Avsnitt

 • I det här avsnittet har jag med mig Michael Björk även känd som Coach Mike. Jag började följa coach Mike på Instagram för några månader sedan där han inspirerar och lägger ut videos med riktigt bra tips inom träning, kost, sömn och  stresshantering. Han har jobbat 21 år som pt och livsstilscoach där han  har arbetat med allt från norska skidlandslaget, till golfspelare, föreläst åt Nike, varit träningsrådgivare på Mix Megapol, utbildat 100-tals nya personliga tränare och coachat 1000-tals klienter till en  starkare kropp och ett friskare liv.

  I det här avsnittet pratar vi om Mikes resa som pt och livsstilscoach. Hur Mike ändrade hela sin träningsfilosofi efter en ryggskada.
  Vi kommer såklart in på tips på hur du kan förbättra din träning, hälsa, kost, sömn och stresshantering.
  Mike berättar hur du kan lägga upp träningspass för att bygga styrka,  muskler och uthållighet. Det kommer ut riktigt bra information om de här sakerna och jag lärde mig massor från den här intervjun.

  @Thecoachmike

  @Kimschoultz 

  https://www.coachmike.se/

 • Det här avsnittet handlar om yoga, andning, hälsa och om naturen. Jag har med mig Sara Svelander som är yoga och meditationslärare, hälsocoach och föreläser om andning,  medvetenhet och stresshantering.
  Sara hade problem med sin hälsa tidigare i livet där hon hade sömn och magproblem, hon upplevde också psykisk ohälsa. I samband med dem här problemen så kom hon in på yoga, andning, hälsa och det förändrade hennes liv till det bättre. Idag hjälper hon människor att må bättre fysiskt och psykiskt.

  I det här avsnittet pratar vi om Sara historia från hälsoproblem till välmående. Hur hon förändrade sitt liv och förstod att hon har ansvar över sitt liv och kunde bygga det som hon ville. Hur yoga, andning och naturen påverkar henne positivt. Vad som är hälsa egentligen och vad är ohälsa. Vi pratar också om hur normer påverkar vad vi gör i livet. Sist men inte minst så berättar Sara hur utmaningar har förändrat hennes liv.

  @Sarasvelander

  @Kimschoultz

 • Saknas det avsnitt?

  Klicka här för att uppdatera flödet manuellt.

 • I det här avsnittet får ni lära känna mig Kim Schoultz. Där ni får höra min resa och mina tankar.

  Vi pratar om poddens resa och vart podden har utvecklats till idag. Vi pratar om motgångar i livet och vad de kan lära oss. Jag berättar om min resa inom personlig utveckling, hur jag tog mig hur psykisk ohälsa och mötte känslor som skam och skuld. Vi pratar om mental coachning och hur jag jobbar där, hur man kan stärka sin självkänsla och bli tryggare i sig själv. Hur man kan identifiera samt uppfylla sina behov och känna sig tillfredsställd samtidigt som man jobbar mot sina mål. Sist men inte minst så pratar vi om hur man kan hantera prestationsångest och hur man  blir en bättre version av sig själv.
  Tack Stephan Eriksson som håller i samtalet utan dig hade det inte blivit så här bra!

 • I årets första avsnitt har jag med mig Rickard Amidani som jobbar som social media specialist på Nordic hotels. Han har hand om 10 sociala medier konton på Nordic Hotels. Rickard har skapat ConsciousMinds som har haft gäster som Fredrik Eklund och Ola Serneke osv.

  I det här avsnittet berättar Rickard om vad man ska tänka på för att lyckas med marknadsföring. Hur man kan skapa content utan att behöva  komplicera det. Rickard öppnar verkligen upp sig och berättar sin historia kring psykisk ohälsa och hur han tog sig ur det. Han pratar även hur han har stärkt sin självkänsla. Det här är en av dem mest konkreta avsnittet som jag har haft i podden. Det är även väldigt öppet,  ärligt och inspirerande!

