Avsnitt

 • Tidigare har han spelat fotboll, bland annat division 2 i Ekerö, men sedan några år har det blivit mer och mer löpning för honom. I år sprang han in som sjua på SM i marathon. Möt Kristofer Låås i veckans avsnitt av Möt löparen.

  Efter en mara 2016 bestämde han sig för att satsa mer på löpning, och vilken utveckling han har haft. Kristofer Låås har under året gått framåt otroligt mycket och sprang in som sjua på SM i marathon med tiden 2.24,54. Han följde upp detta med att putsa på sina pers på 10 000 meter landsväg och bana. En del av er har kanske hört honom tidigare i den fina löparpodden Maratonlabbet men nu är han gäst här i Möt löparen. Jag talar såklart om Kristoffer Låås. Denna vecka är han gäst i Möt löparen där han berättar om sin väg in till löpning, hans smeknamn, om hur han ser på kost och mycket annat. Som vanligt är det Marcus Åberg som leder samtalet.
 • Manne Forssberg tog steget in i löpningen genom att tacka ja till en mara bara några månader innan loppet. Sedan dess har han varit fast och är nu gäst i avsnitt 81 av Möt löparen.

  Han tackade ja till att springa maraton i Thailand bara 2.5 månad innan loppet gick. Kanske dumdristigt skulle nog många säga, så även han själv såhär i efterhand. Men det gick ju vägen och sedan dess har han verkligen fastnat för löpning. Att idrott skulle vara någonting för honom var långt ifrån självklart och det var vid en ålder på 27 år som han upptäckte det här med träning och idrott.

  Nu är han en del i ”Sverige springer” har sprungit flera maror, senast i Stockholm där han sprang in i mål på tiden 3.33.14 då med kramp vilket vi kommer att prata om i mitt samtal med honom. Vem är det då? Jo, ingen mindre än Manne Forsberg.

  Vi slog oss ner för att prata löpning och det blev ett riktigt långt och härligt samtal som ni nu ska få ta del av. Så gör er redo för ett långpass ute i skogen, en långfrukost där hemma eller varför inte bara slå dig ner i soffan och lyssna för här kommer avsnitt 81 av Möt löparen med Manne Forsberg i ett samtal om att träna riktigt hårt, att njuta, få med sig barnen att träna, lyfta tungt och mycket annat.

 • Saknas det avsnitt?

  Klicka här för att uppdatera flödet manuellt.

 • Han har haft en framgångsrik start som tränare i löpning och du har fått möta flera av hans adepter. Denna vecka är han själv med som gäst och hans namn är Christian Mundt.

  Trots att han bara för några år sedan började hjälp andra med träning har det gått väldigt bra. Eller vad sägs om att hjälpa Martin Öhman till SM-guld och året efter göra samma resa med Caroline Almkvist fram till ett SM-silver på marathon. Det går lätt att konstatera att Christian Mundt har lyckats bra med sina adepter men vem är han? Denna vecka är han gäst i Möt löparen.

  Hör honom berätta om sina tankar kring löpning, hur det kom sig att han började träna andra och hur han jobbar med att skapa ett team för att föra fler framåt. Det blev ett spännande möte och intervjun spelades in på Mallis där Christian var på träningsläger tillsammans med delar av sitt team. Intervjun gjordes den 22 februari.

  Trevlig lyssning!

 • Löpning kan skapa vänskap för livet. Det får vi lär oss i veckans avsnitt av "Möt löparen" med Henrik Engström och Christoffer Hiding.

  Vintern 2017 fick ni höra första delen i detta samtal med Henrik Engström och Christoffer Hiding, grabbarna som lärde känna varandra genom löpningen. Deras vänskap har bara blivit starkare och starkare med tiden samtidigt som satsningen på löpningen har ökat men så har de båda dragit på sig skador. Hur tacklar de detta? Marcus Åberg slog sig ner med båda dessa för att prata löpning, livet, skador, bekräftelsebehov, operationer och andra upplevelser i livet.

  Det blev ett härligt samtal som ni nu får ta del av, och när ni lyssnar så rekommenderar ni att göra det samtidigt som ni springer eller tränar något annat. Ett magiskt samtal som vi hoppas ska inspirera er till att träna, våga lyssna på kroppen och inse hur mycket löpningen betyder för en.

  Trevlig lyssning!

 • Veckans gäst har verkligen gjort en otrolig resa. Från 3.59 ner till 3.40 på marathon, och lägg därtill debut på EM så förstår ni. Denna vecka får ni träffa Malin Starfelt i "Möt löparen".

  Att sänka sitt personbästa på marathon är inte det lättaste, speciellt inte när vi pratar om tider under 3 timmar. Malin Starfelt är gäst i veckans avsnitt av "Möt löparen" och hon har gjort denna resa. Från 2.59 ner till 2.40 – och detta på bara 2 år. Hur gjorde hon det egentligen? Det får du veta i intervjun som Marcus Åberg gjort med henne.

