Johannes Klenell Podcasts
-
Johannes Klenell är författare, poddare och kulturredaktör på tidningen Arbetet, där han varit verksam sedan 2018. Sedan 2007 har han också arbetat med projektet ”Northern Lights” vars syfte är att lansera svensk seriekonst i utlandet och då framför allt i USA. 2017 debuterade han med romanen "Det fria ordet" och samma år var han även pressekreterare för Vänsterpartiet. År 2020 nominerades han till priset som Årets stilist. Följ Johannes på Twitter: @JohannesKlenellHela avsnittet + bonusmaterial hittar du på www.patreon.com/hurkanviOm du vill lyssna på våra längre samtal kan du köpa loss enstaka avsnitt på www.voyd.tv/sv-SE/m/c/hur-kan-vi-Samtalet fortsätter i Eftersnack på www.facebook.com/groups/hurkanviAlla tidigare avsnitt hittar du på www.hurkanvi.seBoka Navid som föreläsare, samtalsledare eller moderator via [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Valet är över och PK-debatt nagelfar den svenska politikbevakningen. Det blir en diskussion om och med de som kommenterar politiken.
Valet 2022 blev en riktig rysare och landets redaktioner har haft fullt upp med att beskriva alla utspel, attacker och strategier. Vi undrar vad några av våra mest namnkunniga kommentatorer tycker om valbevakningen. Vilket avslöjande vägde tyngst? Vilka frågor kom i skymundan? Och vad tycker de om sin egen insats?
PK-debatt 19 september 2022 på Kulturhuset i Stockholm.
Medverkande:
Viktor Barth-Kron, inrikespolitisk kommentator på Expressen Johannes Klenell, kulturredaktör på tidningen Arbetet Lena Mellin, inrikespolitisk kommentator på Aftonbladet Tomas Ramberg, inrikespolitisk kommentator på Sveriges Radio Amilia Stapelfeldt, politikinfluencer Fouad Youcefi, reporter och programledare, SVTPK-debatt leds av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg.
-
Femtioförsta avsnittet av Bakom ryggen – podden där Sebastian Mattsson och en inbjuden gäst pratar bakom ryggen på en annan känd profil, som inte är här och kan försvara sig.
Jens Ganman är en av landets mest populära satiriker. Men hur gick det till när han är så himla, himla dålig? Kulturvirtuosen Johannes Klenell gästar för att diskutera detta – och för att avslöja att det faktiskt var han som skapade Jens Ganman. -
Live från bokmässanI panelen: Gustav Fridolin, Mats Jonsson, Jenny Lindahl, Linda Skugge, Programledare: Johannes Klenell.
-
Samspelet mellan journalistiken och sociala medier är en ständigt återkommande diskussion, som har fått ny fart efter att Sveriges television visade dokumentären Älska mig för den jag är – om den bortgångna artisten Josefin Nilsson. Dramaten befinner sig i kris och ett brinnande engagemang avspelar sig i sociala medier. Klarar journalistiken att hålla huvudet kallt? Detta diskuterar programledaren Cecilia Djurberg med Aftonbladets Amie Bramme Sey och tidningen Arbetets kulturredaktör Johannes Klenell. Vi pratar också om Expressens publicering av en Facebookstatus där kulturarbetaren Lawen Mohtadi riktar hård kritik mot en kollega, som till skillnad från i ursprungsinlägget också namnges av Expressen. Programledare & producent: Cecilia DjurbergMusik: Jens Peterson Berger
-
I avsnitt sju gästas Presspodden av Johannes Klenell, kulturskribent och redaktör på Galago, aktuell med boken Det fria ordet.
Johannes pratar om hur Galago har sökt och funnit en genuin röst för att marknadsföra sig i sociala medier och nå fram till en snabbrörlig målgrupp serieläsare. Vi får också höra Johannes resonera om yttrandefrihet, politisk satir och medverkan på bokmässan i Göteborg.
Dessutom berättar Presspoddens ständiga gäst Malin Löwgren, köpman för Pressbyrån i Mood-gallerian, om hur serietidningstrender har kommit och gått. -
Den här gången läser Flumskolan en bok om hur mycket Anna Kinberg Batra älskar Indien och hur mycket mer hon älskat Indien om de bara haft en helt avreglerad marknad.
En helt rimlig bok, tycker en av paneldeltagarna.
Avsnittet är inspelat på världens största rosévinsfestival, även känt som Niklas Svensson egen lilla del av helvetet – Almedalsveckan.
I panelen: Dilan Apak, Ali Esbati och Jonathan Unge. Studierektor: Johannes Klenell.
