Avsnitt

 • Den här veckan har jag med mig Marie Gustafsson som i sina tonår gick igenom ett trauma. Hennes pappa missbrukade alkohol och var våldsam mot familjen. Han använde sig av både fysiskt och psykiskt våld vilket gjorde att Marie inte fick utrymme att bli en egen person. Det gick så långt att hennes pappa  misshandlade Maries mamma nästan till döden, förföljde henne under långa perioder och hade planer på att döda henne.

  Det tog tid för Marie att bli hel igen som människan där hon i detta avsnitt delar hur hon blev en trygg och kärleksfull person igen. För hon hade blivit medberoende av sin pappa och hans mönster så hon släppte in dåliga människor i hennes liv, hon uppskattade inte sig själv och hennes dialog med sig själv var negativ. Hon delar verktygen som hon har använt sig för att bli trygg och kärleksfull igen. En av de viktiga sakerna för att börja må bättre igen var att träffa människor som hade liknade historier som henne.

  Det här avsnittet är verkligen gripande och det finns flera saker man kan ta sig till för att bli tryggare och mer kärleksfull mot sig själv.

  För att komma i kontakt med Marie www.mariegustafsson.se 

  @mariegustafsson

  @kimschoultz

 • FAVORIT I REPRIS! Det här är det känslosammaste avsnittet jag har gjort och det är första gången jag har börjat gråta i podden. I det här samtalet har jag med mig Helena Sörmander som för nästan ett år sedan förlorade sin dotter Isolde när hon var inne på sjukhuset och hade precis fött sitt barn Francis och var lycklig över det. Nästa dag får hon samtalet att hennes barn har dött. Hennes liv vändes såklart upp och ner, hela hennes familj hamnade i sorg. Idag brinner hon för att hjälpa människor med sorg och håller på att utbilda sig till sorg handledare. Hon är även utbildad hälso och livsstilsterapeut samt utbildad inom yoga. 

  I det här avsnittet pratar vi om vad som hände Isoldé, hur det kom att påverka Helena och hennes familj. Hur man kan göra för att bearbeta och hantera sin sorg samt sina känslor bättre. Vad man kan förbättra inom sorgbearbetning i vårt samhälle och att sorg kan utspela sig olika beroende på vad man är med om. Vi kommer även in på hur en bra hälsa kan hjälpa kroppen att läka snabbare från sorg och trauman. Det här är ett känslosamt samtal som verkligen påverkar.

  @helenasormander

  @kimschoultz

  [email protected]

  helena.sormander.com 

 • Saknas det avsnitt?

  Klicka här för att uppdatera flödet manuellt.

 • Det här avsnittet handlar om tacksamhet, uppskattning och lycka.

  Jag har med mig en andra gång Liv Larsson som jobbar internationellt som coach, utbildare, medlare och författare. Hon fokuserar bland annat på hur skam och skuld påverkar vår kommunikation men också på vår möjlighet att uppleva mer tacksamhet i våra liv och få kraft av det.

  Liv jobbar med förhållningssättet Nonviolent Communication (NVC). Hon har utbildats av Marshall Rosenberg som är upphovsmannen till förhållningssättet. Liv har skrivit 22 böcker varav ”Tacksamhet i utveckling kom ut 2022.

  I det här avsnittet pratar vi om

  Hur vi påverkas av tacksamhet och uppskattning Hur man kan få in tacksamhet och uppskattning i sitt liv Hur vi kan bli lyckligare genom tacksamhet och uppskattning Liv berättar om hennes bok som handlar om tacksamhet, lycka och uppskattning Vad forskning säger om tacksamhet och uppskattning Hur kommer det sig att vi har svårt att få in tacksamhet och uppskattning i våra liv

  Det  här är ett avsnitt som jag verkligen uppskattade och tar med mig nya verktyg för att få in tacksamhet och uppskattning i mitt liv.

  För att boka behandling hos Christopher Aspeqvist i Stockholm på söder https://www.bokadirekt.se/places/fit4life-sofo-christopher-aspeqvist-51348

  www.livlarsson.com 

 • Wow - första avsnittet är en av mina favoritavsnitt och nu är Dr. Marie Christina Gershagen tillbaka en andra gång. Hon är en läkare med klinisk erfarenhet i allmänmedicin och psykiatri som har forskat på yogans effekter vid stress och hjärtsjukdom. Marie ser människan ur ett helhetsperspektiv och använder sig av västerländsk medicin, österländsk läkningstradition och spirituell praktik för att hjälpa människor till starkare hälsa och till att leva i sin fulla potential.