  Malin började springa redan som 12-åring men bestämde sig för att satsa fullhjärtat på löpning för bara några år sedan. Hon hade aldrig kunnat drömma om att satsningen skulle ta henne hela vägen som till ett internationellt mästerskap. Det var helt enkelt en dröm som gick i uppfyllelse, minst sagt.

  Hör hennes egna berättelse om vägen fram till EM, varför det från början blev just löpning och mycket annat. Som vanligt är det Marcus Åberg som leder samtalet.

  Trevlig lyssning!

 • Denna vecka får ni träffa en tjej som verkligen fick det att lossna under 2018 med ett SM-brons på SM. Möt Motala-löpren Johanna Eriksson i ett nytt avsnitt av "Möt löparen".

  Efter motgång på motgång fick Johanna Eriksson allting att stämma vilket gjorde henne överraskad. Från skidor till löpning vidare till annan träning sedan kom resultatet, eller var det så enkelt? I vilket fall som helst har resan varit lång för henne fram till det där efterlängtade SM-bronset som hon sprang till sig tidigare i år på 10 000 meter. Men hur har resan sett ut egentligen och vem är denna Motala-tjej som hängt i år efter år?

  I veckans avsnitt tog Marcus Åberg tag i detta med att ta reda på denna fråga då han ringde upp henne för att snacka löpning, skador och var hon hittat motivationen när det gått tungt. Det blev ett inspirerande avsnitt som säkert kan få många att fortsätta kämpa även om det känns tungt ibland. Kanske går det också ta en lite längre väg för att nå resultat.

  Möt Johanna Eriksson i veckans avsnitt av "Möt löparen"!

 • På instagram sprider hon inspiration till träning. Många känner henne under namnet Workoutispassion. Denna vecka är hon gäst i Möt löparen, och hennes namn är Ida B Olsson.

  Ida B Olsson är mer känd som Workoutispassion och träning är verkligen någonting hon brinner för. Det ser man inte minst på hennes instagram och hon jobbar dagligen med att inspirera till träning. Själv sprang hon nyligen New York Marathon och har verkligen fastnat för detta med löpning även om hennes nästa mål är triathlon.

  Denna vecka får du träffa henne i ett rykande färskt avsnitt av "Möt löparen" där du får höra henne berätta mer om sin träning, vad det ger tillbaka till henne, att kliva utanför sin comfort zone och mycket annat.

  Trevlig lyssning!

 • Olle Ahlberg är ett nytt namn inom löpning. Det var nog många som blev förvånade när han slog till med tiden 30:39 på 10 km i Oslo tidigare i år, men vem är han? Möt honom i veckans avsnitt av "Möt löparen".

  Det händer ibland att det dyker upp nya löpare långt fram i resultatlistorna. I fallet med Olle Ahlberg är det verkligen så. Först slog han till med ett riktigt snabbt lopp i Köpenhamn där tiden landade på 1.09,11 på halvmaran. Detta följde han upp med att springa på 30:39 på 10 km i Oslo. Då var det säkert många som ställde sig frågan vem han är och var han kommer ifrån?

  Detta bestämde vi oss för att ta reda på så denna vecka får du träffa honom i ett helt nytt avsnitt av "Möt löparen". Marcus Åberg ringde upp studenten som bor i Lund för att snacka löpning men det blev också en del andra ämnen som dök upp.

  Trevlig lyssning!

 • Han var med och startade Helsingborg marathon, satsade mot att kvala in på SM och har verkligen fastnat för löpning. Men vem är han? Denna vecka får ni träffa Simon Wikstrand i ett rykande färskt avsnitt av "Möt löparen".

  Idag har han varit med att starta upp Helsingborg marathon, sprungit London marathon, siktat på att kvala in till SM på 5000 meter och massa annat som har med löpning att göra. Att löpning betyder mycket för honom är inte så svårt att räkna ut, men hur beskriver han själv sin relation till löpning?

  Denna vecka får ni höra ett extra långt avsnitt där Marcus Åberg pratar med Simon Wikstrand om det fina med att springa, baksidorna med sociala medier och det här med att inte ge upp.

  Det blev ett väldigt härligt samtal som ni får ta del av, trevlig lyssning!

 • Hon kom från ingenstans och överraskad löpar-Sverige när hon sprang in som tvåa på SM i marathon. Denna vecka får ni möta ingen mindre än Caroline Almkvist i ett rykande färskt avsnitt av "Möt löparen".

  Caroline Almkvist var ett namn som inte många kände till i startlistan inför SM i marathon. Och det var nog inte speciellt många som trodde att hon skulle springa till sig ett silver på sin första start på ett SM. Men det gjorde hon och som hon gjorde det. Genom att persa med dryga sju (!) minuter klarade hon värmen på ett imponerande sätt. Men vem är hon och varför har hon fastnat för maradistansen?

