Ola Magnell Podcasts
-
Osteologi, vad är det? Det ska vi försöka ta reda på i detta avsnittet av "Arkeologi och Historia Blekinge"!
Jag begav mig till Ljungaviken utanför Sölvesborg och där träffade jag Ola Magnell - osteolog vid Arkeologerna i Lund. Han var med vid utgrävningarna i Ljungaviken sommaren 2020. Denna fantastiska utgrävning som bland annat resulterade i en hundgrav! Detta och mycket mer pratar vi om i detta avsnitt!
Detta avsnitt görs i samarbete med och med bidag från Länsstyrelsen i Blekinge.
Har du missat avsnittet kring grävningen i Ljungaviken. Då hittar du den som avsnitt nummer två i denna podcast!
-
Vi pratar om Donald Winnicotts teori om det sanna och det falska självet och om hur det kan gestalta sig i terapirummet och i världen utanför.
Uppläsning: Jan Coster
Musik: Tomma tunnor med Ola Magnell och Minnet av ett hav med Laleh -
Om musikens kraft som ger oss livslust och energi.
Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.
Merit Hemmingsons karriär sträcker sig över 60 år. Hon gav i början av 1970-talet ut tre banbrytande skivor med egna tolkningar av svensk folkmusik. Merits svängiga hammondorgel väckte liv i en slumrande musikskatt.
Hon har samarbetat med bland andra Beppe Wolgers, Ola Magnell, The Ark och otaliga spelmän och spelkvinnor.
2019 mottog hon Gannevikstipendiet på 500 000 kronor med motiveringen ”Få musiker har som Merit Hemmingson förmågan att vara avantgarde och folklig på samma gång”.
Merit Hemmingsons Sommar handlar om musikens kraft som fortfarande fyller henne med sån livslust och energi.
- Jag säger bara: Huvva vad underbart!
Om Merit Hemmingson:Musiker, kompositör, sångare, 80 år.
Född i Åre, bosatt i Visby.
Debuterar som Sommarvärd.
Producent: Daniel Värjö.
Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play
-
Linn och Marcus har vältrat sig i Öppet arkiv! Och visst blir det kulturell buffé av det hela. Idag serveras Alla går och håller masken, som är en långintervju med Ola Magnell från 1975. Det blir Bandyfeber, som är ett underhållningsreportage om Ljusdals bandylag och människorna runt omkring från 1971. Och slutligen blir det Blommig falukorv från 1984, som är en dramatisering av Hasse Alfredsons grammofonskiva och bok från 1965 med samma namn. Blommig falukorv består av tecknade inslag, animation och sång. Utöver det konstaterar vi att skedar bekräftar icke-binäras könsidentiteter, Marcus lär ut heterokultur och Linn förutspår att en av dem inte kan alfabetet.