Avsnitt

 • En 18-årig rappare skjuts ihjäl mitt bland idrottande barn i Fruängen, fem timmar senare skjuts en man ihjäl i Jordbro och några timmar efteråt dör en kvinna i en kraftig explosion i Uppsala.

  Våldsvågen fortsätter och eskalerar. På mindre än tolv timmar dör tre personer i Stockholm och Uppsala till följd av gängkonflikter.

  “När man inte tror att det kan bli värre så blir det det,” säger en mycket erfaren polis i Stockholm till oss.

  Under september 2023 har hittills elva personer skjutits ihjäl. Det gör det till den värsta månaden på fyra år. Flera har inte haft något med kriminalitet att göra.

  Nu har även det som många befarat hänt, en kvinna har dött till följd av en sprängning. Inte heller hon hade något med kriminalitet att göra och den egentliga måltavlan ska vara en släkting till Rawa Majid.

  Vi går igenom det vi vet hittills om det senaste dygnets händelser och hur de kan kopplas till den interna konflikten inom Foxtrot.

  Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

  Producent: Jenny Hellström

  Kontakt: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

 • En 15-årig pojke mördas inne på en sushirestaurang. En jämnårig pojke misstänks vara skytten men bakom honom finns en hel organisation med misstänkta medhjälpare som velat ta hämnd efter en skjutning mot Rawa Majids pappa.

  Den 28 januari 2023 skjuts en 15-årig kille ihjäl på sushirestaurangen i Skogås centrum. Mordet är ingen tillfällighet, utredningen ska visa hur de åtalade varit på jakt efter honom i över en vecka. För att hämnas.

  De misstänker att 15-åringen varit inblandad i en skjutning mot ett hus där Rävens, Rawa Majids, pappa bor.

  Mordet på 15-åringen var varken det första eller sista under våldsvågen i Stockholm i slutet av 2022 och början av 2023 men det är det första mordet som lett till åtal. I måndags började rättegången där tio personer mellan 16 och 26 år står åtalade, samtliga nekar till brott.

  Nyckeln till framgång i det här målet är att polis och åklagare tror sig ha lyckats knyta personer till olika alias i chattar i den krypterade appen Signal där mordplanerna på 15-åringen dras upp.

  ”Det är ju väldigt brutala chattar, väldigt tydligt vad man ska göra för någonting”, säger åklagare Ida Arnell.

  Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

  Reporter: Lova Nyqvist Sköld

  Producent: Jenny Hellström

  Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

  Kontakt: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

 • Saknas det avsnitt?

  Klicka här för att uppdatera flödet manuellt.

 • Om polisen hade prioriterat Rawa Majids brottslighet tidigare hade han kunnat stoppas. Det menar två poliser som följt honom länge.

  Många av de våldsbrott som skett under våldsvågen 2023 kan kopplas den kurdiska Räven, Rawa Majids, nätverk Foxtrot.

  P3 Krim har pratat med två poliser som menar att om polisen hade slagit till mot honom hårdare när man fick ta del av krypterade chattar från Encrochat och Sky ECC så hade man kunnat stoppa honom före de blodiga konflikter som Foxtrot blivit en del av.

  För det är genom Encrochat som polisen förstår att Rawa Majid blivit en av landets största narkotikagrossister och att han säljer vidare till olika kriminella nätverk runt om i landet.
  De berättar om hur man gång på gång larmat till chefer om både hans narkotikaverksamhet och hans våldskapital, men utan att få tillräckligt med resurser.

  Om våldet vi ser i Sverige idag säger polisen Peter, som vi kallar honom:

  ”Jag är inte förvånad. Men att barn skulle användas på det här sättet, både som utförare och offer i den låga åldern, det tror jag nog inte någon hade vågat gissa. Men gränslösheten har alltid funnits där.”

  Polischeferna håller inte med om den här bilden.

  Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

  Producent: Jenny Hellström

  Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

  Kontakt: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

 • På torsdagskvällen går en person in på en populär pub i centrala Sandviken och avlossar flera skott. En man i 70-årsåldern och en man i 20-årsåldern dör av skotten och två personer skadas.