  I detta avsnitt av "Möt löparen", som äntligen är tillbaka efter ett uppehåll, får ni lära känna Caroline. En härlig 23-åring som numera bor i Göteborg där hon bor och studerar. Hör henne berätta om sin tid i USA, hur det var att bo i London, om känslan av att ta SM-silver och det här med att möta björnar i spåret.

  Den som intervjuar är som vanligt Marcus Åberg och vi hoppas att ni får en trevlig lyssning!

 • På Lidingöloppet överraskade han många då han slutade femma i loppet. Och 2017 var året som Johan Fagerberg slog igenom i svensk löpning. Denna vecka är han gäst i "Möt löparen".

  Johan Fagerberg måste vara unik i sitt slag. Han är en av få löpare som har gått från ultra till att kliva ner i distanser och som han har gjort det. I 6 år har han satsat på löpning där han också stått för en fin utveckling med bland annat en femteplats på Lidingöloppet under 2017. Nu siktar han framåt mot en ny säsong där han ska höja sig ytterligare en nivå.

  Denna vecka är han gäst i "Möt löparen" där han delar med sig av sin syn på löpning och träning. För hur kom det sig att han lade sin skateboard på hyllan för ett liv som löpare? Svaret får du i veckans avsnitt av "Möt löparen".

  Trevlig lyssning!

 • Sara Holmgren har inte riktigt kommit upp till den nivå hon hoppats på under 2017. Nu blickar hon framåt och delar med sig av sina förväntningar på 2018 i veckans avsnitt av "Möt löparen".

  Trots att det blev seger på både Tjejmilen och Sylvesterloppet i Göteborg, och landslagsuppdrag, känner Sara Holmgren att 2017 inte blev som hon hade hoppats på. I veckans avsnitt av "Möt löparen" ger hon sin syn på säsongen som har gått och vad som gjorde att hon inte riktigt fick till det så som hon ville. Hon blickar också framåt och ser fram emot ett 2018 som bjuder på många spännande utmaningar.

  Möt Sara Holmgren i ett nytt avsnitt av "Möt löparen".

  Trevlig lyssning!

 • Löpning är en ensam idrott. Det är vad man ofta får höra i alla fall men löpning kan också leda fram till vänskap. I veckans avsnitt får ni ett exempel på detta.

  Veckans gäster, Henrik Engström och Christoffer Hiding, hade kanske aldrig lärt känna varandra om det inte varit för löpningen. För drygt två år sedan möttes de på ett träningspass med Fredrikshof. Sedan dess har de hållit ihop genom vått och torrt. Genom en resa i Kina, på Christoffers bröllop och på ett och annat lopp.

  Marcus Åberg slog sig ner med dessa grabbar för att prata om deras vänskap, om kärleken till löpning, vad de menar med att skrika "Tyskland" under lopp och mycket annat.

  Trevlig lyssning!

 • Hon är ett nytt namn på löpartävlingarna för många. Under det gångna året har Ida-Maria Nicklasson stått för fantastiska lopp med bland annat ett SM-silver på halvmarathon.

  Vi har gång på gång läst om Ida-Maria Nicklasson under 2017 där hon överraskat många, så även sig själv. På Göteborgsvarvet, tillika SM på halvmarathon, sprang hon till sig SM-silvret bara 13 sekunder efter segraren Malin Strand. Sedan dess har Ida-Maria sprungit in som tvåa på Lidingöloppet, debuterat i landslaget under NM i terräng och vunnit flertalet lopp efter mäktiga prestationer.

  Men vem är hon? Denna vecka får ni träffa gymnasieläraren och löparen Ida-Maria Nicklasson i ett samtal med Marcus Åberg.

  Trevlig lyssning!

 • Många trodde säkert att Möt löparen hade gjort sitt på podcast-himlen. Så fel de hade, för nu är vi tillbaka igen!

  Efter ett år av tystnad är det dags igen. Dags att träffa löpare, snacka löpning och bara nörda ner sig om än för en stund. I detta avsnitt av Möt löparen får ni träffa motionären Daniel Borgman som jag lärt känna genom att vi tränat ihop. Och det är just detta som löpning handlar om ibland, att träffa nya bekantskaper och möta nya vänner som man tar med sig i resten av livet.

  Löpning och livet. Så fint.

  Trevlig lyssning!

 • 2016 har verkligen varit Lisa Rings år. Persslakt på marathon, bästa svenska på tjejmilen och segrare på ultravasan 45 km. Denna vecka är hon gäst i Möt löparen.

