Micael Dahlen Podcasts
-
Nytt år – ny ekonomi! Eller? Hur kommer ekonomin att bli år 2023 egentligen? Vi är i början av det nya året och hittills så verkar svenskarnas ekonomiska oro hänga kvar. Inflationen och dyra elpriser håller i sig, kriget fortsätter i Ukraina och Sveriges BNP väntas sjunka med 0,8 procent. Men enligt vissa så kan det faktiskt ljusna snart. Och för en del är kanske oron för ekonomin värre än de faktiska förlusterna? I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med Micael Dahlén om ekonomin 2023 och hur man kan hantera den oro som gnager i en.
Gäst: Micael Dahlén, författare, lyckoexpert och professor i ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm
Programledare: Vilma Ljunggren
-
I veckans avsnitt träffar jag forskaren, ekonomen, författaren och föreläsaren Micael Dahlen. Vilken underbar människa han är med så många olika intressen och nyfikenhet kring träning, lycka, siffror och mening i livet.
Vi pratar om hur vi människor påverkas i tuffa tider, varför kvinnor känner mer stress och oro än män men fortfarande ligger på samma nivå av lycka. Vi pratar om hur vi kan göra för att känna oss lyckligare, om vikten av att begränsa nyhetsrapportering och om hur förväntningar påverkar oss och vår ekonomi.
Micael ger även tips om hur vi ska känna lycka i dessa tider när oron kan vara stor och vi diskuterar meningen med livet eller kanske snarare skapa eller hitta på mening i livet.
Hemsida: kaspersennyfikenpa.se
Producent: Jakob Almgren
-
Lycka gör oss mer framgångsrika, effektiva, kreativa och innovativa. Det vet Handelshögskolans professor Micael Dahlen som forskar på ämnet. I detta specialavsnitt blickar han tillbaka tillsammans med Ida Hansson Brusewitz på framgångsfaktorer hos tidigare gäster och ger matnyttiga tips för ökat välmående.
-
Hur kan man anpassa sitt liv för att uppnå maximal lycka i bistra tider? Och vilka affärsbeslut är avgörande för att komma ut ur en ekonomisk kris med företaget och hälsan i behåll? Det och mycket mer diskuterar vi i veckans avsnitt.
Günther får besök i studion av ekonomiprofessorn, författaren och föreläsaren Micael Dahlén. Han har blivit framröstad som ”näringslivets populäraste föredragshållare” och har prisats för sin okonventionella stil att förmedla kunskap världen över. Här delar med sig av sina senaste insikter.
Hur kommer den närmaste tidens bistra ekonomiska utveckling att påverka vår lycka? Här får du svar. Lyssna nu! -
Maja & Marika träffar Sveriges mest älskade ekonomiprofessor, Micael Dahlen. Det blev ett djupt och personligt, men också glädjefyllt samtal om allt från träning till hur Micael otaliga idéer kommer till.
Vi pratar om:
kreativa nattlöpningsturer vägvalet som fick Micael att blomma ut kreativt i sitt yrke (och verkligen bli en professor utanför boxen!)acceptans och tillit och om hur ”fjuttmetoden” kan ta dig till nya höjder, både i träningen och skapandet!Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:
Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100
Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100
Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100
Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Micael Dahlén gästar oss för att prata om nobelpriset i ekonomi, eller "Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne" som det egentligen heter. Vem fick årets nobelpris och varför? Hur går nomineringen till och hur ser egentligen en vetenskap om ekonomi ut? Dessutom sätter vi Micael på prov om hur långt han tänker gå i dresscoden för Nobelfesten.
-
Vi får ädelt besök av vår favoritprofessor som åter igen gör komplicerade frågor både roliga, spännande och lätta att förstå! I veckans avsnitt lär vi oss på ett djupare plan hur inflationen fungerar, vilka psykologiska faktorer som ligger bakom och vad inflationen egentligen beror på. Vi gör också en hälsokontroll på den svenska kronan, förväntningarna för framtiden och varför bankgarantin är så viktig - trots att den i princip aldrig kommer till nytta. Dessutom har Micael nyligen slagit ett helt nytt rekord genom att starta den mest populära kursen i Handelshögskolans historia - missa inte det!
-
Ekonomiprofessorn, författaren och föreläsaren Micael Dahlen berättar om att åka över 3 kontinenter för att möta ondskan, hur länge ett lyckorus varar och musikens betydelse för honom och varför hans tatueringar ska göra honom påmind. Detta och mycket annat hör ni här. God Lyssning.
