Fabian Begnert Podcasts
-
Det här är en historia om de som tjänar pengar på gratisporren och de som betalar priset för det. Programmet sändes första gången 21 januari 2023.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Pornhub är större än både Netflix och TikTok. Sajten är en kassako som dragit till sig finanshajar som tjänar miljarder. Men nu ställs ägarna inför rätta anklagade för att ha skott sig på privata sexfilmer där de som syns i bild inte gett sitt godkännande.
"Många av dom var bara barn när det hände, andra har blivit våldtagna eller upptäckt att någon i hemlighet har laddat upp bilder på dom", säger den amerikanske affärsjuristen Michael Bowe som driver fallet.
Han företräder ett 80-tal kvinnor som stämmer Mindgeek som äger Pornhub.
Filmad i smyg och uthängd på PornhubSvenska Elin och Melissa som har liknande erfarenheter. Melissa smygfilmades när hon hade sex med en kille som sedan laddade upp filmen.
"Jag gjorde en polisanmälan och försökte få tag på dom, Pornhub, och säga att det här är polisanmält. Jag kräver att ni tar bort dom här filmerna omedelbart. Jag har inte godkänt att bli inspelad, jag har inte ens blivit tillfrågad", säger hon.
Hon vet inte hur många gånger filmen har laddats ner. Och varken Elin eller Melissa fick något svar från Pornhub.
Även kreditkortsbolaget Visa ställs till svars i stämningen i USA som beskrivs som den första i sitt slag. De anklagas för att ha underlättat exploateringen eftersom Pornhub inte hade kunnat tjäna pengar utan intäkter i form av bland annat annonser som betalats med kreditkort, något som Visa motsätter sig.
Medverkande:
Elin och Melissa som fått bilder och filmer uppladdade på Pornhub utan sitt godkännande, Laila Micklewait, känd anti-sex-trafficking aktivist, Patricia Nilsson, journalist på tidningen Financial Times, som gjort poddserien Hot Money, Mike Stabile, talesperson för porrindustrins branschorganisation Free Speech Coalition, Michael Bowe, affärsjurist för advokatfirman Brown and Rudnick.
Reporter: Paloma Vangpreecha
Tekniker Fabian Begnert
Programledare: Lotten Collin
[email protected]Producent Ulrika Bergqvist
[email protected] -
DPS på Folk och försvar 2023 där Rysslands invasion av Ukraina och den svenska försvarsviljan är i fokus.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Snart har ett år gått sedan Ryssland inledde sitt anfall mot Ukraina. På försvarskonferensen Folk och försvar i Sälen är kriget ett närvarande ämne i alla samtal.
Att kriget skulle förändra mycket för Sverige stod omedelbart klart, men vi undrar ändå på vilka konkreta sätt har detta präglat svensk försvarspolitik och svenskens syn på försvar. Vilket är det största skiftet sedan 24 februari 2022?
Medverkande: Tomas Ramberg, inrikespolitisk kommentator på Ekot, Mats Eriksson, försvarspolitisk reporter på Ekot och My Rohwedder, inrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.
Programledare: Parisa Höglund
Producent: Viktor Mattsson
Tekniker: Fabian Begnert
-
Efter den djupa splittringen under pandemin har det nordiska äktenskapet återhämtat sig. Hör om hur Nato, säkerheten i Östersjön och energikrisen återigen fått kärleken att spira.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Gränserna stängdes och det nordiska samarbetet kollapsade under coronapandemin. Splittringen blev en påminnelse om att grannsämjan inte kan tas för given. Men idag är spelplanen en annan och nytändningen i den nordiska relationen är ett faktum. Rysslands storskaliga invasion av Ukraina och det nya säkerhetspolitiska läget har på nytt fört de nordiska länderna närmre varandra. Men frågan vad som händer om energikrisen förvärras ytterligare. Hör även om Finlands försäkran om gå hand i hand med Sverige genom Nato-processen. Hur starkt är löftet i ljuset av Turkiets president Erdogans försök att så split mellan Sverige och Finland?
