Oscars Podcasts
-
Walt Disney är pionjären inom den animerade filmen och skaparen av flera folkkära figurer som Kalle Anka och Musse Pigg. Under början av 1900-talet experimenterar han både med ljud, färg och bild och skapar oförglömliga filmer som "Snövit och de sju dvärgarna". Walt Disneys konstnärliga ambitioner sätter ribban för populärkultur för barn. Trots att han aldrig känner sig som en del av den etablerade filmvärlden i Hollywood är han den person som fått flest Oscars genom tiderna.
-
Lasse Hallström är en av våra absolut största regissörer. Han har jobbat med Abba, vunnit Oscars och var den som UPPTÄCKTE Leo Dicaprio. Lasse är inte typen man tänker på när man tänker på mediala och paranormala intressen och det var därför nog rätt många som fick sig en smärre chock när Lasse kom ut som både stort intresserad av UFOn men ännu mer när han berättade om att han haft kontakt med Hilma Af Klint via ett medium iom skapandet av filmen om hennes liv. Med oss om detta har vi Myrna Lorentzson, poddare, twittrare och allmänt cool internettjej. Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices
-
Kay Pollak är författare och filmregissör. Han har bland annat skapat filmen "Så som i himmelen" som blev Oscars nominerad. Han har också författat boken "Att välja glädje" som sålts i över 500.000 exemplar enbart i Sverige. Just nu är han bokaktuell med "Ett bättre liv - att förändras en tanke i taget" som han precis har släppt. I denna konversation pratar vi om hans resa i livet och skapelseprocessen kring hans nya bok. Och såklart hur vi själva kan förändra våra liv en tanke i taget.Här kan du hitta mer om Kay:http://kaypollak.com/TÄVLING:I samband med detta avsnittet så lottar vi ut ett signerat ex av hans nya bok det enda du behöver göra för att delta i denna tävling är att:1. Följa @premiumlifestyleclub på Instagram.2. Ta en skärmdump/screenshot på när du lyssnar på avsnittet och tagga oss (@premiumlifestyleclub) i din story på Instagram.Vinnaren av denna tävlingen dras lördagen den 12/11.
KLICKA HÄR för att signa upp på vårt kostnadsfria webinar som hjälper dig att ta tillbaka kontrollen över DIN hälsa!
Detta avsnittet är sponsrat av Pureness. Använd koden "plcpodden" när du handlar på https://pureness.se när du checkar ut i kassen för att få 20% rabatt på alla artiklar.
Har du feedback/frågor tips till podden? Maila oss på:[email protected] på att veta mer om oss på PLC? Klicka på länken nedan för att hitta till vår hemsida och våra andra sociala medier: https://linktr.ee/PremiumLifestyleClub
-
Välkommen till Audiovideoklubben. En podcast om regissörer och filmserier med Viktor Estemar Landegren och Alexander Wahlgren.
Vi tar ett midsommar-break från MCU för att prata om Ari Asters "Midsommar" från 2019, lagom till midsommar.
Det snackas bland annat om att Guy Ritchie ska regissera "Herkules" för Disney, Alex attackerar Filmstadens kundservice och Viktor relaterar till incest.
Varför tror vi att Ari Aster vunnit Oscars för filmen om Midsommar släppts längre in i hans karriär, vi pratar kulturkrockar och brist på respekt för andras kulturer.
Är Ari Aster ondskans Wes Anderson, varför knackade polisen på efter att Viktor tittat på Midsommar och hur kommer det sig att Alex har ett förhållande med Florence Pugh?
Detta och många sidospår utlovas i veckans midsommar-special! Nästa vecka återgår vi till MCU igen för att prata om "Thor".
Gilla, dela och sprid gärna våra inlägg. Det hjälper oss verkligen att nå ut till nya lyssnare i poddbruset!
Följ oss gärna på Instagram, Twitter och Facebook.
Hjälp oss nå våra mål genom att bli en Patreon på Audiovideonattklubben där du kan ta del av extramaterial som tack för ditt stöd.
Patreon.com/audiovideoklubben
Instagram.com/audiovideoklubben
Facebook.com/audiovideoklubben
Twitter.com/audiovideoklubb
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Tung raketbeskjutning av staden där frivilliga som aldrig hållit i ett vapen nu utbildas för att strida mot Ryssland - våra utsända rapporterar från Lviv. En ismassa stor som staden Rom har lösgjort sig från Antarktis... P4 Extra-gästen kommer hit idag med Kaffet. Och minst tre dialekter. Olof Wretling har lämnat Klungan och Mammas nya kille och showar på egen hand.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
6000 svenskar drabbas varje år av hjärtstopp. Bara 600 överlever. Nu startar Hjärtuppropet med profiler som Tomas Ravelli och Carola i frontlinjen.