  Det här är ett extraavsnitt från P3 Krim med anledning av det som hände i Sandviken igår kväll. Vid 22-tiden går en person in på puben i centrala stan och avlossar flera skott. En man i 20-års åldern träffas och avlider och enligt polisen tror man att han var måltavlan för skjutningen.

  Men också en man i 70-årsåldern träffas av skotten, mannen var gäst på puben, och enligt uppgifter stammis där. Även mannen i 70-års åldern avlider av sina skador och ytterligare två personer på puben träffas av skotten.

  Idag fredag har polisen hållit presskonferens och man säger att skjutningen möjligen handlar om en lokal personlig konflikt och att det är tveksamt om morden har kopplingar till någon av de pågående nationella konflikterna.

 • Den interna konflikten i Foxtrot fortsätter, i det här avsnittet hör du mamman till en av de som skjutits ihjäl den senaste veckan och också vilka konsekvenser skjutningen i Turkiet har fått i Sverige.

  I det här avsnittet har vi valt att namnge Foxtrots ledare – Räven, vars riktiga namn är Rawa Majid. Det är ett beslut av vår ansvarig utgivare, med motiveringen att det handlar om så grova brott att det ligger i allmänintresset och också eftersom våldet på senare tid har trappats upp så mycket.

  September 2023 sticker ut, inom loppet av tio dagar skjuts sju personer ihjäl i Stockholm och Uppsala. Dessutom inträffar flera skjutningar mot bostadshus i Norrköping. Flera av de här dåden kan kopplas till splittringen i Foxtrot – mellan Rawa Majid och hans tidigare nära man – en 33-åring som vi kallar för Doktorn.

  ”Carolina”, som egentligen heter något annat, är mamma till en kille som sköts ihjäl i förra veckan. Efter mordet har hon fått bilder skickade till sig från personer som tar på sig skjutningen och räknar pengar. Hon har också fått hot, vågar inte bo hemma och vet inte riktigt vad hon ska göra nu.
  ”De har hotat med att jag får tåla leken och det betyder att de ska gå emot mig också”, säger hon.

  Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

  Producent: Jenny Hellström

  Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

  Kontakt: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

 • En kvinna skjuts till döds i sitt hem i Uppsala. Hon är mamma till Doktorn, en man som tillhört ledarskiktet i Rävens nätverk. Nu inleds en våldsspiral i Uppsala där anhöriga blir måltavlor.

  Den senaste veckan har Uppsala drabbats av en lång rad våldsdåd, två personer har skjutits ihjäl och ytterligare skjutningar har inträffat. Polisen har inlett en särskild händelse och erfarna poliser, med över 30 år i yrket, beskriver läget som det allvarligaste de någonsin varit med om.

  Det ska visa sig att bakgrunden är en splittring inom den kurdiska rävens nätverk Foxtrot.

  Kvinnan, som skjuts till döds den 7 september, är mamma till en 33-årig man som har tillhört det absoluta toppskiktet i nätverket. Vi kallar honom för Doktorn, ett namn som han ska vara känd under i den kriminella miljön.

  En konflikt har uppstått mellan Doktorn och Räven, som nu leder till att anhöriga blir måltavlor.

  Efter att Doktorns mamma skjuts ihjäl inträffar flera skjutningar riktade mot anhöriga till Räven. Men även personer helt utan koppling till nätverket drabbas – i tisdags morse sköts en 23-årig man ihjäl på en adress i Uppsala. Den egentliga måltavlan tros vara en nära anhörig till Räven.

  Varför konflikten och splittringen uppstått är inte helt klarlagt, enligt uppgifter till P3 Krim finns flera olika teorier.
  En handlar om kritik mot Rävens ledarskap och omdöme. Som exempel på det lyfts morden på de två 14-åriga pojkarna från Nyköping som nyligen hittades döda på olika platser i Stockholmsområdet. De hade, som vi berättat tidigare, funnits med i chattar som kopplas till Foxtrot.

  En annan teori är att det handlar om narkotika, pengar och lojalitet. Nyligen kom till exempel ett åtal som visar hur Räven gått bakom ryggen på en i sitt eget nätverk och försökt råna honom på narkotika.

  Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

  Producent: Jenny Hellström

  Ljudtekniker: Fredrik Nilsson

  Kontakt: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

 • En 15-årig pojke sköts ihjäl på en sushirestaurang i Skogås den 28 januari 2023. Nu väcks åtal mot tio personer som misstänks för inblandning, bland annat mot den 16-åring som misstänks ha skjutit.

  Vid 18-tiden på lördagskvällen den 28 januari 2023 sitter en 15-årig pojke ensam på en sushirestaurang i Skogås centrum. Vad han inte vet är att han har ett pris på sitt huvud och att den vän han varit med under dagen i smyg skickat uppgifter om honom till andra personer över Signal.

  15-åringen skjuts ihjäl där på restaurangen och en av poliserna som är först på plats är Reine Berglund som känner igen pojken sedan tidigare.
  ”Det här är definitivt något man aldrig kommer att glömma. Några dagar efteråt träffade jag familjen. Det var fruktansvärt att se deras bottenlösa sorg”, säger Reine Berglund.

  En annan, numera 16-årig, pojke misstänks ha skjutit och åtalas nu för mord. Totalt åtalades på måndagen tio personer misstänkta för bland annat medhjälp till mord och förberedelse till mord. Flera av dem kopplas till nätverk som samarbetar med den kurdiska rävens nätverk. Alla nekar till brott.

  Som bevisning har åklagaren Ida Arnell chattar i Signal.
  ”Det är väldigt brutala chattar och de visar väldigt tydligt vad man ska göra för någonting”, säger Ida Arnell.

 • Natten till torsdagen misstänks en kvinna ha mördats i Gränby i Uppsala. Kvinnan är mamma till en man i ledarskiktet inom nätverket Foxtrot och ska ha stått den kurdiske räven nära, enligt uppgifter till P3 Krim.

  P3 Krim släpper ett extraavsnitt med det vi vet hittills om det här misstänkta mordet på mamman till en gängkriminell man i Gränby.

  En poliskälla säger att mordet är “next level”, alltså ytterligare en nivå när det kommer till att ge sig på anhöriga i gängkonflikter.

  Det som gör att man nu ser att ännu en gräns har passerats är för att det är en nära anhörig till en i toppskiktet i ett nätverk. Och nu befarar många en hämndspiral.

  Mannen, som enligt våra uppgifter tillhör ledarskiktet inom Foxtrot, befinner sig i Turkiet och är häktad i sin utevaro för grov narkotikabrottslighet. Han står också med på en ”fiendelista” som polisen hittat i en telefon under våldsvågen i Stockholm. Mannen är ett av ett 40-tal namn på listan som kopplas till den kurdiske Räven.

  Det är i nuläget oklart vad motivet bakom mordet i Gränby är.

 • När polisen sätter upp en hemlig kamera vid en kiosk i Södertälje får de en unik insyn i Ronnafalangens narkotikahantering. Men när en av ledarfigurerna skjuts i ryggen så får polisen annat att göra.

  I augusti 2022 övervakar polisen den kriminella grupperingen Ronnafalangen i Södertälje. En hemlig kamera har satts upp vid en kiosk där medlemmarna träffas och diskuterar sin kriminella verksamhet. Övervakningen går under namnet Operation Apostlarna.

  Namnet på operationen är väl valt, personerna som övervakas har tidigare varit lägre i rang i den kriminella världen men har nu följt i sina äldre ledares fotspår och kommit upp sig.

  – Lärljungar som följer i mästarens fotspår, om man kan kalla det så, säger Rickard Holtz, spaningsledare vid polisen i Södertälje.

  Polisens övervakning går bra, man får en unik inblick i grupperingens narkotikahantering men hösten ska bli intensiv. Startpunkten blir när en av ledarfigurerna i Ronnafalangen skjuts i ryggen, han klarar sig men innan året är slut ska fyra personer har skjutits ihjäl.

  I veckans program återvänder vi till Södertälje och konflikten mellan Ronnafalangen och motståndarna i grupperingen från Saltskog.