Minkslakten hann ifatt Mette Frederiksen – nyval utlystMinkskandalen ledde till allvarlig kritik mot den danska regeringen och statsminister Mette Frederiksen. Nu har hon utlyst nyval som hålls den första november. Hör om hur spelplanen ser ut och vad som krävs för ett maktskifte.
Medverkande: Samuel Larsson, Danmarkskorrespondent. Carina Holmberg, korrespondent i Finland och Norge. Johan Strang, biträdande professor vid Centrum för Nordenstudier vid Helsingfors universitet.
Programledare: Claes Aronsson
Producent: Therese Rosenvinge
Tekniker: Fabian Begnert -
Turkiets president Erdogan hotar med en ny militäroperation i Syrien. När han nyss mötte Rysslands president Putin försökte han få stöd för sina invasionsplaner. Hör om två maktmän i Mellanöstern.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Under sommaren har Turkiet och Rysslands presidenter mötts flera gånger för att diskutera nyckelfrågor som krigen i Syrien och Ukraina. Erdogan går dock en känslig balansgång, där Turkiet har försvarsalliansen Natos näst största armé och samtidigt försöker ha goda relationer till Ryssland. Turkiet har också sagt att landet kan komma att blockera Sveriges Nato-ansökan på grund av kopplingar till kurdiska grupper som Turkiet hävdar är terrorister.
Turkiet hotar att angripa kurdiska områden i SyrienPresident Erdogan har upprepat sitt hot om en ny militär invasion av kurddominerade delar av Syrien. Turkiet påstår att den kurdiska väpnade grupp som varit mest aktiv i striderna mot terrorgruppen IS är en gren av den terrorklassade gerillan PKK. Men utan president Putins godkännande riskerar Erdogans styrkor att angripas av den syriska regimen som är en nära allierad till Ryssland. Hör hur Erdogan försöker göra upp med Putin i en rad frågor som påverkar hela regionen och varför de två presidenterna behöver varandra.
Det här avsnittet av P1:s Mellanösternpodd spelades in direkt på Kulturhuset i Stockholm under evenemanget ”Förstå världen – möt Radiokorrespondenterna”.
Medverkande: Cecilia Uddén och Johan Mathias Sommarström, korrespondenter i Mellanöstern, Beşîr Kavak, reporter på Ekot
Programledare: Jesper Lindau
Producent: Katja Magnusson
Tekniker: Fabian Begnert
-
Turkiets president Erdogan hotar med en ny militäroperation i Syrien. När han nyss mötte Rysslands president Putin försökte han få stöd för sina invasionsplaner. Hör om två maktmän i Mellanöstern. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Under sommaren har Turkiet och Rysslands presidenter mötts flera gånger för att diskutera nyckelfrågor som krigen i Syrien och Ukraina. Erdogan går dock en känslig balansgång, där Turkiet har försvarsalliansen Natos näst största armé och samtidigt försöker ha goda relationer till Ryssland. Turkiet har också sagt att landet kan komma att blockera Sveriges Nato-ansökan på grund av kopplingar till kurdiska grupper som Turkiet hävdar är terrorister.Turkiet hotar att angripa kurdiska områden i SyrienPresident Erdogan har upprepat sitt hot om en ny militär invasion av kurddominerade delar av Syrien. Turkiet påstår att den kurdiska väpnade grupp som varit mest aktiv i striderna mot terrorgruppen IS är en gren av den terrorklassade gerillan PKK. Men utan president Putins godkännande riskerar Erdogans styrkor att angripas av den syriska regimen som är en nära allierad till Ryssland. Hör hur Erdogan försöker göra upp med Putin i en rad frågor som påverkar hela regionen och varför de två presidenterna behöver varandra.Det här avsnittet av P1:s Mellanösternpodd spelades in direkt på Kulturhuset i Stockholm under evenemanget ”Förstå världen – möt Radiokorrespondenterna”.Medverkande: Cecilia Uddén och Johan Mathias Sommarström, korrespondenter i Mellanöstern, Beşîr Kavak, reporter på EkotProgramledare: Jesper LindauProducent: Katja MagnussonTekniker: Fabian Begnert
-
Sveriges Radios veckomagasin om veckan som gått och veckan som kommer med reportage, intervjuer, kommentarer och satir.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Det skulle ha blivit en historisk vecka, men slutade i dödläge, där Sveriges och Finlands Nato-ansökningar blockeras av Turkiet. Turkiets president har ju med sitt motstånd satt käppar i hjulet för det som många trodde skulle bli en rak och snabb process för Sverige och Finland in i Nato.
