Florentine Podcasts

  • Kristoffer har en lite speciell utläggning om hur han tycker att man ska göra ifall man inte kan dyka upp på en fest. Berguven bränner av en kort trudelutt. Siri gör virvlar i vattnet och sänker tröskeln till en OTROLIG Eggs Florentine.


    För 4 pers:


    1 msk ättika el vitvinsvinäger 

    400 g spenat

    1 msk smör

    2 tsk rapsolja 

    1-2 burkar färdig hollandaisesås 

    2 hamburgerbröd, gärna brioche

    4 rädisor

    1/2 citron

    Rostade sesamfrön

    Gochugaru (koreanska chiliflakes) eller en nypa cayennepeppar


    Och såhär gör du:


    1.Lägg såsen i en skål och smaka upp den med citronsaft, chili och salt. Ställ åt sidan. 

    2.Värm en stekpanna och smöra bröden på alla fyra snittytor. 

    3.Förbered vatten och is i en skål, mandolina rädisorna så tunt du kan och lägg dem i isvattnet. 

    4.Stek dem snabbt gyllene i pannan. 

    5.Lägg dem på fyra tallrikar

    6.Koka upp ca 2 l vatten i en vid kastrull, ha ned ättikan. 

    7.Stek spenaten i smör i stekpannan och låt puttra på låg värme, håll varmt. 

    8.Håll vattnet sjudande, Knäck äggen i en liten kopp, ta en slev och gör en virvel i den vida kastrullen, stjälp försiktigt ned ägget i virveln, rör det ej. 

    9.Upprepa med alla ägg, vill du vara försiktig, pochera två i taget. 

    10.Pochera i ca 3 min, ta upp och lägg på papper och låt rinna av. 

    11.Fördela spenaten på alla fyra bröden, toppa med ett ägg och skeda över sås. 

    12.Dekorera med rädisor, rostade sesamfrön och mer gochugaru. 

    13.Servera!


    Följ oss på instagram: @tack.fm


    Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected]


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.