  Medverkande:

  Rickard Holtz, spaningsledare, polisen

  Mikael Carlsson, åklagare

  Hanna Celik, fältassistent

  Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

  Reporter: Lova Nyqvist Sköld

  Producent: Jenny Hellström

  Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

  Kontakt: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

 • Under fredagen häktades två personer för inblandning i mordet på den 14-åriga pojken som hittades mördad i Nynäshamn. Och under fredagen kom också den första domen efter mordet på Emporia i Malmö.

  En 17-åring och en 21-åring från Stockholm häktades på fredagen misstänkta för medhjälp till mord och människorov på den 14-åring som hittades mördad i Nynäshamn, söder om Stockholm, den 29 juli. Vi har tidigare berättat om 14-åringen som vi kallar för Abdi. Han försvann från Nyköping i slutet av juli, någon dag senare försvann även hans vän ”Hassan” som också senare hittades mördad i en skog i Upplands Bro.

  De nu häktade misstänks för att ha hållit Abdi kidnappad på en adress i Gubbängen i södra Stockholm den 24 och 25 juli. Teorin är sedan att Abdi mördades mellan 25 och 29 juli.

  På fredagen kom också domen mot en nu 16-årig pojke för mordet på en gängledare på gallerian Emporia i augusti 2022. Pojken, som då bara var 15-år, har erkänt mordet. Han döms nu till maxstraffet fyra års sluten ungdomsvård.

 • Efter två skjutningar och en explosion får polisen i Nyköping förstärkning. Nytt besked om Toves dödsorsak. Åtal efter spiontillslag.

  Under den senaste veckan har två personer skottskadats i Nyköping och under natten till torsdag skedde en explosion. Nu får polisen där förstärkning.

  Och i Göteborg inleder polisen en särskild händelse efter två sprängningar i flerfamiljshus inom loppet av tio minuter.

  Hovrättsförhandlingarna om mordet på Tove har skjutits upp flera gånger eftersom en av försvararna till de två livstidsdömda tjejerna velat få mer klarhet i hur Tove dog. Åklagaren begärde därför att Socialstyrelsens rättsliga råd skulle granska det rättsmedicinska utlåtandet, och i veckan kom deras besked.

  Vi berättar också om åtalet efter det spektakulära spiontillslaget i Nacka förra året.

  Har du tips så hör av dig till oss:

  Mail: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15

  Instagram: p3krimpodden

 • Både den misstänkte och de mördade pojkarna från Nyköping har haft kontakt i chattgrupper med personer i den kurdiska rävens nätverk Foxtrot enligt uppgifter till P3 Krim. Polisens huvudteori är att Foxtrot ligger bakom morden.

  Sommaren 2023 försvinner två 14-åriga pojkar från Nyköping med några dagars mellanrum. De är bekanta med varandra och båda är omhändertagna av socialtjänsten och placerade på två olika boenden i Nyköping.

  När den ena hittas mördad i ett skogsområde i Nynäshamn börjar polisen misstänka att även den andra 14-åringen mördas. Nästan tre veckor senare hittas även han mördad i en skog på andra sidan Stockholm, i Upplands Bro, åtta mil bort.

  Nu är en 15-årig pojke häktad misstänkt för medhjälp till mord i det ena fallet. Han nekar till brott. Polisens teori är att fler personer är inblandade.

  P3 Krim kan nu avslöja att det är genom chattar som polisen kunnat koppla ihop de båda mördade pojkarna med den misstänkta 15-åringen. I samma chattar har personer från den kurdiska rävens nätverk Foxtrot deltagit. Det handlar om personer med alias som är välkända för polisen och som varit med och drivit på våldsbrott under våren, enligt P3 Krims källor.

  Polisen misstänker att de mördade pojkarna hamnat i konflikt med Rävens Foxtrot – och att det är de som ligger bakom morden.

  På sociala medier har bilder cirkulerat som ska föreställa när den ena 14-åringen utsätts för våld, polisens teori är att de använts som hot mot andra unga personer.

