Relaterat
-
Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: [email protected]. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Double Dusted is a food comedy podcast that serves up candid and unfiltered takes on the culinary world and beyond. In a world where customers go off on fast food employees for missing condiments and TikTok kids eat NyQuil chicken, host Harley Morenstein, aka the Sauce Boss and co-creator of Epic Meal Time, is a voice of reason for the people.
Join us every Monday for your dad’s favorite podcast.
For advertising opportunities please email: [email protected]
We wanna make the podcast even better, help us learn how we can: https://bit.ly/2EcYbu4
Privacy Policy: https://www.studio71.com/us/terms-and-conditions-use/#Privacy%20Policy -
Gott vin är podden där Fredrik Söderholm och sommelier och vännen Angelica Mulenga tillsammans med salongsberusade kändisar och kunniga vin-experter går igenom varför vi alla blev förälskade i allas vår favoritdryck!
Vi djupdyker i gästernas bästa vin-minnen och passar såklart på att när gästerna blivit runda under fötterna ställa dom jobbiga frågorna om kärlek, relationer och pinsamma fyllor!
I åtta avsnitt med några av Sveriges törstigaste kändisar och kunnigaste experter får vi komma gästerna under skinnet och på köpet lära oss massa kul om vin och vad som faktiskt gör att vi människor blir så fruktansvärt glada av att dricka denna magiska druvjuice!
Podden vänder sig till er över 25 år och vi uppmanar er att dricka otroligt jävla ansvarsfullt!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
-
Check Please! is a podcast by two avid cooks and voracious diners with perfect taste where we chat about food, life and whatever we want. Pull up a seat at our table, this one's on us.
bellacastillo.substack.com -
Följ med Alice Stenlöf och Bianca Ingrosso i en kittlande podcast där inget ämne är förbjudet.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
-
I Mark och Jonas podd delar Mark Levengood och Jonas Gardell med sig av stort och smått, roligt och allvarligt, aktuellt och hopplöst förlegat från sin värld och vardag.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Komikerna Albin Olsson och David Sundin lagar, äter och betygsätter alla mackor i Lasse Kronérs kokbok '80 Väldigt Goda Mackor'.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
Möt Leila Lindholm och stjärnkocken Niklas Ekstedt. I deras kaxiga podcast Eat This! avhandlar de och nystar i ämnen som mansdomineringen i kockbranchen, varför Leila hittade Melker Andersson sovandes i en tvätthög, hur man bäst löser vardagsmaten som småbarnsförälder. De avslöjar även hur det går till bakom kulisserna när man spelar in matlagningsprogram.
Leila och Niklas är båda utbildade kockar med en rad stjärnkrogar i ryggen, båda är kokboksförfattare, tv-kockar och entreprenörer. I podden kommer ni få höra underhållande historier från deras karriärer men även få veta vem som tog bussen till bilprovningen och vad de ställer fram på middagsbordet en vardagskväll. -
-
-
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.Ansvarig utgivare: Caroline Salzinger
-
-
Allt fler svenskar väljer att äta växtbaserat, både med tanke på smaken, hälsan, djuren och planeten. I Vegopodden pratar vi om den nya gröna maten, de senaste trenderna och hur du gör de rätta valen för att må bättre. Det blir helt enkelt mat och livsstil med ett helhetstänk så att både du och planeten mår bättre. Prenumerera nu för att inte missa kommande avsnitt!
Vegopodden görs av Vego, som är Sveriges största gröna mattidning med över 98 000 läsare och som dessutom har ett av landets största matkonton på instagram: @vegomagasinet. Programledare är Mattias Kristiansson, chefredaktör på Vego.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hello! We are Banging Book Club, three friends who decided to read a book about sex every month of 2016. We thought we'd document it in a monthly podcast, which you can listen to here! We hope you enjoy it - feel free to subscribe to our podcasts on iTunes or listen on Soundcloud. If you're looking for spoiler free summaries of each book, we have created a five minute video for each read which you can find the link to in the description of each podcast. Basically, we're the baddest bitches in the sex book genre and we want to take you along for the ride.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Nytt avsnitt varje fredag! Johan Hedberg och Andreas Svensson från Youtube-kanalen Matgeek pratar strunt en gång i veckan. Hör gärna av er med synpunkter och önskemål till [email protected]
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
-
At the Penumbra, you might follow Juno Steel, a brooding, sharp-witted private eye on Mars, as he tangles with an elusive homme fatale, tracks dangerous artifacts of an ancient alien civilization, and faces his three greatest fears: heights, blood, and relationships.
Or you might enter the world of the Second Citadel, where the merciless Sir Caroline must corral a team of emotionally distraught all-male knights to defend their city against mind-manipulating monsters...even the ones they’ve fallen in love with.
These audio dramas and more await you in the Penumbra, dear traveler. We hope you enjoy your stay. (Start with "1.01: Juno Steel and the Case of the Murderous Mask" or "1.09: Second Citadel - The Head of the Janus Beast.")
The Penumbra is created and produced by Harley Takagi Kaner and Kevin Vibert. Follow us on Twitter (@thepenumbrapod), Tumblr (@thepenumbrapodcast), TikTok (@thepenumbrapodcast), Instagram (@thepenumbrapodcast), or Facebook (The Penumbra Podcast).
For early and ad-free episodes, production scripts, commentary tracks, blooper reels, livestreams with the creators, and much more, you can find The Penumbra Podcast: SPECIAL EDITION at: https://thepenumbrapodcast.supercast.com
You can find all of our transcripts here. If you would like to view trigger warnings or SFX attributions, you can scroll to the end of the appropriate episode transcript: https://drive.google.com/drive/u/2/folders/1bnWLw5dTW4l9A0bmOMzEiy6XqqsXHHi_
-
Utmaningen är antagen. Om ett halvår ska Ina Lundström stå på en standup-scen, trots att hon är fullständigt okunnig om vad det är hon gett sig in på. Som tur är har hon Emma Knyckare som mentor, som förutom att leda humorkollo har massvis med år på standup-scenen i bagaget. Hur gör man för att skriva skämt? Kan man vara rolig för alla? Vad betyder "riva"? Och hur kul kan man egentligen bli på ett halvår? Svaren får du i Klubb Hybris, där Ina varje vecka får en ny utmaning av Emma som du där hemma kan hänga med i. Om ett halvår vet vi hur det går. Om det går.
-