  Hör gärna av er och berätta vad ni tyckte om avsnittet på sociala medier

  @Rickardamidani 

  @Kimschoultz

 • Jolanta är coach och rektor  på Thorén business school i Jönköping, där dem har infört konceptet att dem utbildar i projekt och problemlösning samt i coachning och  personlig utveckling. Där tanken är att man ska utbilda elever i saker som dem har användning för i vardagen senare i livet. Hon brinner som  jag för att inspirera och utveckla människor och det är hennes starka  varför.

  I det här avsnittet pratar vi om hur dem jobbar i projekt och problemlösning i skolan. Vi pratar om Jolantas resa från uppväxten och hur hon har utvecklat sig till den hon är idag. Där  hon verkligen öppnar upp sig och berättar sin historia och tankar. Vi  kommer in på hur viktigt det är en med en bra självkänsla i livet  istället för bra självförtroende. Att hon fick reda på i vuxen ålder att  hon har adhd och hur hon hanterar det idag. Jolanta berättar även om  personligt ansvar, coachning och att hon tycker att flera skolor borde  förändra sin utbildning och så mycket annat bra.

  Hör gärna av er och berätta vad ni tyckte om avsnittet!

  @Kimschoultz

  @Jolantaeriksson_coach

 • 100 avsnitt har gått och det är jag väldigt stolt över! Det firar jag med att köra ett avsnitt där jag pratar om hur du kan ta beslut för att forma din framtid. 

  Hör av er och dela jättegärna på sociala medier om ni lyssnar!

  @Kimschoultz

 • Robin Araya lyfter sin  psykisk ohälsa och inspirerar till bättre mående via sitt instagramkonto @Konstenattvaramänniska och sin blogg som är en  av dem främsta i Sverige inom psykisk ohälsa och hälsa. Robin hade planer på att  ta sitt liv för några år sedan men hans man lyckades avvärja det  försöket.

  I det här avsnittet får ni höra när Robin berättar om sin psykisk ohälsa  och kvällen då han försökte ta sitt liv. Robin pratar om hans  förhållande till alkohol och att han idag är nykter alkoholist. Vi  kommer in på hur skam och skuld är kopplat till psykisk ohälsa. Hur vi  män har svårt att prata om våra känslor och att vara sårbara. Vi pratar  även om wake up calls, nära döden upplevelser och panikångestattacker.  Det här är ett viktigt och inspirerande avsnitt.
   

  Hör gärna av dig och berätta vad du tyckte om avsnittet 

  @Kimschoultz @Konstenattvaramänniska

 • Bo gratis!? Det är något  som Isabelle och Jakob E. Saternus gör samtidigt som de hjälper andra att bo gratis också. För 6 år sedan när dem skulle flytta ihop så gick Jakobs ex bort genom att avsluta sitt liv, dem hade barn ihop sen tidigare och Isabelle och Jakobs livssituation förändrades. Dem  prioriterande om livet på barnen, sorgbearbetning och hälsa vilket gjorde att arbete och ekonomi fick mindre plats. Det som förändrade deras situation var att dem hyrde ut en lägenhet i deras hus så att dem bodde gratis. Idag driver dem Main Home där dem hjälper villaägare att  bo gratis.

  I det här avsnittet pratar vi om Isabelle och Jakobs gemensamma story. Vilka möjligheter som finns när man kan bo gratis och har större frihet. Ni får höra dem berätta hur dem har startat företag och gjort varandra till bättre versioner. Hur dem tillsammans hanterade sorgen i familjen och hur skam kan komma upp när man är i sorg. Det här avsnittet handlar om möjligheter och frihet.

  För att komma till webbkursen https://mainhome.simplero.com/?ref=20941-Bli-din-basta-version

  Uppge koden: BLIDIBASTAVERSION10 för 10 % rabatt på kursen. 

  @mainhome @jakobsaternus @isabellesaternus

  @kimschoultz 

  Hör gärna av er vad ni tyckte om avsnittet och dela på Instagram & Facebook när ni lyssnar! 