  Medverkande:

  Hanna Cardell, senior åklagare

  Tobias Kjell, områdespolis Nyköping

  ”Elin”, vän till ena 14-åringens familj

  Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

  Producent: Kina Pohjanen

  Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

  Kontakt: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

 • Räven skulle låta råna sig själv på narkotika. På så sätt skulle den rånade enligt åklagaren få en långvarig skuld - och Räven skulle på så sätt kunna tjäna mer pengar.

  Det var i januari 2023 som en person ska ha hanterat 46 kilo cannabis. Han ska ha fungerat som en lagerhållare och haft narkotikan på Ekerö i Stockholm. Samtidigt åtalas fem andra personer, med kopplingar till bland annat Maynätverket - för försök till grovt narkotikabrott för samma narkotika.

  Som bevisning lägger åklagaren fram chattar där man ser spelet bakom och att Räven skriver med båda sidorna. Men den så kallade Räven själv är inte åtalad i det här målet.

  De som misstänks för försök till grovt narkotikabrott ska enligt åtalet ha försökt stjäla narkotikan från lagerhållaren och en person till som åklagaren menar tillhör Foxtrotnätverket och som fungerat som transportör. 

  Och alla inblandade ska ha jobbat på den kurdiska Rävens uppdrag.

  Vi tar också upp fallet där en 18-åring ska ha skjutit ihjäl en 21-åring i en bil de båda åkte i när de var i en tunnel i södra Stockholm. Nu åtalas han.

  Nu har även den andre 14-åring som försvunnit från Nyköping hittats mördad. En 15-åring sitter häktad, misstänkt för medhjälp till mord.

  Har du tips så hör av dig till oss:

  Mail: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15

  Instagram: p3krimpodden

 • Tre killar i Bosvedjan i Sundsvall ska ut och festa när de plötsligt blir beskjutna. En tidigare vän misstänks ligga bakom. Snart inleds en av de största norrländska polisinsatserna någonsin.

  Foxtrot och Dalennätverkets kamp om narkotikamarknaden i Sundsvall har nämnts som bakgrunden till våldsvågen som vi sett i Stockholm sedan årsskiftet 2022/2023.

  Enligt polisens utredning är det en splittring inom Dalennätverkets lokala gren i Sundsvall som leder fram till skjutningen i Bosvedjan i Sundsvall i december 2022 och som sedan fortsätter när kriget om narkotikamarknaden i stan trappas upp.

  Nyligen inleddes en av årets största gängrättegångar där 23 personer åtalats och där de flesta nekar till brottsmisstankar de åtalats för. Rättegången började i mitten av augusti och den ska pågå in i oktober.

  I centrum för händelseförloppet menar polisen att en 21-åring står. De menar att han ligger bakom aliaset "KP". I en rad olika chattar går det att läsa hur konflikten mellan KP och de tidigare vännerna i Dalennätverket trappas upp. KP går över till den kurdiska rävens nätverk Foxtrot och försöker organisera mord och sprängningar mot personer från Dalennätverket i Sundsvall och deras närstående. Men många av planerna misslyckas.

  För P3 Krim berättar polisens gruppchef Josefin Perming Tengqvist om hur de i realtid kunde läsa chattar. De gjorde en serie tillslag i början på 2023 där ett stort antal personer grips, något som polisen menar sannolikt förhindrade flera grova våldsbrott.

  Petra Berggren, reporter P4 Västernorrland
  Josefine Perming Tengqvist, gruppchef vid grova brott, polisen i Västernorrland
  Martin Larsson, advokat

 • Även den andre 14-åringen som bodde i Nyköping och som anmälts försvunnen, misstänks vara mördad. Tre sitter anhållna efter påkörning och skjutning i Västra Frölunda i Göteborg.

  Många frågetecken återstår i fallet med de båda 14-åringar som var placerade på hem i Nyköping och misstänks ha kidnappats. I slutet av juli hittades den ena död i ett skogsområde i Nynäshamn söder om Stockholm sedan han varit försvunnen i flera dagar. I veckan gick åklagaren som leder förundersökningen ut med att misstanken är att även den andre 14-åringen - som ska ha synts till senast den 27 juli - är mördad.

