Avsnitt

 • Den senaste tiden i media har det diskuterats mycket kring prostitution, Sexköpslagen och män som köper sex. Men vi hör inte mycket från dem som faktiskt säljer sexet. Är det så att medelålders män köper mer sex än tidigare? I så fall varför? Är det krisande gubbar som är hennes kunder? 

  Man pratar om sexarbetarna, men inte med dem. Vi ville ändra på det och köpte en timme av Nelly 22 år som jobbar som sexarbetare. Här är vårt samtal med henne. Hör hur hon ser på sitt val att sälja sex, hur hon ser på männen som köper sex av henne. Hon berättar om sin självbild, varför hon valde att börja sälja sex och vad som skulle få henne att sluta. Nelly heter naturligtvis egentligen något annat. 

  Samtalet med henne var ett av de mest insiktsfulla samtal vi haft. Vi hoppas ni lyssnar på Nellys perspektiv. Hon är ju faktiskt den vi alla talar om. Följ med när vi talar med henne!

 • Sex i medelåldern. I våra huvuden är vi 23 år med sexuell kapacitet som porrstjärnor - men med barn, jobb, en kropp som pajar är sex inte alltid vad det varit. Detta avsnitt är bättre än orgasm, det kommer ge dig insikt. Sex krisar ofta i medelåldern. Både för män ock kvinnor. Men det behöver inte vara så. 

  Vi har fått fått många frågor från lyssnare om sex i förhållanden och framförallt, vilket förvånade oss,  många frågor om att leva flersamt. Många kvinnor har tagit upp frågor om att ha flera manliga relationer i livet. Ser vi en ny trend? Är tvåsamheten över - kommer sex med flera genom livet bli den nya normen?!

  Tanja Suhinina är psykolog och sexolog och lever själv i flersamhet. Hon hjälper många par till bättre sex. Eller att hitta tillbaka till sex.

  Tanja förklarar att unga generationer inte ser tvåsamheten som en självklarhet. Kommer våra barn leva med en partner men ha sex med flera? Vad ska man göra om sexlusten försvunnit. Tanja svarar på alla frågor och mer därtill.

  Vi satt alla tystare i detta avsnitt och lyssnade som barn i en sagostund.

 • Saknas det avsnitt?

  Klicka här för att uppdatera flödet manuellt.

 • Vad med kroppen är det som attraherar andra?
  Varför krånglar kroppen efter 40? 

  Vi har levt med våra kroppar i ett halvt liv nu. Inte konstigt att den slitits och inte är lika lätthanterlig nu. Desto större anledning att ta hand om den. 

  Dr. i psykologi Angela Ahola hjälper oss att veta vad det är som gör att vi attraheras av kroppar. Vilken kroppstyp är mest attraktiv och hur viktig är kroppen i det psykologiska samspelet med andra. 

  Vi förfäras av kampen med våra kroppar. Tillsammans med skådespelaren CJ Merner och medieprofilen Peter von Satzger disskuterar vi medelålderns nyckfulla utmaningar, påfrestelser och frestelser. Lättsamt men även informativt. 

  Följ med. 

 • DIGITAL STRESS

  Terapeuten Patrik Wincent talar med oss om sitt expertisområde. Digital stress. Vid mycket surfande och aktivitet med sociala medier går våra dopamin och oxitycinnivåer i taket. Digital närvaro och att bli sedd blir ett lika kraftigt knark som, ja, droger. 

  Vi får lära oss om hur mycket digitala vanor förändrar våra hjärnor och skapar stress och depressioner. Men också hur vi kan göra oss gladare och hantera ny teknologi, Tekniken är här för att stanna det är ingen idé att önska oss tillbaka till ett liv som tidigare fanns. 

  Våra barn kommer hantera digitala stressmiljöer bättre. Hjärnan kommer att adaptera sig till det nya. Men Det är ändå tufft nu. Amerikanska association of Psychology har höjt gränsen för diagnos av Narcissism. Med gamla definitionen skulle vi alla med sociala medier klassas som sjuka narcissister. 

  Följ oss med råd genom medelåldern.  

  Egentligen är medelålderskrisen inte en kris utan flera som faller under åldrarna 30-60. Innan dess har livet varit relativt bekymmersfritt men i dessa åldrar sker mycket med familj, kropp, död och karriär som gör att utmaningarna duggar tätare. Vi fokuserar på åldrarna 40-60. 

  Tillsammans med CJ Merner: Börs VD:n som kände att han hellre ville vara skådespelare på heltid vid 45 och sadlade om för att bli lycklig, Peter von Satzger som jobbat med TV och media i en hel karriär och som nu undrar om jakten i karriären är värt tiden och Angela Ahola som är Dr i Psykologi och som berättar för oss hur det egentligen ligger till med det vi undrar över rent vetenskapligt, guidas du genom djungeln av det vi kallar medelåldern.

  Det här avsnittet handlar om digitala påfrestningar stress och hur vårt egna kroppsknark gör oss beroende av våra telefoner. 

 • Välkomna till MIDLIFE GUIDE! DIN GUIDE GENOM MEDELÅLDERN

  Tillsammans med psykologer, sexologer, vinexperter, porrstjärnor och livsnjutare tar vi reda på hur vi gör denna gyllene tid mellan 30-60 år till vår bästa någonsin.

  Egentligen är medelålderskrisen inte en kris utan flera som faller under åldrarna 30-60. Innan dess har livet varit relativt bekymmersfritt men i dessa åldrar sker mycket med familj, kropp, död och karriär som gör att utmaningarna duggar tätare.

  Tillsammans med CJ Merner: Börs VD:n som kände att han hellre ville vara skådespelare på heltid vid 45 och sadlade om för att bli lycklig, Peter von Satzger som jobbat med TV och media i en hel karriär och som nu undrar om jakten i karriären är värt tiden och Angela Ahola som är Dr i Psykologi och som berättar för oss hur det egentligen ligger till med det vi undrar över rent vetenskapligt, guidas du genom djungeln av det vi kallar medelåldern.

  Det här avsnittet handlar om karriären, statusen och vårt människovärde som försäkringsbolagen ser det och hur det egentligen ligger till!