Karin Stolpe Podcasts
-
Årets första avsnitt landar lite sent men med full kraft. I avsnitt 261 har vi sett vattendelaren WHERE THE CRAWDADS SING (Där kräftorna sjunger). Boken är ett världsfenomen och filmversionen delar filmpodcasten i två ringhörnor. "Spretig och håller ej ihop" möter "fantastisk, gripande och ont i magen". Det blir en tu-delad recension och båda kämpar för sin sak.Alex Schulmans bok BRÄNN ALLA MINA BREV har blivit brev och Bill Skarsgård, Asta August och Gustav Lindh förkroppsligar Karin Stolpe, Sven Stolpe och Olof Lagercrantz och deras triangeldrama. Frågan är om denna komplexa roman sett från tre olika perspektiv fungerar i film-formatet?Och så har vi varit på bio och sett CRAZY PICTURES nya film UFO SWEDEN. Med inspiration av Stranger Things, Arkiv X, Interstellar och vi kastas tillbaka till slutet av 80-talet så kan väl detta inte gå fel? Vi förklarar hur vi tänker.Dessutom har Thomas sett Christian Bale som 1800-tals detektiv i dramathriller PALE BLUE EYES och tankarna tar honom till Sleepy Hollow. Filmen är aktuell på Netflix.
Vi hinner dessutom återbesöka 50-tals paranoid-thrillern DON'T WORRY DARLING som nu är dvd/Blu-ray och streaming aktuell.Detta och mycket mer hör ni i avsnitt 261. Häng med, det blir kul! Vi lovar! Välkomna.
-
Asta August har huvudrollen i bioaktuella "Bränn alla mina brev" och i vinter kan hon ses i SVTs dramatisering av Kerstin Ekmans "Händelser vid vatten".
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Asta August berättar i mötet med kulturredaktionens Björn Jansson om hur hon förberedde sig för rollen som Karin Stolpe i filmatiseringen av Alex Schulmans roman och släkthistoria. Hon berättar också om kvällarna i Gamla Stan när mamma Pernilla August gick till teatern.
-
Dagens avsnitt av Skolforskningspodden handlar om lärares forskningsanvändning. Med utgångspunkt i en rapport i serien Skolforskningsinstitutet fördjupar som bygger på intervjuer och en enkät med lärare, får vi ta del av lärares erfarenheter av att använda forskning vid planering, genomförande och utvärdering av undervisningen. Vi pratar om olika typer av texter, och hur man kan vara en medveten och kritisk läsare av forskning. Dagens gäster är Karolina Fredriksson och Karin Stolpe, som båda arbetar vid Skolforskningsinstitutet. Programledare är Anna Hedman. Avsnittet spelades in på distans i juli 2022. Skolforskningspodden produceras av Skolforskningsinstitutet. Foto: Anna Hedman.