  I vårt korta nyhetsuppdaterande avsnitt tar vi också upp att i måndags kväll blev en tonåring på moped påkörd och sen skjuten i Västra Frölunda i Göteborg. Han skottskadades i benet, och  hade också en skada i huvudet som polisen tror att han fick när han blev påkörd. Tre killar har anhållits misstänkta för mordförsök. Men offret själv misstänks också för att ha avlossat skott.

  När polisen i Östersund skulle kontrollera personer i en bil i lördagskväll blev de beskjutna. Personerna i bilen flydde sen snabbt därifrån och körde ut på E45:an.

  En stor polisinsats inleddes för att gripa dem.

  Vi tar också tempen på rättegången som inletts om ett omfattande knarkmål i Sundsvall, som ska ha blivit starten på den så kallade våldsvågen i Stockholmsområdet.

  Har du tips så hör av dig till oss:

  Mail: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15

  Instagram: p3krimpodden

 • Två män möts av en slump i en trappa i en galleria i Mölndal. Några timmar senare är den ene död och kroppen tycks arrangerad för att likna den kända punkaren GG Allins likvaka.

  När 39-årige "Oskar" och 49-årige "Niklas" möts av en slump den 27 juli 2022 upptäcker de snabbt att de delar fascinationen för det amerikanske punkartisten GG Allin, känd för sina extrema scenframträdanden med bland annat avföring och råa texter. "Niklas" ser till och med ut som GG Allin och har stylat mustaschen på samma sätt.

  De båda bestämmer sig för att mötas upp senare samma kväll för att dricka öl och lyssna på musik i en glänta vid Lackarebäcks källa i Mölndal.

  Dagen efter hittas "Niklas" död och kroppen har arrangerats på ett sätt som för polisens tankarna till GG Allins likvaka. "Oskar" blir misstänkt, han nekar och hävdar att "Niklas" levde när han gick därifrån.

  Veckorna innan mordet har "Oskars"psykiska mående försämrats, något som varit tydligt inte minst på hans sociala medier. Upprepade gånger under sommaren har han också omhändertagits av polis för fylleri och störande av ordningen. Fyllecellerna har han klottrat ned med GG Allin budskap, bland annat med sin egen avföring.
  De många varningssignalerna kring "Oskars" psykiska ohälsa får hans tidigare vän, programledaren Joey Borderline, att fundera på om mordet hade kunnat undvikas.

  Under sommaren 2023 dömer Göteborgs tingsrätt "Oskar" till rättspsykiatriskt vård för mordet. Han nekar och ska överklaga domen.

  Medverkande:

  Joey Borderline, den misstänktes tidigare vän

  Hanna Karlsson, polisens utredare

  Mia Sandros, försvarsadvokat

  Pekka Santtila, professor i rättspsykologi

  Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

  Producent: Kina Pohjanen

  Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

  Kontakt: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

 • I Veckan med P3 Krim tittar vi närmare på skjutningen i Sätra centrum, en misstänkt felskjutning i Malmö och två uppmärksammade mordrättegångar.

  Under loppet av mindre än en vecka har två killar i 20-årsåldern mördats i Stockholmsområdet. I Handen förra fredagen och inne i Sätra centrum i måndags. Nu tittar polisen på om det kan finnas ett samband mellan morden.

  I Malmö har det också varit flera skjutningar den senaste veckan. I söndags träffades en man i 75-årsåldern av kulor genom fönstret när han skulle hämta ett glas vatten i köket. Hör en av de lokala polischeferna om den misstänkta felskjutningen.

  För snart ett år sedan mördades en 31-årig gängledare i gallerian Emporia i Malmö. Sedan dess har en nu 16-årig pojke suttit häktad misstänkt för mordet. I veckan inleddes rättegången mot honom.

  20 år efter att Marua Ajouz försvann i Malmö väcktes åtal mot hennes expojkvän som misstänks ha mördat henne. Nu har han hörts i rätten om misstankarna.

  Har du tips så hör av dig till oss:

  Mail: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15

  Instagram: p3krimpodden

 • En man går runt i ett skogsområde i utkanten av Umeå under hösten 2022. Med ficklampan på mobilen letar han efter en nedgrävd väska med cannabis. Vad mannen inte vet är att polisen ligger steget före.