  I detta avsnitt pratar vi om att leva utifrån vår Dharma, vårt unika uttryckssätt och vår individuella väg mot den högsta potentialen vi har  som människa. Hur vi genom att se bortom de tankar som lätt kan styra oss får tillgång till inre rikedom och frihet att leva livet fullt ut.

  Marie berättar även om en händelse nyligen i tiden som aktiverat kroppsliga minnen från tidiga år och hur vi kan använda lyssnandet in i kroppen som ett sätt att bli mer intima med livet. Vi pratar även om vikten av att våga se igenom våra egna illusioner och möta livet som det är - stundtals med brutal självinsikt och orubblig sanning - samt om hur de fem sinnena och vår intuition är portaler till att leva här och nu.

  Det här avsnittet är verkligen insiktsfullt och det gav mig gåshud för att jag tyckte det var så bra. 

  Jag hoppas att ni uppskattar det lika mycket som jag gör.

  @drmariechristina

  @kimschoultz

 • I det här avsnittet har jag med mig Björn Hedensjö som en längre tid har jobbat på Dagens industri och Dagens nyheter som journalist och chef. Han valde därefter att sadla om till psykolog på Karolinska institutet. Björn har pluggat 1 år på Harvards mediciniska skola. Hans specialområden är sömn, stress samt team och ledarskapspsykologi. De här områderna är Björn ofta ute och föreläser om. Björn har skrivit böckerna ”En perfekt natt” som handlar om sömn och ”Tid att leva” som handlar om stresshantering. Till vardags jobbar Björn som psykolog och driver en egen klinik i Stockholm och driver podden  ”Dumma människor” med Lina Thomsgård. 

  I detta avsnitt pratar vi om hur man får en perfekt natt samt om Björns bok med samma namn. Hur länge vi bör sova för optimalt mående? Vilken tid vi bör sova på dygnet? Vad vi kan göra för att sova bättre? Hur sömnen påverkar oss om vi sover lite och dåligt. Vi pratar om man kan sova ikapp förlorad sömn. Vi kommer in på powernaps och hur effektiva dem kan vara. Björn pratar om hur vi förhåller oss till stress. När blir stress farligt? Vad vi borde göra när vi blir stressade? Samt  återhämtningstips om vi är utmattade och stressade.

  Det här är ett riktigt lärorikt och inspirerande avsnitt där man kan ta med sig flera bra saker! 

  @bjornhedensjö

  @kimschoultz

 • Det här avsnittet handlar om hur vi kan hantera skam, skuld och ilska. Jag har med mig en specialist inom områdena som är Liv Larsson, hon arbetar  internationellt med utbildningar fokuserade på hur skam och skuld påverkar vår kontakt med andra. Liv jobbar med förhållningssättet Nonviolent Communication  (NVC), har skrivit ett antal böcker inom dem här ämnena som ”skapa kontakt och möten genom medling” och ”ilska, skuld och skam, tre sidor av samma mynt”.

  I det här avsnittet pratar vi om hur du påverkas och kan hantera din skam, skuld och ilska samt hur du kan kommunicera och bygga djupare relationer om du kan hantera din skam. Vi kommer in på hur vi kan skapa mer frihet i livet och hur det kan påverka dig. Liv berättar även hur hon äventyrat och åkte ut till Sahara öknen helt ensam. Det och mycket andra spännande och givande saker får ni höra i avsnittet.

  Mer info om Liv

  www.livlarsson.com

  www.friareliv.se

  Livs bok https://w86863.shop.textalk.se/sv/nonviolent-communication/ilska-skuld-skam-tre-sidor-av-samma-mynt.html

  Fotograf Maria Fäldt.

 • I årets första avsnitt så har jag med mig Kristian Skarphagen som är fystränare för elitidrottare för ett gäng NHL och  hockey-stjärnor som John Klingberg, Carl Klingberg och Erik Brännström, samt den svenska basketstjärnan Jonas Jerebko.

  Kristian påbörjade sin karriär genom att plugga teori på Göteborgs universitet och gick parallellt en praktisk fystränarutbildning på STAC. Han har  jobbat som fystränare i flera hockeylag över hela världen, från Frölunda HC där han startade coach-karriären, till Chicago Blackhawks i Nordamerikanska NHL samt Spartak Moskva och Dinamo Minsk i ryska KHL. Idag hjälper han företag med ledarskap, teamutveckling och att utveckla medarbetare.