 • Emil har den ovanliga sjukdomen cystisk fibros och fick ett dödsbesked när han var 14 år att han skulle förmodligen bara leva tills han blev 30 år och att han inte skulle kunna få barn. Trots det här så har Emil en väldigt positiv livssyn och jobbar idag som skolkurator och ska börja vidareutbilda sig till psykoterapeut och vill jobba med familjepsykologi. Emils lungor har  35 % kapacitet av vad vanliga lungor har trots det här så har han  vandrat i fjällen, varit framstående i brottning och rest runt i Asien.  Emil har startat Instagram kontot @psykisk_investering som ni gärna får  gå in och följa

  I det här avsnittet pratar vi om Emils sjukdom och hur han med ett  positivt mindset har lärt sig att leva ett normalt liv. Vi pratar om  döden och hur döden kan få oss att inse vad som verkligen är viktigt och vad vi egentligen vill göra i livet. Emil berättar att han vill  inspirera människor till att våga ta psykisk hjälp och hur viktigt det är att göra det. Emil berättar om tuffa motgångar i hans liv där han och hans fru har försökt att skaffa barn via tillvägagångssättet IVF men där det inte har gått som planerat. Emil är en av de mest inspirerande  personerna jag har mött. Det finns så mycket inspiration från det här  samtalet.

  @psykisk_investering

  @kimschoultz

  Lämna gärna ett betyg, dela det här avsnittet och sprida budskapet vidare! 

  Foto: @fotografemmaivarsson

 • Vi följer upp vårt senaste  avsnitt och den fina responsen vi har fått. Andreas berättar om sin filosofi kring träning och rörelse. Han berättar vad fasica är för något och hur det påverkar vår rörelse. Vi pratar om hur Andreas tränar sina atleter och hur bra resultat dem har fått av hans träning. Vi kommer in på hur man borde träna som atlet för att nå maximal prestation och hur man tränar som vanlig individ för att må bra och vara skadefri. Hur Andreas jobbar med  manuell behandling för att skapa bättre rörelse. Ni får även höra  historien när Andreas opererade en höft och skär i färsk vävnad för att  se hur det ser ut. Vi kommer in på näring och vad Andreas tänker där. Det här är ett sjukt inspirerande avsnitt där du kan lära dig mer om din kropp, träning, näring och rörelse. 

  Andreas håller just nu på att spela in online träning som alla kommer att kunna ta del av så kommer att släppas om några veckor. 

  Följ @ptandreas för att del av online träning som kommer snart! 

  @kimschoultz 

 • En av dem mest uppskattade avsnitten är med Andreas Öhgren och nu har jag fått äran att ha med honom igen. Andreas kallas ofta supertränaren som jobbar med alltifrån NHL spelare, Alpina atleter, ungdomar, coacher och personliga tränare.  Han har förändrat träning till ett sätt som är mer hållbart och skonsamt för kroppen. Han driver bolaget AO performance där han utbildar tränare och coacher inom träning, näring och manuell behandling.

  Vi pratar om vanor och hur mycket dem kan påverka dig om du har bra vanor. Att riktig utveckling börjar med att man börjar med sig själv.  Andreas berättar om en hemsk händelse som hände i hans barndom där han var med om ett övergrepp och hur det har påverkat honom i livet. Andreas  har fått reda på att han är en högkänslig person, han berättar hur det  har påverkat honom både till det bättre och till det sämre och hur han har lärt sig att leva med det idag. Vi pratar såklart om hälsa och att många glömmer det viktigaste som är återhämtning. I det här avsnittet kan du hitta mycket inspiration om hur du kan förändra dig och bli en bättre människa. Det här samtalet påverkade mig väldigt mycket och jag är glad att kunna dela det med er. 

  @ptandreas

  @kimschoultz

  Vill du lära dig mer om Andreas eller gå hans utbildningar https://aoperformance.se/

 • Wow den här veckan har jag med en förebild som är Christer Olsson, han är en av Nordens mest bokade föreläsare och coach till några av de mest erfarna ledarna. Christer  pratar mycket om att vilja, utveckling och ständigt lärande är viktigt för vår lycka och framgång. Han har bland annat skrivit böckerna ”Du  lever så länge som du lär” och ”vart är du på väg och vill dit?”