  Att Lisa Ring har överraskat många under 2016 är ingen nyhet. Många har helt enkelt haft henne utanför radarn och inte riktigt haft koll på henne, speciellt när hon också växlat så mycket mellan trail och asfalt. På båda har hon sprungit riktigt bra och Lisa avslutade säsongen med en fantastisk insats på marathon i Valencia. Siktet var inställt på 2.45 men tiden blev 2.40,29 vilket är tredje bästa tid under året.

  Men vem är då Lisa Ring? Efter sitt lopp i Valencia bestämde hon sig för att ge sparsamt med intervjuer och istället njuta av sin prestation. Därför blev vi extra glada när hon tackade ja till att besök oss på Möt löparen. Marcus bjöd hem henne på en kaffe för att prata om varför det blev löpning, loppet i Valencia och alla hennes fantastiska prestationer under året.

  Det blev ett härligt samtal som ni får ta del av.

  Trevlig lyssning!

 • Missad inomhus och stora delar av utomhus säsongen också. Ändå blev det två landslagsuppdrag för Ronja Fjellner under 2016 med Finnkamp och Nordiska. Denna vecka är hon gäst i ”Möt löparen”.

  Den gångna säsongen blev inte riktigt som det var tänkt för Ronja Fjellner på grund av skador. Två saker hann hon trots allt med – springa Finnkampen och Nordiska i terräng. Så det fanns ändå ljuspunkter under säsongen som hon tar med sig. Att det skulle bli löpning för henne var inte självklart utan till en början var det skidor som lockade henne. Till slut föll valet på löpning men vägen har inte varit lätt för henne.

  Under en period valde hon att sluta helt med löpningen, mycket på grund av psykisk ohälsa, något som också dyker upp i samtalet med henne. Vad var det som ledde fram till dessa negativa tankar? Och hur kan vi bemöta detta problem som finns i samhället och inom löpning? Ronja har själv gått igenom detta och mår nu bättre även om de negativa tankarna finns kvar.

  Avsnitt 66 kommer att handla om att hitta tillbaka till glädje, jobba mot långsiktiga mål och mycket annat. Ett intressant samtal tillsammans med Ronja Fjellner och samtalet leds som alltid av Marcus Åberg.

  Trevlig lyssning!

 • Han har tagit den långa resan fram till framgångarna. På terräng-SM i Västerås slog han till med sitt första guld i M22 och fler framgångar det bli i framtiden. Denna vecka träffar du Gabriel Steffensen i "Möt löparen".

  Gabriel Steffensen har verkligen gjort en lång resa in i löpningen. Efter att ha ägnat mycket träning och matcher i boxning övergav han det för att springa. Men det gick inte lätt för honom i början utan bara det att springa 1 km var riktigt tufft. Tiden gick och han jobbade på med sin träning, plötsligt började det också lossna för honom. Under terräng-SM i Västerås stod han för ett starkt lopp som räckte hela vägen fram till guldet i M22. Så sent som i lördags sprang han också NM i Norge.

  Denna vecka får du höra om hans resa som gått genom en tid i USA och som snart kommer att bli en tid i Australien. Nu är det verkligen löpningen som han satsar på och jobbar på med kontinuiteten för att nå nya framgångar.

  Denna vecka möter du Gabriel Steffensen i "Möt löparen".

  Trevlig lyssning!

 • Dags för ett nytt avsnitt av Möt löparen där du får träffa Marcus Åberg, mannen bakom podcasten. Det blev ett samtal om livet, löpningen och drömmarna fram mot nästa säsong.

  Denna vecka blev ett specialavsnitt av Möt löparen där Marcus Åberg fick kliva över på andra sidan. Istället för att göra intervjun var det han som blev intervjuad. Det blev ett samtal om vad som hänt under de senaste 3 åren, vägen framåt i löpningen och drömmarna i framtiden. Samtalet är inspelat den 2 november och leds av Marcus sambo Elin Åkerberg.

  Trevlig lyssning!

 • Under hösten stod han för riktigt bra prestationer både på Stockholm Halvmarathon och Lidinöloppet. Denna vecka är han gäst i "Möt löparen" och hans namn är Fred Grönwall.

  Uppladdningen inför Lidingöloppet var udda för Fred Grönwall som bara några timmar innan start befann sig på dop. I en taxi ute till Lidingö hann han precis fram till startområdet bara 10 minuter innan starten skulle gå. Inte konstigt att han var så upp i varv att han faktiskt gick upp i ledning av loppet under den 1 km. Men hur gick det för honom sen då? Jo, det får ni veta i veckans avsnitt av "Möt löparen" där ni också får veta vad han lägger mycket av sin tid på.

  Som vanligt är det löparen och journalisten Marcus Åberg som leder samtalet som kom att handla om varför det blev löpning, vad Fred drömmer om i framtiden och mycket annat som handlar om det bästa av allt i livet – löpning!

  Välkomna till ett härligt samtal tillsammans med Gotlänningen Fred Grönwall!