Olof Podcasts
-
Kriminalinspektör Lars Jonsson fortsätter att förhöra vittnet Lars den 4:e april 1986. Vad såg Lars egentligen av mannen som sprang förbi honom på Tunnelgatan? Och vad såg han av Olof och Lisbeth?
I vårt fullständiga omtag på alla mordplatsvittnena går vi nu på djupet med vittnet Lars. I detta avsnitt tar vi upp förhöret från 4/4 1986.
Protokollen kan ni hitta här under nummer 30. Uppslag E-15. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1O37mhN5bMt5nd-CaO7ue_3KMbip6eVETWKXwfILsf3E/edit#gid=0
Sponsra Palmemordet på Patreon: https://www.patreon.com/palmemordet
Sponsra Palmemordet via Swish: 070-7715864 (märk insättningen "Palmemordet")
Kontakta Palmemordet: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I dagens avsnitt sitter Måns och Sebastian och intervjuar Oxie-sonen Olof Persson.
Ni hör Olof berätta om sin karriär, om guldåret 2004, om Pontus Jansson och om varför begreppet "supertalang" är urholkat. Slutligen tar vi en stund och pratar om psykisk ohälsa, hur svårt det är att prata om sitt mående öppet under en aktiv spelarkarriär och att fler spelare på hög nivå fastnar i spelmissbruk. -
I detta avsnitt möter vi Olof Andersson VD:n på fastighetsbolaget Trianon. Olof startade sin karriär med att sälja frukt och grönsaker på Möllevångstorget i Malmö. 2006 bestämde han sig på att gå in i fastigheter efter att han hade köpt bolaget Trianon. Trianon har gått från att ha en fastighetsvärde på 200 miljoner till 13 miljarder. Häng med och lyssna på hur Olof startade sin karriär inom frukt, fastigheter och hur man ska tänka när förhandlar.
https://www.instagram.com/dreamcatchersbyfg/
https://www.instagram.com/fastighetsgurun/
Gäst: Olof Andersson
Moderator: Fastighetsgurun
Avsnittet sponsras av MCP - Malmö Capital Partners AB - https://malmocapital.com/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
På Göteborgs filmfestival får Jan Troell hederspriset Nordic Honorary Award. Vår filmreporter Emma Engström träffade den 91-årige regissören för ett samtal om regi, betraktande - och ålder.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
DESSUTOM: KLASSIKERN OM TROELLS "HÄR HAR DU DITT LIV"Jan Troell debuterade 1966 med en filmatisering av Eyvind Johnsons romaner om Olof, som blev hans långfilmsdebut. Den svartvita filmen är inte enbart en historia om en ung mans bildningsresa - utan även om det moderna Sveriges framväxt. Programmet är gjort av kulturjournalisten Mia Gerdin och sändes första gången 2014.
HUR ÄR DET ATT STANNA NÄR KRIGET KOMMER TILL STAN?På Göteborgs filmfestival intervjuade Lisa Bergström regissören och fotografen bakom dokumentärfilmen "When Spring Came to Bucha", När våren kom till Bucha i Ukraina. Den kom ungefär samtidigt som den fullskaliga ryska invasionen hade nått fram till staden. Det handlar om de som ändå stannade där, varför - och hur deras tillvaro blev.
OM DET NORDISKA TEMAT PÅ GÖTEBORGS FILMFESTIVALVår filmreporter Emma Engström samtalar med Lisa Bergström om ett av festivalens stora teman i år.
STEVEN SPIELBERG SUMMERAR SITT FILMLIVPå bioduken kan man just nu, med premiär i dag, även se stjärnregissören Steven Spielberg göra en sorts sammanfattning av sitt liv och verk i filmen "The Fabelmans". Vår filmkritiker Björn Jansson kommer till studion för att berätta hur det blev - och varför.