Fågelintresset fortsätter öka
Men varför är frågan om kurdiska PKK så viktig för Turkiet?Intresset för fågelskådning har ökat stort sedan millennieskiftet. Tore Janson har skrivit en bok om fåglar i Stockholm.
Civilsamhället förhindrade upplopp i Husby
En orsak är pandemin, då många började gå ut i naturen. Fåglar finns överallt, följ med på en morgonpromenad mitt i storstan.Det har gått en vecka sen den danske högerpolitikern Rasmus Paludans senaste besök i Sverige - besök som på flera håll resulterat i upplopp och oro.
Men en plats, där utgången av Paludans koranbränning blev en annan, är Husby i nordvästra Stockholm - ett område som i vanliga fall har många utmaningar.
Här är hela innehållet i programmet:Historiska Nato-veckan slutar i dödläge efter Turkiets motstånd
Lönar sig råstyrka i politiska förhandlingar?
Fågelskådning allt mer populärt
Falkarna i Quatar
Krönika av Nina Wormbs
Panelen om veckans inrikespolitik
Husby en vecka efter koranbränningen
Satir med Public Service
Lokala ledare i Ukrainska Donetsk kämpar för sina städer
Energiexportens betydelse för Ryssland
Abba står på scen igen, nästan
Kåseri av Mark Levengood
Programledare Anna Oscarius
Producent Nina Benner
Tekniker Fabian Begnert -
Hade omvärlden protesterat mer mot talibanernas skolförbud för flickor om vi inte varit så koncentrerade på kriget i Ukraina?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Den senaste månaden har allt handlat om kriget i Ukraina av förklarliga skäl. Men i skuggan av det pågår en rad andra viktiga saker och i veckans P4 Världen berättar våra korrespondenter om några av dem. Sara Heyman, korrespondent för global hälsa, uppdaterar oss om covid-19 och pandemins framfart när vissa länder lyfter sina restriktioner samtidigt som Kina upplever en ny våg som skördar liv. Sydasienkorrespondent Naila Saleem rapporterar om utvecklingarna i talibanstyrda Afghanistan. Vi hör Marie Nilsson Boij inför det stundande valet i Frankrike och Daniela Marquardt är på plats i Budapest inför söndagens val i Ungern.
Programledare: Kajsa Boglind
Producent: Catarina Spåre Gustafsson
Tekniker: Fabian Begnert
-
Ryska trupper verkar nu vara på väg att få övertaget i striderna om den strategiskt viktiga hamnstaden Mariupol. Staden har ju hela tiden försvarats väldigt ihärdigt av ukrainska trupper, men de är nu omringade, förefaller det, säger Sten Sjöström, Sveriges Radios tidigare Rysslandskorrespondent.
EU och USA har upprättat ett nytt avtal om gas. Men mängden kommer ännu inte upp i den Europa köper från Ryssland. “Det finns ingen snabb lösning för att minska beroendet av den ryska gasen”, säger analytikern Elin Akinci.
Uppgifter: 300 döda i Mariupols teaterEnigt ukrainska myndigheter dog 300 personer när teatern i Mariupol bombades. “Stämmer uppgifterna är det utan tvekan det enskilt största illdådet under det här kriget”, säger Sten Sjöström, Ekots tidigare Rysslandskorrespondent.
Medverkande: Elin Akinci, energianalytiker på ELS Analysis, Andreas Liljeheden, korrespondent i Bryssel och Sten Sjöström, tidigare Rysslandskorrespondent på Sveriges Radio.
