Beijing Podcasts
-
Johan Lennefalk
Market Manager på Business Sweden i Beijing.
Han hjälper svenska företag som vill etablera sig på den kinesiska marknaden. Eller vice versa 🚀🚀🚀
Ett spännande samtal där Johan delar med sig om sina erfarenheter och intressen. 💃💃💃
Dubbla studier och en annorlunda resa som leder honom på nya vägar. 🤗🤗🤗
Johan har bott i bland annat USA, Sydkorea, och Kina. Däribland Hongkong, Shanghai och Beijing. 🇺🇸 🇰🇷 🇨🇳
Han driver också en youtube kanal och ett instagram konto som heter @thirtiesfitnessjourney
Där delar han med sig om mat och kultur från olika delar i Asien. 🍛🍖🍜
Hur hamnade han här och vad han har för tips för någon som drömmer om att bo i ett annat land. 🤗🤗🤗
#thirtiesfitnessjourney
#businesssweden
#jaktenefterguldet
@jaktenefterguldet -
Jag tror inte att det är någon underdrift att påstå att 2022 har varit ett år som inletts med mycket oro och osäkerhet. Det är osäkerhet kring en stigande inflation, ökande räntor, potentiellt ökande bostadsräntor, ekonomin i allmänhet, svenska börsen är ner 20 %, den Rysslands invasion av Ukraina, nedstängningar i Shanghai / Beijing, problem i leverantörskedjor och mycket mer.
Det har speglats i antalet trådar i forumet på sistone där många handlat om just oro och osäkerhet. Därav anledningen till detta korta spontana bonus-avsnitt. Inte för att jag sitter på någon kristallkula eller vet hur framtiden kommer te sig, men däremot tror jag att det i dessa tider värt att komma ihåg några av de grundläggande sakerna kring sparande.
Ett perspektiv på nedgång är att se det som en rea, just nu får du i en fondrobot / indexfond fler andelar än bara för sex månader sedan. Dessutom går det i linje med rådet som vi just nu gör en serie avsnitt om: "Just. Keep. Buying." Om det är något långsiktigt råd som alltid har fungerat över lång tid, så är det fortsätt köpa inkomst-skapande tillgångar.
Många hälsningar,
Jan och Caroline
-------
Länkar:
Våra bästa länkar (börja här)Kommentera, fråga eller läs om avsnittet i forumetReklam: Spirecta - verktyget för en välmående ekonomiReklam: RikaTillsammans-programmet-------
Reklam: Sponsra eller stöd RikaTillsammans via Patreon
Om du stödjer oss får du förutom vår stora tacksamhet även bland annat:
mängder av extra-material,allt ordinarie material utan reklamtips och struktur för en bättre ekonomi,inbjudningar till olika event samtett fåtal tips på spekulationer till Lär- och lekhinkenTack till dig som följer och sponsrar oss och därmed gör RikaTillsammans möjligt.
Läs mer om vår community →-------
Disclaimer / Tänk på: Allt sparande är förknippat med risk. Dina investeringar kan både öka och minska i värde. I värsta fall kan det hända att du förlorar hela ditt insatta kapital. Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Alla våra avsnitt är allmän information, ska inte ses som finansiell rådgivning eller ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Läs mer i våra villkor och ansvarsbegränsning.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Olympiska minnen och vibbar. Han vann 3 OS-guld under sin karriär och när nu skridsko återigen har blivit en svensk framgångssaga så passar det bra att träffa Tomas Gustafson i Oringenpodden. Per Forsberg åkte till Uppsala för att träffa Tomas Gustafson och det blev ett samtal om OS, Nils van der Poel men också en del om orientering som har varit en del av Tomas liv även det.
1988 var Tomas Gustafsons stora år, dubbla guld i Calgary, 5000 och 10000 meter, bragdguldet och Jerringpriset. Han är en av Sveriges största olympier genom tiderna. Just nu följer han OS i Beijing med stort intresse och då framförallt skridskon.
- Det är ju fantastiskt med Nils van der Poel och hans imponerande guld på 5000 meter, att han vinner 10000 meter tar jag för givet för där är han ju bara bäst, säger Tomas Gustafson.
Under hela livet och framförallt i ungdomsåren var orientering en både stor och lustfylld del och det är det fortfarande även om det inte blir så ofta.
- Nu hoppas jag att kunna ta mig ut till sommaren när O-Ringen kommer till Uppsala och framförallt Lunsenterrängen, berättar Tomas Gustafson.
Lyssna till Tomas Gustafson och Oringenpodden #171.
Hör gärna av er till [email protected].
-
Det händer att länder och städer byter namn och vissa namnändringar är mer kontroversiella än andra. Språket guidar dig genom Mumbai, Beijing, Belarus, Eswatini och Nordmakedonien.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Veckans språkfrågorVem bestämmer vad ett land ska heta?
Vad finns det för officiella regler kring länders namn?
Hur gick det till när Sveriges Radio och andra medier slutade använda Vitryssland för att istället säga Belarus?
Varför kan länder eller städers namnbyten väcka känslor?
Hur kommer det sig att Peking nu kallas Beijing?
Varför heter staden Bombay också Mumbai?
Hur har Calcutta blivit Kolkata?
Hur gick det till när landet Burma bytte namn till Myanmar?
Språkvetare Susanna Karlsson, docent i nordiska språk vid Göteborgs universitet. Gäst Lena Olausson, språkvårdare på Sveriges Radio, Sveriges Television och UR. Programledare Emmy Rasper.
-
Kinas nationaldag och den stora månfesten sammanföll i år till en superhelg. Ett kvinnomord har väckt starka reaktioner. Och varför säger vi Peking och inte Beijing?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Medverkande i podden: Hanna Sahlberg, Ekots Kinakommentator, Björn Djurberg, korrespondent i Kina och Lasse Johansson, programledare.
Producent: Cecilia Tengmark
Researcher: Saga Ringmar
Tekniker: Tor Sigvardsson
Kinapodden i P1
[email protected]