  Under 2022 har polisen en spaningsinsats mot narkotikan i Umeå. De riktar in sig på "Ibrahim" som de menar varit drivande i omfattande narkotikahandel och polisen tror också att det finns kopplingar till gängkriminalitet i Göteborg.

  Umeå har länge varit relativt förskonat från gängkriminalitet. Men mycket tyder på att det är en av flera städer i Norrland som blivit allt mer attraktiv för kriminella nätverk från södra landet, bland andra Foxtrot och Dalennätverket från Stockholmsområdet.

  "Ibrahim" förnekar att han skulle vara en ledare för narkotikaförsäljningen i Umeå.

  Medverkande:

  Olle Andersson, chef grova brott Västerbotten

  Freja Lantto Heldebro, reporter P4 Västerbotten

  Thomas Palmgren, spaningsledare polisen

  Joel Teran, åklagare

  Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

  Producent: Kina Pohjanen

  Ljudtekniker: Elin Rosenberg

  Kontakt: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

 • En 13-årig flicka försvinner i Danmark och svensk polis dras snabbt in i sökandet. När polisen hittar henne visar det sig att den misstänkte gärningsmannen också kan ligga bakom mordet på Emilie Meng för sju år sedan.

  På den danska ön Själland försvann den 17-åriga Emilie Meng spårlöst i juli 2016. Hon hittades senare mördad, men polisutredningen havererar och ingen misstänkt hittas.

  Men i april i år tar allt en vändning när en 13-årig flicka försvinner från den lilla byn Kirkerup på Själland, ungefär tre mil från där Emilie Meng hittades mördad sju år tidigare. Polisen märker snabbt att det finns likheter mellan fallen.

  Utredningen om mordet på Emilie Meng fick massiv kritik. Och när en till ung flicka försvinner på liknande sätt, från nästan samma område,  börjar polisen jobba intensivt. Det här är berättelsen om hur otroligt olika fall kan sluta – beroende på vilken polisinsats som görs. Och om hur svensk och dansk polis hjälper varandra.

  Medverkande:

  Mattias Sigfridsson, polisen i Skåne

  Samuel Larsson, Sveriges Radios Danmarkskorrespondent

  Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

  Reporter: Linnéa Hjortstam

  Producent: Kina Pohjanen

  Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

  Kontakt: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

 • En man parkerar om sin bil utanför Bandidos klubblokal i Brandbergen i Haninge när skott avlossas mot honom i mars 2022. Han dör, men skyttarna har tagit fel person.

  Den kurdiska räven har blivit ökänd som en av centralfigurerna i en av konflikterna som ingår i våldsvågen i Stockholm som pågått sedan årsskiftet. Men det här är inte första gången som Rävens nätverk Foxtrot har blodiga konflikter med andra kriminella nätverk.

  2022 flaggade polisen i Stockholm för att våldsläget var högt och flera händelser verkade gå att koppla till en konflikt mellan Foxtrot och MC-gänget Bandidos. 

  En konflikt som resulterade i att två män som inte hade något med kriminalitet att göra sköts till döds bara under mars 2022 och där militära vapen utgjort en stor fara för allmänheten.

  Det ska ha använts en ung utförare som rymt från SIS-hem och som styrts via chattar av de som är högst upp i hierarkin. En ung kvinna ska ha förvarat vapen, till och med en granatkastare, i sin lägenhet.

  Nyligen dömdes en kille till 11 års fängelse för bland annat mordet utanför Bandidos klubblokal. Han var 17 år när brottet begicks.

  Medverkande:

  Ulrika Hammarin  - utredningsledare polisen

  Amir Rostami - kriminolog

  Anna Ekström, NOA, polisens nationella operativa avdelning

  Elin Ternert, advokat

  Frida Wallin, advokat

  Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

  Reporter: Jennifer Ahlbom

  Producent: Kina Pohjanen

  Ljudtekniker: Fredrik Nilsson

  Kontakt: [email protected]

  Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)