Support till showen http://supporter.acast.com/2latar.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I sommarens sista TB-podd åker vi tillbaka till avsnitt 34 där vi för första gången träffar ekonomiprofessor Micael Dahlén. Vi lär känna varandra och pratar allt mellan himmel och jord - från tårtor till seriemördare. Välkommen till ett alltid lika givande avsnitt med allas får favoritprofessor!
-
Hoppas att ni har det bra i sommarvärmen!
Vi på Retailpodden har tagit en paus men i höst väntar nya spännande avsnitt. Så länge tänkte vi bjuda på några ev era favoritavsnitt under året som gått. Först ut är världsstjärnan Micael Dahlen
Forskaren, författaren och professorn Micael är en citat-maskin av rang och vet nog mer än de flesta om det mesta och har en gedigen meritlista i ryggen. Han är närmast aktuell med boken: Sifferdjur.
I samtalet med Micael ställer vi oss bl.a. frågorna: Vilka konsekvenser har pandemin resulterat i för oss människor? Går vi tillbaka gamla eller gör vi något helt nytt permanent?
Vad menar han när han säger att vi måste acceptera att leva enligt devisen "antingen och" istället för "antingen eller" Kommer det faktum att majoriteten av oss numera värderar tid före pengar, påverka vår konsumtionen?Vi kan lova er ett avsnitt utöver det vanliga!
Trevlig lyssning!
Önskar du komma i kontakt med Retailpodden?
Kontakta gärna: [email protected]
-
Hur vet vi att vi vet det vi vet? Inom vetenskapen får vi ofta kunskap genom att mäta saker, men när vi mäter människor så påverkar vi dem. Dessutom kan vi bara mäta sådant vi kan sätta siffror på, men kanske är det som verkligen räknas i livet det som inte kan mätas? Micael Dahlen berättar hur ekonomer gör för att skapa kunskap. Och vilka siffror vi ska vara skeptiska mot.
.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Micael Dahlén, professor på Handelshögskolan i Stockholm hävdar att de två lyckligaste yrkesgrupperna är präster och hantverkare. Helene och Åsa gästas av prästen Urban Hagberg och frågar om han tror att detta stämmer. Hur klarar han att trösta människor som har mist en älskad person? Och hur lätt är det att göra roliga saker på sin fritid när man har varit med om en riktigt sorglig begravning under dagen?Och kommer Åsa att få praoa hos Ärkeängeln Gabriel?
-
Säsongens tidigare avsnitt har undersökt om en omställning till ett fossilfritt samhälle 2045 är möjlig. Och det verkar faktiskt som att det är fullt möjligt, så länge man har rätt inställning till den. Frågan är bara, vem ska betala? Är det politiker? Enskilda branscher och industrier? Eller är det upp till var och en? I säsongens sista avsnitt av Från A till B söker Micael Dahlen efter svaren på dessa kluriga frågor hos Svenskt Näringsliv och våra två största partier; Socialdemokraterna och Moderaterna.
Från A till B är en podcast av Transportföretagen producerad under våren 2022.
-
Är framtidens sci-fi-lösningar redan här? Hur löser man egentligen den sista milen? Och gynnas landsbygden mer än storstäderna av självkörande transporter? I det femte avsnittet av Från A till B grottar Micael Dahlen ned sig i framtidens e-handelsutmaningar. Med sig i studion har han alltifrån journalisten Caroline Englund till forskaren Anna Pernestål som ger en spännande inblick i branschutmaningar och nutida forkning.
Från A till B är en podcast av Transportföretagen producerad under våren 2022.
-
Micael Dahlén gästar podden och som alltid finns ingen gräns för de mängder insikter och nya perspektiv på livet som Micael ger. Varför känns det som att tiden går snabbare och snabbare? Hur kan vi göra somrarna längre? Händer det mer i världen nu än tidigare och hur ska vi tolka all information som kommer till oss? I veckans avsnitt pratar vi lika djupt som brett om hur vi påverkas av nyheter, hur vi kan förlänga livet och vilket årtionde som var överlägset alla andra. Micael tar också upp paradoxen att avståndet mellan år 2022 och 2000 är lika stort som mellan år 2000 och 1978, och varför det ena känns som en eftermiddag och det andra som en evighet. Vi får även ta del av Micaels alter egon, Mathias stolthet till lejonman och Charlies avsky till nyheternas brist på nyheter.
- Visa fler