Programledare: Lisa Bergström
Producent: Mattias Berg -
Jan Troells långfilmdebut "Här har du ditt liv" brukar lyftas fram som en av svensk filmhistorias bästa. Han berättar om sin första långfilm och om hur den klassiska cykelscenen blev till.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Denna svartvita film anses som ett mästerverk, och är en historia inte bara om en ung mans bildningsresa utan även om det moderna Sveriges framväxt. Eddie Axberg är lysande i rollen som den ständigt registrerande och reflekterande Olof.
I Klassikern har Mia Gerdin talat med Jan Troell om den film han gjorde 1966, och där han som vanligt svarar för regi, foto och klippning.En Klassiker från 2014.
-
Swedbanks tidigare vd friades i tingsrätten, men än hänger skuggan kring penningtvättskrisen över bolaget. Och genom åren har flera svåra perioder drabbat Sveriges största bank. Vilken betydelse har rötterna i Sparbanksrörelsen för hur Swedbank klarar sig?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledare:
Anders Jelmin
Röster och medverkande i programmet
Kristian Åström, ekonomikommentator, Ekot
Tom Petersson, docent i ekonomisk historia, Uppsala universitet
Peter Utterström, advokat
Johan Parmler, vd, Svenskt kvalitetsindex
Malou Lindblom, domare, Stockholms tingsrätt
Göran Persson, ordförande, Swedbank
Jens Henriksson, vd, Swedbank
Producent:
Olof WijnbladhTekniker:
Brady Juvier
[email protected] -
Snart ett år efter Rysslands attack på Ukraina syns de ekonomiska effekterna allt tydligare. Och nu efter nio sanktionspaket väntas också Rysslands ekonomi ta ordentligt stryk. Den ekonomiska spelplanen har ändrats i framför allt Europa med både militär upprustning och energiomställning.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledare:
Anders Jelmin
Röster och medverkande i programmet
Kristian Åström, ekonomikommentator, Ekot
Torbjörn Becker, chef, Östekonomiska institutet
Diego Lopez, forskare Stockholms internationella fredsforskningsinstitut (SIPRI)
Olle Holmgren, ekonom, SEB
Ulf Kristersson, statsminister (M)
Ebba Busch, näringsminister (KD)
Carl Bildt, tidigare statsminister
Jan Moström, vd, LKAB
Diego Lopez, forskare SIPRI
Producent:
Olof WijnbladhTekniker:
Adam Alvin
[email protected] -
Hur blev Sverige världens mest sekulära och individualistiska land? För att ta reda på det har Claphaminstitutets Per Ewert ägnat en hel doktorsavhandling där han djupdykt i bl.a. flera politiska dokument som format Sverige. Nyligen publicerades populärversionen av avhandlingen, Landet som glömde Gud (Artos & Norma) och i SEA:s podd berättar Per mer om hur Sverige förändrades i sekulär riktning under stora delar av 1900-talet. Avsnittet inleds dock med att Olof och Jacob samtalar om filosofen Torbjörn Tännsjös DN-artikel om hur kristen tro egentligen är en konspirationsteori.
Vill du stötta podden ekonomiskt kan du Swisha en valfri gåva till 123 059 16 44 (www.getswish.se).
Länkar som nämns i avsnittet:
- Ivar Arpis podd Rak höger med Per Ewert, "Kristendomen tvingades bort av Socialdemokraterna", https://ivararpi.substack.com/p/kristendomen-tvingades-bort-av-socialdemokratern#details
- DN Debatt. Torbjörn Tännsjö: ”Religion är den djärvaste konspirationsteorin av alla”, https://www.dn.se/debatt/religion-ar-den-djarvaste-konspirationsteorin-av-alla/
- DN Debatt Repliker. Jacob Rudenstrand: ”Förmätet att kräva att övertygelser man ogillar ska begränsas”, https://www.dn.se/debatt/formatet-att-krava-att-overtygelser-man-ogillar-ska-begransas/
- Landet som glömde Gud: https://artos.se/bok/landet-som-glomde-gud/ -
Sveriges största forskningsinfrastruktur, som innehåller ett av världens mest intensiva röntgenljus, finns i Lund och används av både akademi och industri. Men vad är en synkrotronanläggning och vad kan man egentligen använda den till?