  I det här avsnittet kommer ni få höra Christer berätta sin historia där han berättar hur en person förändrade hela hans tankesätt och öppnade upp hans värld. Hur han utåt hade lyckats med karriären och livet men själv inte var lycklig. Vi pratar om 80/20 principen i relationer samt om varför vi människor försöker vara perfekta. Hur vi kan känna att vi duger och bli mer trygga i oss själva. Christer berättar om hur du kan  bli ditt sanna jag och nå din oväntade potential.  Vi pratar om hur vi kan gå från att veta till att göra och hur vi kan må bra och prestera. Det här är verkligen en av dem bästa samtalen jag har haft så förberedd dig på många bra saker som du kan ta till dig. 

  https://christerolsson.se/

  För Goat Camp https://goatsports.se/packages/goat-camp/

 • I det här avsnittet har jag med mig Peppe Ekmark som verkligen har en inspirerande story. Han gick  från att vara självmordsbenägen till att förändra sitt liv till att leva  mer meningsfullt och att leva sitt drömliv.
  Efter att Peppe hade gjort en egen resa så tog han den kunskap med sig  in i näringslivet där han skapade oanade resultat flera gånger som ledare. Där han tog metros säljkår från den 27:de och sista plats till  andra plats på listan av Sveriges bästa säljkårer i mediebranschen. På  MTG missade inte hans team ett enda kvartsmål på sex år och skapade en  tillväxt på 300 %. Idag jobbar han som talare, författare och utbildare inom  försäljning, ledarskap samt personlig utveckling. Peppe driver också en  kursgård nere i Toscana med sin fru. Hans senaste bok heter ”Leda bra  eller leda bäst” som ni nu har chans att vinna, för att delta gå in på  min Instagram och följa instruktionerna i inlägget för att delta.

  I det här avsnittet pratar vi om Peppes story och hans livskris tidigare i livet. Hur han var nära att avsluta sitt liv men istället hittade en annan väg och förändrade sitt liv till mer meningsfullt och att leva sitt drömliv. Peppe berättar hur han utåt hade en perfekt liv men inåt kände sig alldeles tom, att dem yttre aspekterna i livet är ganska meningslösa och att det är dem inre aspekterna som spelar roll. Vi  pratar om hur Peppe har lyckats som ledare flera gånger i sin karriär.  Vi kommer även in på hur man kan leva ett rikt liv, följa sina drömmar,  personlig utveckling, psykisk ohälsa, valda sanningar och så mycket  annat bra.

  @Peppeekmark @Kimschoultz

  https://peppeekmark.se/

 • I det här avsnittet har jag med mig Fahim Farouq som jag har lärt känna via min kompis Stephan som jobbar med honom.
  Fahim har grundat bolaget Goat factory med sina kollegor och är vd där. Han har  jobbat hela sitt vuxna liv som säljare och ledare inom bland annat  mäklarbranschen. Han har jobbat dem senaste åren med Coachning och föreläsningar med fokus på försäljning, personlig utveckling och att våga jobba i linje med sina egna grundvärderingar. Fahim pratar mycket om att tro på sig själv trots att man har diagnoser.

  Vi pratar om Fahims story i både privatlivet och arbetslivet, hur han  efter en mentalkrasch förändrat sitt tankesätt och liv. Vi kommer in på våra upplevelser av psykisk ohälsa och hur vi har hanterat det. Vi pratar även om Goat Factory som Fahim har startat och hur dem
  jobbar med filosofin person, fysik och kompetens. Vi kommer även in på  själv reflektion, tankar, känslor, välmående, prestation och hur man  blir en bättre version av sig själv.

  https://goatfactory.se/ 

  @Fahimfarouq 

  @Kimschoultz

  Bild: Michael Törnblom/ MT Ledarskap

 • I det här samtalet får ni  höra den gripande historien om Markus Runhager som berättar om sin psykiska ohälsa, panikångestattack och hur han gick in i vägen som 25-åring. Markus satt i bilen på väg hem med sin fru och fick svårt att  andas och kunde inte kontrollera sin kropp. Han var säker på att han  skulle dö och sa till sin fru ”hälsa mamma, pappa och min syskon att jag  älskar dem och du får lova att inte glömma mig”
  Idag pratar Markus öppet om sina historia och hur han har förändrat sitt  liv, han kommer att börja att föreläsa om sin psykiska ohälsa och  lärdomarna därifrån.

