Relaterat
-
Vätgasbloggen.se är en svensk blogg som ägnar sig åt att sprida information och nyheter om vätgas och dess potential inom energi- och transportsektorn. Bloggen fokuserar på att belysa de senaste trenderna, forskningsframsteg, tekniska innovationer och miljöaspekter som rör vätgas och dess användning.
På Vätgasbloggen.se kan läsarna följa med på en upptäcktsresa genom vätgasens fascinerande värld och lära sig om dess unika egenskaper som en ren, effektiv och förnybar energikälla. Bloggen erbjuder artiklar om allt från hur vätgas produceras och lagras, till hur det används för att driva fordon och generera elektricitet.
Vätgasbloggen.se strävar efter att öka medvetenheten och förståelsen för vätgasens betydelse i omställningen till ett mer hållbart samhälle. Genom att presentera konkreta exempel och framgångshistorier från både Sverige och resten av världen, inspirerar bloggen sina läsare att överväga vätgas som en del av framtidens energilösningar.
Bloggens innehåll riktar sig till både privatpersoner och företag som är intresserade av att lära sig mer om vätgas och dess möjligheter. Vare sig man är nybörjare eller expert inom området, finns det något för alla på Vätgasbloggen.se. Besökarna kan även delta i diskussioner och dela med sig av sina egna erfarenheter eller ställa frågor till experterna inom vätgasområdet.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
En podd om hållbara val och biologiskt mångfald i svenska landskap. Varför är det egentligen så viktigt att låta en skräpig skog vara skräpig? Och varför är det trots all vår kunskap svårt att se värdet av en skog att vandra i? Möt experter och entusiaster i en serie som undersöker tillståndet i den svenska naturen 60 år efter att Rachel Carsons bok Tyst vår publicerades på svenska. Podcasten produceras av Carl-Magnus Fagerholm.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
-
-
-
-
-
-
-
Tankesmedjan Fores och Ulrica Schenström presenterar Reformpodden. Programledare är Ulrica Schenström, vd, Fores. Tillsammans med gäster och medarbetare diskuterar vi framtidens reformbehov, coronas effekter på ekonomin, digitalisering, klimat och migration. Vi kommer prata "här och nu", men framförallt spana långsiktigt.
Fores är den gröna och liberala tankesmedjan. Vi vill förnya debatten i Sverige med tro på entreprenörskap, på människors möjligheter att själva forma sitt liv och på marknadsmässiga lösningar på samhällets utmaningar. -
Det är svårt att se vidden av de effekter som den pågående corona-pandemin har på både ekonomi och samhälle, men vi vet redan nu att världen inte kommer att återgå till sitt gamla normaltillstånd. Därför behöver vi redan nu lyfta blicken och prata om vad som händer på lite längre sikt.
I podd-miniserien Efter pandemin intervjuar Joakim Wernberg, forskningsledare på Entreprenörskapsforum, beslutsfattare, tänkare, analytiker och företagare för att få deras perspektiv på det nya normaltillståndet efter corona-pandemin. Hur kommer samhället att ha förändrats? Vilka policyåtgärder behövs för att främja den ekonomiska återhämtningen? Vad kan och bör vi lära oss av det som hänt under coronakrisen?
Entreprenörskapsforum har även en utlysning för att samla in konkreta policyförslag (1 000 - 2 500 ord) för den ekonomiska återhämtningen efter pandemin. Du hittar mer information om utlysningen, publicerade policyförslag och podden här .
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
En podd om internationella frågor från Utrikespolitiska institutet. UI är ett oberoende institut och en plattform för forskning och information om utrikespolitiska frågor.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Welcome to Disruption Land. A place to explore the trends, transformation and tech changing business, society and life as we know it. A brand new podcast from Epicenter.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Coronaviruset, och sjukdomen covid-19, har plågat stora delar av världen sedan början av 2020. Samtidigt inskränks allt fler friheter och allt mer makt koncentreras till ett fåtal politiker och självutnämnda eliter. I den här podcasten tittar vi närmare på pandemins utveckling, och synas den framväxande tyrannin i sömmarna.
-
Nu fattas de avgörande besluten om hur de flyende ska välkomnas till Sverige. I en serie samtal samlar vi erfarenheter och kunskap om flyktingmottagande och integration från aktörer i alla delar av samhället, från akademin till aktivister. Välkommen till Sverige görs av tankesmedjan Arena Idé i samarbete med forskningsinstitutet REMESO.
-
Malmö snackar tar pulsen på samtiden och aktuella händelser, med hjälp av forskare och inbjudna gäster. Ett samarbete mellan Malmö universitet och Sydsvenskan.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Statsvetarpodden är forumet där tre välmeriterade statsvetare möts i lediga samtal om små och stora skeenden i vår samtid. Jonas Hinnfors är professor i statsvetenskap, Cecilia Garme är fil. dr i statskunskap samt politisk journalist och Ulf Bjereld är professor i statsvetenskap samt förbundsordförande vid Socialdemokrater för tro och solidaritet.
-
A Sustainable Mind is a podcast created for the earth-conscious individual, ecopreneur, environmental activist, sustainability enthusiast, grassroots organizer, minimalist, conscious consumer and the eco-curious. If you are looking to get inspired, motivated and take ACTION to be the change you want to see in the world you are in the right place. Delivered to you each week, Marjorie Alexander brings you environmental changemakers whose campaigns, companies and projects have changed the planet for the better. Featured guests discuss their relationship with nature early on, their journey to a green career, light-bulb moments, sustainable habits, lessons from launching their projects, and much more. Each episode ends with ACTIONABLE advice and resources for you to hit the ground running!
-
-
Överallt hör vi om BNP-tillväxt, men kan ekonomin verkligen växa i oändlighet? Och hur många fler prylar och tjänster behöver vi? Går det kanske att hitta andra mål för samhällets utveckling än just ökad BNP? Hur kan våra liv se ut då? Vad jobbar vi med, vad äter vi, vad tänker vi och vad gör vi på fritiden?
Forskningsprojektet Bortom-BNP-tillväxt består av ett gäng forskare från olika universitet som samlats för att undersöka vad som händer om den ekonomiska tillväxten avstannar, och hur Sverige kan se ut om målet inte längre är just tillväxt, utan istället att människor och miljö ska må bra. Resultatet är fyra framtidsscenarier som vi kikar närmare på i Framtidsutsikter, en podcast bortom BNP-tillväxt, finansierad av Forskningsrådet Formas.
www.bortombnptillvaxt.se
www.framtidsutsikter.se