Charlotte Kallas sista tävlingar i Piteå är rena rama segertåget.
Och så kliver vi ut på Röda Mattan och spekulerar lite om vilka som kommer att kamma hem flest Oscars på galan i natt.
-
År 1968 vann "I nattens hetta" fem Oscars. Filmen utspelar sig i en liten stad i den amerikanska södern, där en svart storstadpolis och en typisk sydstatssheriff förenar sig i jakten på en mördare.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Sedan dess har mycket hänt med skildringen av svarta och rasism på film. Mårten Blomkvist tycker ändå att "I nattens hetta" står sig, den känns förvånansvärt modern och det finns tryck i skildringen av den lilla staden och i den laddade stämningen mellan Sidney Poitiers coola storstadssnut och Rod Steigers lantissheriff.
Det är 1960-tal och kvalmig natt när en elegant Sidney Poitier stiger av tåget. Han sätter sig i väntrummet för att invänta ett kommande tåg men istället kommer han att om en stund möta någon som inte rör sig snabbt som tåget, Spartas plufsiga sheriff.
"I nattens hetta" är en thriller om en svart man som först blir misstänkt för ett mord, sedan blir indragen i jakten på mördaren och kommer att arbeta sida vid sida med en sävlig sydstatssheriff.
Den är full av atmosfär, den är en av de bästa amerikanska polisfilmerna från den tiden, och den känns förvånansvärt modern, enligt filmkritikern Mårten Blomkvist.
-
Naughty Dog har släppt en lista över vad som spelas mest på deras kontor, vilka spel är det? Ett storspel blir försenat och The Game Awards spöar skiten ur the Oscars?Max har spelat Kena: Bridge of spirits och Yoshis island och Simon har vässat fingrarna med Rocket League: Side Swipe och League Of Legends: Wild Rift, är de något att ha? Har du någon gissning på vart veckans spelmusik kommer ifrån eller har du ett förslag eller bara känner för att snacka lite? Hör av dig på Facebook, Instagram, Twitter eller [email protected] för att DU lyssnar och sprider budskapet om vår lilla podcast, du är bäst! 😊✌️❤️
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
När författaren Theodor Kallifatides sett Fellinis Amarcord visste han plötsligt hur han skulle skriva sin trilogi om barndomsbyn romanerna som blev Kallifatides genombrott som författare.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Federico Fellini – en av världens främsta filmregissörerFederico Fellini (1920-1993) föddes i Rimini i Italien. Han är den ende som fått fyra Oscars för Bästa utländska film. I Sverige är han kanske mest känd för ”La dolce vita” med Anita Ekberg, en film som också gav upphov till begreppet paparazzi.
Fellinis första filmer var först realistiska skildringar av människor i efterkrigstidens Italien och det stora genombrottet kom med ”La strada” 1954.
Senare tog det absurda och fantasifulla alltmer plats, liksom glidandet mellan dröm och verklighet och återblickarna till ungdomen i filmer som ”8 1/2” och ”Amarcord”. Fellini dog 1993, samma år som han fick en heders-Oscar.
Theodor Kallifatides – prisad författare och skribentFödd 1938 i Grekland. Utbildad på teaterskola i Aten, men efter att ha gjort militärtjänstgöring emigrerade han till Sverige. Han debuterade 1969 med diktsamlingen ”Minnet i exil” och har sedan dess mestadels skrivit romaner.
”Bönder och herrar” som gavs ut 1973, inledde trilogin om en grekisk by under andra världskriget och åren fram tills dess att inbördeskriget avslutats. Han har gett ut ett trettiotal skönlitterära verk, den senaste romanen "Kärlek och främlingskap" kom hösten 2020.
Theodor Kallifatides har bland annat arbetat på Stockholms universitet, varit redaktör för den litterära tidskriften BLM och ordförande för Svenska PEN. Han har översatt svenska författare till grekiska, Mikis Theodorakis till svenska och skrivit i tidningar och tidskrifter.
Gunnar Bolin – kulturjournalist på Sveriges RadioProgramledare Gunnar Bolin är mångårig medarbetare på Sveriges Radio och har arbetat på kulturredaktionen sedan 1989. Förutom otaliga radioinslag har han också skrivit två böcker: ”Hovjuvelerarens barn” och ”Bibliotekarien i Magdeburg”.
I programmet medverkar också konstvetaren Linda Fagerström och Peter Nylander, gitarrist, kompositör och ledare för musikgruppen La strada
Producent: Maria Götselius
-
Sköld & Stenquist frågar sig om det är blodpudding eller kavring i Stina Nilssons semla. Vi gläds åt vår nya superjunior, men framförallt går vi till botten med om Pops och Kalla kommer att dra hem några Oscars för sina insatser i skandalsketchen på Idrottsgalan.