  Vi pratar såklart om Markus historia och upplevelser kring psykisk ohälsa utöver det så pratar vi om ytlig bekräftelse och saker som ser bra ut på ytan men att det viktigaste är att kolla inåt och göra saker för sig själv. Vi kommer in på hur man kan skapa en bättre relation till sig själv och välja positivare tankar. Hur vi skapar äkta och starkare  relationer genom sårbarhet det och mycket annat får ni höra i avsnittet. 

  Fotograf: Hanna Strålman

  Berätta gärna om era åsikter och tankar kring avsnittet. 

  @Markusrunhager

  @Kimschoultz

 • Jag har med mig för en andra gång både Elizabeth Kuylenstierna och Anders Lundin. I vårt  senaste avsnitt tillsammans så fick vi så bra respons av er, så vi tänkte ge er ett samtal till. Vi kom fram till att vi ville prata om psykologisk trygghet och tillit. Anders och Elizabeth kommer att ha två  föreläsningar tillsammans som handlar om tillit och självledarskap den 30 september. För mer info och anmälan klicka på länken längre ner.

  I det här avsnittet pratar vi om viktiga saker som psykologisk trygghet och tillit på arbetsplatsen och livet. Vi kommer in på vad som händer om en arbetsplats har psykologisk trygghet samt vad som händer om en  arbetsplats inte har det. Vi pratar om hur arbetsplatser kan bygga  psykologisk trygghet och vad som gör en bra ledare. Hur vi kan skapa en  inre trygghet, tillit till oss själva och andra.
  Utan vidare babbel här är Anders och Elizabeth och jag.

  @Elizabethkuylenstierna 

  @anders_lundin_skickliggorare/ Facebook Värdegrundsfabriken

  @Kimschoultz

  Länk till föreläsningarna: https://event.trippus.net/Home/Index/AEAKgINRPUtEd4tKpYUNPThgpTfrCVKY7MHGfOwag_DYMceJBNwshb6kg0ym9TGyx-X8n-0r3o-5/AEAKgIO4wRMsDBgy1WijdJibatKkzaghes7C_Oe7IpOJO3ND0MIIkP_tvweYyhMVbtgjiO4nQtHS/swe?fbclid=IwAR3OTbeHSeeMHA3oCnhSvU6J_-9ihYw1eKKtnrwUWN6nWQ36cB0RT_drsmg

 • I det här avsnittet har jag  med en av Sveriges främsta investerare och serie entreprenör Jane  Walerud. Hon har jobbat med 15 startup bolag sedan 1999, flera framgångsrika bolag som Klarna, Lensway, Bluetail och Tobii. Jane var  den första att investera i miljardbolaget Klarna som är en jättesuccé.  Hon är medlem i svenska startups hall of fame, hedersdoktor på KTH och medlem för svenska regeringens innovations grupp mellan 2015-2018. Jane sitter idag i  styrelsen för Racefox och Graphmatech. Jane, hennes man och hennes  dotter som hon jobbar med investerar och engagerar sig idag i bolag inom deep tech som gör positiva skillnader på klimatet.

  I det här avsnittet pratar vi om Janes resa och hur hon lever sitt liv  idag. Jane berättar när hon jobbade med Almi under 2008 under  finanskrisen. Ni får höra hennes framgångshistorier med bland annat  Klarna och andra bolag. Vi pratar om hur startup bolag ska tänka för att lyckas och frodas. Jane berättar hur viktigt det är med kärlek och arbete i hennes liv. Vi kommer in på hur vi unga vita män har hamnat i förtal, men vi som alla andra människor har också våra problem. 

  Janes hemsida https://www.walerud.com/

 • Det här avsnittet handlar  om hur vi kan hantera skam, skuld och ilska. Jag har med mig en specialist inom områdena som är Liv Larsson, hon arbetar internationellt  med utbildningar fokuserade på hur skam och skuld påverkar vår kontakt med andra. Liv jobbar med förhållningssättet nonviolent communication  (NVC), har skrivit ett antal böcker inom dem här ämnena som ”skapa  kontakt och möten genom medling” och ”ilska, skuld och skam, tre sidor  av samma mynt”.

