Hugo Malm Podcasts
-
I samband med Krisberedskapsveckan tog Svenska Lottakåren tillsammans med Hugo Malm, Holma Folkhögskola, fram recept på modern krismat. Det är mat som inte behöver en spis för att lagas, som består av varor som vi har bra självförsörjningsgrad av i Sverige och som inte ska behöva så mycket vatten. Hugo berättar också om skillnader på krismat under andra världskriget och idag men ger också tips på hur du kan öka din matberedskap genom att tänka lite annorlunda.
Lästips hittar du på avsnittets webbsida
-
Vad är det vi gör när vi ser till att vi har tillgång till mat för en tid? Ur perspektivet krisberedskap pratar vi oftast om hemberedskap. Hugo Malm, Holma folkhögskola, undervisar i hållbarhet och krisberedskap och bland eleverna där pratas det om självhushållning. Det finns en överlappning mellan begreppen menar Hugo och om vi börjar samarbeta stärker vi dessutom lokalsamhället. Genom att odla lite mat i vardagen och lära mig att ta hand om den är jag rustad när krisen slår till.
Lästips hittar du på avsnittets webbsida