Johanna Larsson Podcasts
-
Kraftverk - hantverk i en ny tid
”Utställningen KRAFTVERK – HANTVERK I EN NY TID är ett samarbete med Sven-Harrys konstmuseum. Stockholms Hantverksförening fyller 175 år och vi firar med en jubileumsutställningen. Den belyser hantverkets historiska betydelse, dess känsla och alla de hantverkare som fortsätter hålla gamla traditioner vid liv och om ett unikt yrkeskunnande. Besökarna välkomnas in i deras (tillfälliga) verkstäder på museet för att få uppleva kraften och känslan i modernt svenskt hantverk. Ett hantverk som för vidare traditioner men som samtidigt är fast förankrat i sin samtid.”
Alla medverkande hantverkare i utställningen
Yxmakare: Julia Kalthoff
Tatuerare: Sofie Needles, Ronny Hill
Florist: Atelier Fleur, Jill Windahl, Johanna Larsson
Skräddare: Remake, Marie Teike, Andreas Mehrstedt
Tapetmakare: Mats Qwarfordt, Sara Lundström
Illustratör: Erica Jacobson
Papperskreatör: Sofia Vusir Jansson
Muralmålare: Sthlm Murals
Skomakare: Matilda Sandström, Younés Othman
Dockmakare: Arne HögsanderStort tack till Maria Ahlsen för rundvandringen och till Stockholms Hantverksförening för möjligheten av att spela in på utställningen. Inte minst personalen Sven Harrys konstmuseum för sin vänlighet.
Lyssna på avsnittet på Spotify, följ på instagram och glöm inte att dela med dina nära och kära!
Säsong 4 sponsras av:
#Hantverkardagboken
Instagram
@hantverkardagboken
Hantverkardagboken är sponsrad av:
Sjöbergs arbetsbänkar
Tormek sharpening innovations
@slojddetaljer
-
Idag ska vi få en ärlig inblick i ett tennisproffs vardag och tankar när vi gästas av Jonathan Mridha, 27 år och tennisproffs rankad 599 i världen i singel. Ett insiktsfullt samtal där vi pratar om målsättningar, vad det innebär att vara professionell och vad som talar för att Mridha de närmsta året och åren ska ta klivet upp mot världstoppen.
Vi pratar även om hans deltagande i Davis Cup, svensk tennis generellt, det nya samarbetet med Pim-Pim Johansson och vad han lärt sig av att under Stockholm Open träna med flera av de allra bästa spelarna i världen.
Dagens avsnitt är en hybrid mellan ett rullande samtal och en tombola där vi lyssnar på ljudklipp från de här avsnitten:
- Johan Sjögren, avsnitt 53 säsong 2
- Johanna Larsson, avsnitt 11 säsong 3
- Marcel Da Cruz, on the road avsnitt 23 säsong 2
Genom ljudklippen kommer vi in på prat om nationella center, Good to Great, att spela bra och dåligt, Casper Ruud och fysträning.
I det här fullspäckade avsnittet gör även segmentet ”Patreon-frågor” debut när poddens patreonsupportrar har fått chansen att skicka in frågor till Mridha. Vill ni också stötta podden, få veta vilka intervjuer som är inbokade före alla andra samt få chansen att ställa egna frågor till gästerna? Klicka på länken och signa upp! https://www.patreon.com/linuspabaslinjen -
Johanna Larsson var under många år rankad som en av världens bästa tennisspelare och ett ankare i Sveriges Fed Cup-lag. Som högst nådde hon 45:e plats i singel med två WTA-titlar på meritlistan och 20:e plats i dubbel. Efter karriären har hon gått över till tränarrollen och är idag coach på Båstads Riksidrottsgymnasium.
I det här intressanta avsnittet pratar vi om:
- vilka som var hennes nycklar till att nå världstoppen och hur de egenskaperna formades som ung
- hur viktigt nötandet är i tennis
- vad som krävs för att nå topp 100 i världen
- hur Johanna hanterade med- och motgångar
- vilka utmaningar som väntar en junior som strävar mot proffstouren
- vad som saknades för att bli topp 10
- kulturen på Båstads tennisgymnasium
- Johannas reflektioner från att ha suttit i styrelsen i Svenska Tennisförbundet -
Robert Gustafsson, född 1979 och före detta 707 i världen. Efter sin spelarkarriär har Robert jobbat i Stavanger TK, för Lidköpings Riksidrottsgymnasium och gjort uppdrag för norska tennisförbundet. Idag är han tränare för Wang Toppidrett och arbetar individuellt med spelare.
I det här fullmatade avsnittet pratar vi mycket om norsk tennis! Hur är samarbetet klubbar/förbund? Varför producerar inte norsk tennis fler internationellt högt rankade spelare? Finns det en sund, utpräglad träningskultur inom norsk tennis? Hur motiverade är tränarkåren? Varför tränar inte elitspelarna mer med varandra när tennisen i Norge är så centraliserad till Oslo? Är det en helt ärlig bild av norsk tennis som förmedlas och kommuniceras ut av norska tennisförbundet? Jobbar man mot ett gemensamt mål? Plus så kommer vi in lite på svensk tennis, Linus drar några paralleller vad gäller likheter i det han upplever i Sverige och hör Robert berätta från Norge samt så berättar Robert om sin tid som coach för Johanna Larsson.
Tack till mina samarbetspartners!
House of Bontin, 15% rabatt med koden "Linus"
Advertising Products Nordic, 10% rabatt med koden "Linus på baslinjen"
Glöm inte besöka www.linuspabaslinjen.com för fler reportage, intervjuer och videos om tennis!
-
Presenteras av www.rullskidcenter.se. Allt om hur du hamnar i rätt led, eller fel. Kolla även in vår långa intervju med Johanna Larsson i avsnitt 14 om du vill veta allt från grunden.
Bästa listan på seedningslopp: https://www.race.se/lopp?sport_id=5&view=grid
-
Den definitiva guiden till att hamna i rätt startgrupp och hur man uppförs sig i ett skidspår. Med hjälp av Vasaloppets seednings-ansvarige Johanna Larsson reder vi ut exakt hur den lite mystiska processen ser ut. Sen reder vi ut när det är okej att gorma ”ur spår”. Tack till Stadium.se, Isoleringsbutiken.se och Naturskyddsforeningen.se. Shownotes på http://www.vasaloppet.se/bloggar/lagom/seedning .