Kaj Török Podcasts
-
I detta avsnitt träffar vi Kaj Török, hållbarhetschef på Max Burgers. Han blev 2020 utsedd till årets bästa hållbarhetschef, och är en av drivkrafterna bakom MAXs hållbarhetsarbete för att nå FN:s globala 1,5-gradersmål. Han delar här med sig av sina bästa tips på hur man som företagare kan använda de globala målen, både för att identifiera utmaningar och risker, men även till att hitta nya affärsmöjligheter.
Programledare:
Per Grankvist, journalist, grundare av Vad Vi Vet samt programledare för bland annat Nästa steg, som Almi är stolt samarbetspartner till.
Anna Nordström, kund- och affärsutvecklare och nationell projektledare på Almi. Hon ansvarar för bland annat Hållbara intraprenörer, ett EU-projekt som ska hjälpa små och medelstora företag i Sverige att ställa om mot en hållbar utveckling.
Från ord till handling är en del av "Hållbara Intraprenörer", ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden, som ska bidra till strategisk kompetensförsörjning genom stöd till kompetenshöjande insatser inom hållbar utveckling för yrkesverksamma i små och medelstora företag.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Eva D
-
Kaj Török är hållbarhetschef på Max Burgers, där han ständigt undersöker hur man kan jobba mot en mer hållbar framtid - den köttiga affärskärnan till trots. I det här avsnittet pratar vi om Kajs spännande akademiska bakgrund, den växtbaserade explosionen, klimatkompensationens vara eller icke vara, hållbara beteendeförändringar och mycket annat. Programledare: Christian von Essen // Inspelat i Kitchen Studio på Roslagsgatan 23 i Stockholm. // Läs mer på hejaframtiden.se och kolla in våra aktuella boksläpp i den nya webbshoppen! // Den fjärde utgåvan av magasinet Framtidens hållbara matsystem kommer ut med Dagens Industri i juni 2022.
-
"Jag förstår att det fungerar så här globalt, men vad gör vi konkret imorgon då? Vad gör vi konkret imorgon i Ystad?"
Det är en av frågorna som Kaj Török, hållbarhetschef på Max Burgers, ställer sig när Elin och Johan träffar honom i ett samtal om handling på riktigt.
Vi pratar om hållbarhet som ett ständigt pågående arbete, hur det är en lång resa som man måste göra tillsammans, om att bygga hållbara organisationer som kikar även utanför den egna sfären, om att anställa personer långt ifrån arbetsmarknaden, om utbrända hållbarhetschefer som inte haft rätt stöd och verktyg att förändra, om att göra rätt prioriteringar och att man inte kan vinna på alla fronter samtidigt.
Vi samtalar också om vilka drivkrafter man kan hitta för att motivera en organisation att förändras i en hållbar riktning och hur Max gör konkret för att slå sig in på den nya polska marknaden.
TACK Kaj för att du ville gästa oss i detta avsnitt av Sustainability Talks och berätta hur man går från ord till handling och varför hållbarhetskurser ska ha samma status som ledarskapskurser!
-
Vi är på plats under Almedalsveckan och i dagens avsnitt ska vi ta reda på hur det går till när man bygger en hållbar affär.
Alla pratar om vikten av företagande för att skapa jobb och tillväxt i Sverige. Hur kan man förändra branscher som tidigare setts som problematiska ur hållbarhetssynpunkt? I dag får Günther sällskap av Helena von der Esch, affärsrådgivare Grant Thornton och Kaj Török, hållbarhetschef MAX Burgers.
Hur ska entreprenörer pusha gränserna inom en bransch och förändra inifrån? Och hur ser skillnaderna ut mellan ett ägarlett företag och ett stort internationellt bolags hållbarhetsstrategi? Det är bara några av de frågor som vi besvarar. Lyssna nu!