Olof "Charlie" Karis, tillförordnad direktör på MAX IV och professor i fysik vid Uppsala Universitet, gästar Materialperspektivet för ett både nördigt och informativt samtal om gigaelektronvolt och experimentella tillämpmningar och förutsättningarna för dem.
För den som inte vet hur MAX IV ser ut rekommenderas en bildgoogling!
-
Smarta örhängen som ger pensionsråd? Supermaskiner som hittar skattefuskare? Forskaren Elin Uppström spånar tillsammans med Olof Junesjö, AI-rådgivare för offentlig sektor, hur staten kommer använda sig artificiell intelligens år 2030. Vad kan staten lösa med AI? Vad ska staten absolut INTE lösa med AI? Och hur kommer arbetet på myndigheter förändras genom den här tekniken? Elin och Olof undersöker hat-kärleks-relationen mellan tjänstepersoner och tänkande maskiner.
-
Årets första avsnitt av Gamlaste nytt. Gamlare och nyare än någonsin inspelat under tuffare omständigheter än vanligt. Rasmus bjuder på en BBB om mansgrisar som får Bertil att önska att det fanns 3 bomba. Veckans avsnitt bjuder även på en grund djupdykning i Olof K Gustafssons psyke och twitterflöde.
Programledare: Bertil Andersson och Rasmus Torstensson
Detta är en podcast för K103 studentradio
-
Under det senaste halvåret har det diskuterats hur kristendomen blivit alltmer synlig på kultursidorna. Nyligen skrev DN:s Kristina Lindquist och Björn Wiman om sin relation till kristen tro. Enligt Lindquist upplevde hon den under sin uppväxt som "totalitär, rent själsligt", medan den för Wiman är meningsfull. Fast när det kommer till dess sanningsanspråk är det en "banaliserande bild av religionens roll i människors liv", enligt honom. Olof och Jacob diskuterar dessa texter i ljuset av julens budskap om Jesu ankomst och Guds människoblivande.
Vill du stötta podden ekonomiskt kan du Swisha en valfri gåva till 123 059 16 44 (www.getswish.se).
Länkar som nämns i avsnittet:
- DN: Kristina Lindquist: Jag sörjer att jag förlorat min kristna tro, https://www.dn.se/kultur/kristina-lindquist-jag-sorjer-att-jag-forlorat-min-kristna-tro/
- DN: Björn Wiman: Till Gud kan du inte lämna någon feedback, https://www.dn.se/kultur/bjorn-wiman-till-gud-kan-du-inte-lamna-nagon-feedback/
- Kvartal: Mediernas julmyter om Jesus, https://kvartal.se/artiklar/mediernas-julmyter-om-jesus/ -
Magnus Alselind lanserar de tre o:na för 2022. Karin Olsson pratar om förlaget som bara kör på.
-
I en tid när frågan om elförsörjning är på allas läppar möter Materialperspektivet Olof Hjelm, Professor vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling på Linköpings universitet för ett samtal med fokus på solenergi.
Olof berrätar om vilka systemlösningar och innovationer som krävs för att låta solen lysa vägen in i framtiden.
-
En dag hittar en björn ett piano i en glänta. Det låter förfärligt, men björnen lär sig att spela och det blir början på en resa som tar honom långt bort från skogen. Men ändå är det något som saknas... Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Barnradions läslovsspecialBjörnen och pianot är en del av Barnradions läslovsspecial – där kända föräldrar läser en barnbok de själva valt ut. Genom dessa röster och sagor hoppas vi kunna inspirera fler familjer att läsa, och lyssna, tillsammans.Nassim Al FakirNassim Al Fakir är artist, musiker och programledare, bland annat känd från Bolibompa, Vi i femman, Bäst i test och olika musikaler. Han har även gett röst åt kända karaktärer, bland annat Olof i Frost och Paddington. Nassim har två barn.MedverkandeFörfattare: David Litchfield (boken gavs ut 2016)Uppläsare: Nassim Al FakirProducent: Klara Grape, Barnradion
- Visa fler