-
I detta avsnitt ska vi, de allra lärdaste av flumpedagoger, ägna oss åt självkritik när vi läser självaste Jonas Sjöstedts deckardebut ”Sammanflöden”.
En bok som ställer många frågor. Hur stereotypt kan en deckare börja? Hur många detaljer behöver egentligen presenteras innan du blir övertydlig?
Vad säger den här berättelsen oss om livet på Europaparlamentet i stort och kanske om en ung Sjöstedts kärleksliv i det lilla?
Det och mycket mer kommer tas upp när komikern Aron Flam, serietecknaren Nanna Johansson och journalisten Kristin Rehnqvist angriper självaste Sammanflödet.
Detta avsnitt spelades in live inför publik den 1 maj på Färgfabriken i Stockholm.
Ständig studierektor: Johannes Klenell.
-
Flumskolan återvänder till Göteborg!
Och hur sträcker man fram en rimlig hand till Sveriges solsida om inte med hjälp av lite tyst diplomati? 1991 släppte spolingen Carl Bildt boken ”Hallänning, Svensk, Europé”. En uppgörelse med det nya Europa.
Hur cool är vår förre stats- och utrikesminister? Hur mådde han egentligen när han såg en vänstersnubbe klättra upp i en alm? Och var det egentligen kårhusockupationen som startade ett kringflackande liv av kamp mot socialismen?
Kommer det bli en issue att Kringlan inte heter Kringlan längre? Det och mycket mer ska vår panel bestående av Kringlan Svensson, Ina Lundström och Camila Astorga Díaz tar sig an en intellektuell brottningsmatch med självaste Carl Bildt.
Ständig studierektor och programledare är Johannes Klenell.
Flumskolan är en satirpodcast av Galago och Aftonbladet kultur. Detta avsnitt spelades in live inför publik på Folkets hus i Göteborg i samarbete med ABF.
-
Nyhetsankare, Kristdemokrat, antikommunist.
Kärt barn har många namn och när vår skola fyller 30 avsnitt gör vi det tillsammans med mannen med frisyren, den nyhetsuppläsande cylonen med gudstron, Lars Adaktusson.
Bär Adaktusson peruk? Hur fungerar hans varma kristna tro? Vem var coolast på Aktuellt? Är det ok att vomera på en staty av Saddam Hussein? Kan man vara kristen och häftig samtidigt? Och vad är det Göran Persson letar efter under stolen?
Detta och mycket mer begraver sig de lärde i flum i när komikern Ola Söderholm, författaren och psykologen Jenny Jägerfeld, debattören och poeten Göran Greider samt skribenten Sonja Schwarzenberger tar sig an nyhetsankaret och Kristdemokraten Lars Adaktussons opus memorandi "Världens bästa story". En bok helt utan överdrivet mycket värme och känslor.
Ständig studierektor och programledare är Johannes Klenell.
Flumskolan är en satirpodcast av Galago och Aftonbladet kultur som spelas in live inför publik på Mosebacke etablissemang i Stockholm.
-
Ett av förra årets stora mysterier fortsätter. I december låg plötsligt en kartong med den mystiska boken V75-Kungen utanför Flumskolans kontor på söder i Stockholm. Boken summerar kommunalrådet i Umeå "Lennart Holmlunds bästa bloggar". Med Dennis Lyxzén, Moa Lundquist och Christoffer Röstlund Jonsson. Studierektor Johannes Klenell.
-
Jonathan Unge, Judith Kiros och Åsa Linderstam gör allt vad man kan för att tyda höstens mest omtalade bok om Håkan Juholt. Studierektor är Johannes Klenell. Dessutom dyker Suhonen själv upp.
-
Mobbingpodden (källa Expressen) Flumskolan är tillbaka med en granskning av GT-chefen Frida Boisens novellsamling 01.15. Med Ina Lundström, redaktör på magasinet Hunger, Linus Larsson från Politism, Camila Astorga Díaz från Rummet och programledare i P3 och Emma Knyckare Komiker och programledare i P3. Studierektor Johannes Klenell.
-
Flumskolans besök på Bokmässan kom att bli en resa i entreprenören Johan Stael von Holsteins ångestprosa. Med Anna Charlotta Gunnarsson, Judith Kieros, Mats Jonsson och Johannes Klenell
-
Flumskolans läxförhör rör varje MUF-bebis första bilderbok ”Statsministern” av Henrik Montgomery. Med Karin Pettersson, Ali Esbati, Moa Svahn, Po Tidholm och Johannes Klenell
- Visa fler