över vad ni kan göra hos er? Här kan ni läsa mer om vad som ingår i en WELL-certifiering.
Appar att testa Två appar vi pratar om i avsnittet är appen Flux och Arbetsmiljöverkets buller-app.
Lycka till!
Vår partner Twitch Health hjälper företag att ta ett strategiskt grepp på hälsoarbetet. Här är deras fem viktiga punkter att tänka igenom för att en hälsosatsning ska bli framgångsrik:
1) Tydligt mål med satsningen
2) Arbeta systematiskt genom att förankra, kartlägga ett nuläga, sätta ett mål, utvärdera och återkoppla. Och så vidare.
3) Kommunicera om kvalitet genom hela organisationen
4) Ledare behöver stå bakom och stötta- men behöver nödvändigtvis vara experter
5) Roller behöver vara tydliga och resurser tillräckliga
Läs mer i det här blogginlägget om framgångsrikt hälsoarbete hos Twitch Health.
Vår partner Skandia har alltid hälsan i fokus och arbetar just nu med att sprida information om de så viktiga varningssignaler man bör ta akt på för att undvika utmattning. Deras hälsoförsäkring stöttar arbetsplatser i det arbetet. Läs mer här.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.