Avsnitt
-
I veckans avsnitt bestämmer vi oss för att döpa de korta avsnitten till Kort å gott istället för Veckans side, och pratar om coleslaw! Vad är det viktigaste att tänka på när du gör din coleslaw och vad gillar vi att ha coleslaw till? Detta och mycket mer i veckans avsnitt, ha de gott!
-
Denna vecka blev det dags för en av Rickards absoluta favoriträtter - fried chicken! Vi struntade i att göra ett vegetariskt alternativ den här gången och gick all in kyckling. Vi pratar om att möra med butter milk, vilket tillagningssätt som är bäst, hur mycket Rickard älskar pickles och mycket mer. Ha det gott!
-
Saknas det avsnitt?
-
Nu kan du lyssna på första delen i vår nya serie "Veckans side" där vi sätter strålkastarljuset på mindre rätter i lite kortare avsnitt! Veckans side är den ljuvliga polentan!
-
Vi kickar igång höstsäsongen med att hålla kvar i sommaren lite till och bjuda på något så barnsligt gott som pannkakstårta! Vi toppar med futuristiska grejer som jordgubbsrom och hederliga gamla grejer som jordgubbar och grädde. Ha det gott!
-
Vi avslutar denna säsong med den underbara, fluffiga cheesecaken! Ett bakverk som inte är så krångligt som många kanske trott och passar väldigt bra till sommarens festliga tillfällen. Vi kommer som vanligt med tips och trix för hur du kan förbättra din egen cheesecake, och pratar också bland annat om vad vi föredrar för toppings, vad skillanden mellan frozen och baked cheesecake är, och mycket annat. Ha en fin sommar!
-
Såhär i sommarvärmen har det blivit dags för ett avsnitt om drinkar! Rickard har jobbat som cocktailbartender och barchef så han vet ett och annat om skakandets konst. Vi går igenom vad man behöver ha hemma för att kunna göra bra cocktails och på slutet får ni recept på fyra av våra favoritdrinkar - varav två är originalrecept signerade Rickard själv. Ha det gott och glad midsommar!
-
Vi fortsätter med ännu en lätt och somrig rätt - ceviche! Perfekt för dig som älskar citrus och fisk, men självklart har vi även en vegetarisk variant. Ha det gott!
-
I veckans avsnitt har Rickard fått välja en riktig Tore Wretman-klassiker, nämligen Crème Ninon. En enkel men lyxig grön ärtsoppa toppad med champagne. Är det den perfekta förrätten? Ja kanske!
-
I veckans avsnitt har det blivit dags att prata om pulled jackfruit!
-
Denna vecka har det blivit dags för Rickards favoritsallad! Eller, egentligen är det kanske dressingen som är favoriten i caesarsalladen. Vad innehåller denna klassiska rätt och hur ligger det egentligen till med sardiner och ansjovis? Detta och mycket mer pratar vi om i veckans avsnitt. Ha det gott!
-
Denna veckan pratar vi om ostarnas ost och pajernas paj - västerbottensostpajen!
-
Denna vecka har vi kokat ihop något så dekadent som en morotskaka med brynt smör och valnötter. Oj oj oj vilken saftig och mumsig kreation! Ta del av våra tips för att briljera med din morotskaka. Ha det gott!
-
Äntligen har det blivit dags för Tabberas-duon att göra egen pasta, det var inte en dag för tidigt! Matilda har läst på om skillnaden mellan olika fyllda pastasorter, ravioli är det som står på menyn men vi pratar också lite om andra vanliga och ovanliga sorter. Vi har även testat att mixa in smör i vegofärs till fyllningen (idén som kläcktes i avsnittet om dumplings), lyssna för att få reda på hur resultatet blev. Ha det gott!
-
Denna vecka dyker vi ner i festens underbara värld och till vår hjälp har vi festexperten Amanda Colldén. Vi pratar om mat till både stora och små fester, reder ut huruvida man måste göra precis alla gäster nöjda eller inte, hur man kan roa barn på vuxenfesten och mycket mer. Amanda tipsar även om sitt favoritsnacks och ger konkreta tips på hur man får riktigt god stämning på fest. Ha det gott!
-
Veckans avsnitt handlar om inget mindre än Fish n Chips och vi har både testat rätten ute på restaurang och lagat en otrolig vegetarisk variant gjord på bananblomma. Det var ett experiment som vi nu varmt kan rekommendera att testa. Detta och mycket mer i veckans avsnitt, ha det gott!
-
Här på Tabberas struntar vi i påskmaten och pratar istället om den mustiga rödbetssoppan borsjtj den här veckan! Vi går igenom var den kommer ifrån, vad den bör innehålla, vår egen version och mycket mer. Ha det gott!
-
---
Instagramkontot som Elinor nämner:
https://www.instagram.com/gabriellaskog/
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto! https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på:
@rickard_lindqvist
@wildhjur
Omslagsbild: Sissel Braekhus
Musik i jinglar: Sebastian Holm -
Vi tar oss an det vi inte vågade röra i vårt första avsnitt om bröd, nämligen surdegsbrödet! Men denna gång är vi inte ensamma, utan vi gästas av komikern och surdegsentusiasten Elinor Svensson som lär oss allt hon kan. Detta är första delen, nästa vecka släpps del två där du får fortsättningen med en full genomgång av alla steg i surdegsbaket. Ha det gott!
---
Instagramkontot som Elinor nämner:
https://www.instagram.com/gabriellaskog/
Följ oss gärna, ställ frågor och häng på vårat instagramkonto! https://www.instagram.com/tabberas.podcast/
Det går också bra att följa Rickard och Matilda på:
@rickard_lindqvist
@wildhjur
Omslagsbild: Sissel Braekhus
Musik i jinglar: Sebastian Holm - Visa fler