  I det här avsnittet pratar vi om hur du påverkas och kan hantera din  skam, skuld och ilska, samt hur du kan kommunicera och bygga djupare  relationer om du kan hantera din skam. Vi kommer in på hur vi kan skapa mer frihet i livet, Liv berättar även hur hon äventyrat och åkte ut till  Sahara öknen helt ensam. Det och mycket andra spännande och givande  saker får ni höra i avsnittet.

  Mer info om Liv

  www.livlarsson.com

  www.friareliv.se 

  Livs bok https://w86863.shop.textalk.se/sv/nonviolent-communication/ilska-skuld-skam-tre-sidor-av-samma-mynt.html

  Fotograf Maria Fäldt. 

 • I  det här avsnittet har jag fått med en riktigt stor gäst som är Magnus  Helgesson. När jag tänker på Magnus så är han en person som har gjort en  riktigt häftig resa och som vill hjälpa människor att skapa bättre liv.  Magnus är entreprenören som 1993 startade den första restaurangen som  skulle bli en av Sveriges största restaurangkedjor Harrys. Idag är han  en av Sveriges mest efterfrågande coacher, föreläsare och författare  till flera bästsäljande böcker som ”0 till 700 miljoner”, ”Framgång  lämnar spår” och sin nya bok ”Äg ditt liv- annars gör någon annan det”

  Vi pratar om Magnus historia där han berättar hur han har lyckats som Entreprenör, coach och föreläsare. Magnus berättar om dem 6 mänskliga behoven och hur viktigt det är att företag och relationer uppfyller minst 3 av dem. Magnus berättar hur det var att gå en ledarskapsutbildning med världens bästa coach Tony Robbins. Vi pratar om hur man kan bli sin egen mentala coach och programmera om sin  karta. Vill du bli din egen mentala coach? Så har Magnus en digital  utbildning IF Shac som heter bli din egen mentala coach. Utbildningen  kostar vanligtvis 21.997 kr. Nu kan du som lyssnare på min podd få ett  erbjudande på 9.997 kr. Vill du ta tag ditt liv och göra en förändring  klicka på länken nedanför att komma till erbjudandet och få  mer information.

  För att komma till erbjudandet för att bli din egen mentala coach https://magnushelgesson.com/order-kim

  Ladda ner en sammanfattning av Magnus bok "Äg ditt liv- annars gör någon annan det" https://magnushelgesson.com/bli-din-basta-version

 • Jag sitter ner en andra gång med Stefan Hyttfors som är futurist, omvärldsbevakare och föreläsare. Stefan är en av de mest intellektuella personer som jag har träffat. Han är den ledande rösten i Europa om disruptiv teknologi där lösningar förändrar förutsättningar för en hel marknad, om beteendeförändring och om nästa generations ledarskap. I Stefans föreläsningar pratar han mycket om hållbarhet, globalisering, och digitalisering. I det här samtalet får ni höra honom dela sina filosofiska tankar, åsikter och idéer. 

  Vi pratar i det här avsnittet om pandemin och hur framtiden kan tänkas att se ut för oss människor samt hur vi kan tänka och göra för att lyckas i framtiden genom Corona-pandemin. Vi pratar om vilka branscher som kan frodas i framtiden samt hur företag och enmansbolag kan tänka för att överleva och utvecklas. Stefan berättar hur pandemin har påverkat honom och vilka insikter han har fått under denna  tid.

  Vi kommer in på hälsa och att vi människor vet vad vi borde göra för att må bra och utvecklas men gör ändå andra saker som inte gynnar oss.  Vi kommer in på politik, makt, valutor, kryptovalutor, utbildning, kapitalism, decentralisering och centralmakt. Det här avsnittet är verkligen intressant och lyfter många bra saker så du vill verkligen lyssna igenom hela det här spännande avsnittet. 

  @Kimschoultz

  @hyttfors 

  www.hyttfors.com