Programledare: Ola Janåker Dunkers
Producent: Peter Bjurbo
Tekniker: Fabian Begnert
-
Restriktionerna hävs och många är glada men vilka blir pandemins bestående men för politiken? Vi pratar också om Vänsterpartiets nygamla arbetarprofil och om Sverigedemokraternas kommande vitbok.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Medverkande: Fredrik Furtenbach, politisk kommentator Ekot och My Rohwedder, politisk kommentator på Aftonbladet.
Programledare: Parisa Höglund
Producent: Viktor Mattsson
Tekniker: Fabian Begnert
-
Är den höga inflationen bara tillfällig? Varför har klyftorna ökat? Blir det en bostadsbubbla? Borde staten låna mer och borde politiken ta större makt över ekonomin i relation till Riksbanken?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Gäster: Laura Hartman, chefsekonom LO, Annika Winsth, chefsekonom Nordea, John Hassler, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet, Kristian Åström, Ekots ekonomikommentator
Programledare: Mikael Sjödell
Producent: Maja Lagercrantz
Tekniker: Fabian Begnert -
Sveriges Radios veckomagasin om veckan som gått och veckan som kommer med reportage, intervjuer, kommentarer och satir.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Timme 1
Reportage från ett Sydafrika i sorg när fredspristageren Desmund Tutu begravdes.
Hur hanterar olika länder omikrons spridning? Samtal med Asienkorrespondent Peder Gustafsson, USA-korrespondent Roger Wilson och Sveriges radios globala hälsokorrespondent Sara Heyman.
Pandemin har minskat modeindustrins makt, men bristen på tydliga trender kan paradoxalt nog göra oss mer återhållsamma i vår klädstil.
I Brasiliens äldsta favela Paraisopolis, hjälper invånarna varandra att komma på fötter.
Krönikör Katarina Barrling om livets alla "andra januari".
Panelen med Tove Lifvendahl, SvD, Daniel Swedin, Arbetet, och Heidi Avellan, Sydsvenskan.
Timme 2
Reportage om spionhotet mot Sverige och hur modernt spioneri faktiskt fungerar.
Utkantssverige handlar botemedel till svikande shoppinglust.
Boksamtal om den svenska slavhandeln i Västindien.
Vi frågar ledande politiker vad de förväntar sig och hoppas på av valåret 2022.
Studenter i Uppsala stresstestar demokratin.
Kåseri med Emil Jensen som föreslår nya nyord, t ex hypokonditori!
Programledare: Nina BennerProducent: Anna Pandolfi
Tekniker: Fabian Begnert
-
Valrysaren i USA fortsätter men hur påverkar det oss i Europa? Europapodden riktar blicken västerut!
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
USA och världen väntar in valresultatet och mycket står på spel för Europa i frågor rörande allt från internationell handel och klimatfrågan till fred och säkerhet. Oavsett vem som i slutändan intar presidentposten stundar nya tider för EU och den europeiska kontinenten.
Vi kopplar upp oss mot Ekots korrespondenter runtom i Europa och hör efter vilka ledare som hejar på Donald Trump och vilka som hoppas på att Joe Biden ska flytta in i vita huset.
Medverkande: Susanne Palme, Ekots EU-kommentator, Daniel Alling, korrespondent i London, Filip Kotsambouikidis, Östeuropakorrespondent, Johanna Melén, Rysslandskorrespondent och Caroline Salzinger, korrespondent i BerlinProgramledare: Stephanie Zakrisson
Producent: Nathalie Rothschild
Tekniker: Fabian Begnert
Europapodden
[email protected] -
Extrapodd: Årets viktigaste politiska möte sker i veckan. Kommunistpartiets centralkommitté samlas och Kinas nya femårsplan ska läggas fram. Vad innebär det här egentligen och vem är det som faktiskt bestämmer i Kina?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Medverkande i podden: Hanna Sahlberg, Ekots Kinakommentator, Björn Djurberg, korrespondent i Kina och Lasse Johansson, programledare.
Producent: Cecilia Zabin Tengmark
Researcher: Saga Ringmar
Tekniker: Fabian Begnert
Kinapodden i P1
[email protected]