  Det  han lär ut är bevisat framgångsrika och konkreta principer också verktyg från sina erfarenheter i internationell elitidrott, och hur företag kan öka sina intäkter och minska sina kostnader med hjälp av dessa verktyg.

  I det här avsnittet pratar vi om:

  Hur Kristian blev fystränare och började träna elitidrottare Hur Kristian jobbar med elitidrottare för att de ska prestera Du får höra hur Kristian tänker kring återhämtning och stress Vilka erfarenheter han tar med sig från idrotten till företagsvärlden Hur man kan jobba med sitt mindset för att må bättre och få resultat Kristian berättar hur han hjälper företag med teameutveckling och ledarskap

  @Kristianskarphagen 

  www.kristianskarphagen.com 

 • FAVORIT I REPRIS. I det här avsnittet har jag med mig Johannes Cullberg som har en passion för folkhälsa och planethälsa. Genom bolaget paradiset (paradiset.com) erbjuder han en ny typ av matmarknad som bara säljer hälsosam och hållbar mat. Johannes har stor kunskap om folkhälsa och planethälsa där han sprider kunskap på hans Instagram @johannescullberg och hans podcast Vägen mot paradiset.
  Johannes har tidigare varit Sveriges yngsta börs-vd på hälsoföretaget Feelgood och har även varit med om att bygga upp dagliga varukedjan LIDL i Norge. 

  I det här avsnittet pratar vi om:
  👉🏻 Johannes resa och livsfilosofi 
  👉🏻 Paradiset resa och framtid 
  👉🏻 Hur illa ställt det är med den svenska folkhälsan
  👉🏻 Vad är skillnaden från ekologisk mat och ”vanlig mat” 
  👉🏻 Vilken kost borde tas bort från mathyllorna? 
  👉🏻 Vilken mat borde vi undvika att äta? Samt vilken kost borde vi äta? 
  👉🏻 Att Livsmedelsverket borde ta ett större ansvar när det kommer till matprodukter 
  👉🏻 Vilka konsekvenserna kan det bli om vi äter dålig mat över tid

  @johannescullberg

  @kimschoultz

 • FAVORIT I REPRIS: Den här veckan har jag med mig den inspirerande Jesper Ek. Den här intervjun gjorde mig väldigt inspirerad, gav mig nya insikter och idéer. Jesper har bakgrund inom läkemedelsindustrin där han har jobbat som ledare och med management. Idag är han egenföretagare och internationell föreläsare som utbildar inom ledarskap och medarbetarskap, något han verkligen brinner för. Jesper tog över ett team med lågt engagemang som inte lyckades så bra. Till att öka engagemanget avsevärt och att teamet gick bra och lyckades. 

  I detta avsnitt pratar vi om hur Jesper gjorde det här. Ni kommer även att få höra historien bakom Jesper från hans musikkarriär i tidig ålder till vad han har lärt sig från den och tagit med sig i sitt ledarskap. Hur Jesper i 40 års ålder sa upp sig från ett välbetalt jobb, till att våga starta eget med familj och fru.

  Den 11 september 2001 under terrorattackerna var Jesper nära att dö. Det var en händelse som verkligen påverkade och förändrade honom. Utöver det pratar vi om glädje i jobbet, passion, ledarskap, engagemang och hur vi kan göra världen till en bättre plats. Något jag verkligen tar med mig från det här samtalet är hur vi kan gå från vår hjärna till vårt hjärta. Ni vill lyssna klart på hela den här intervjun för den är riktigt bra och värdefull!

 • FAVORIT I REPRIS. I det här avsnittet har jag fått med en riktigt stor gäst som är Magnus Helgesson. När jag tänker på Magnus så är han en person som har gjort en  riktigt häftig resa och som vill hjälpa människor att skapa bättre liv.   Magnus är entreprenören som 1993 startade den första restaurangen som   skulle bli en av Sveriges största restaurangkedjor Harrys. Idag är han  en av Sveriges mest efterfrågande coacher, föreläsare och författare till flera bästsäljande böcker som ”0 till 700 miljoner”, ”Framgång lämnar spår” och sin nya bok ”Äg ditt liv- annars gör någon annan det”

  Vi  pratar om Magnus historia där han berättar hur han har lyckats som Entreprenör, coach och föreläsare. Magnus berättar om dem 6 mänskliga  behoven och hur viktigt det är att företag och relationer uppfyller minst 3 av dem. Magnus berättar hur det var att gå en ledarskapsutbildning med världens bästa coach Tony Robbins. Vi pratar om hur man kan bli sin egen mentala coach och programmera om sin  karta. Vill du bli din egen mentala coach? Så har Magnus en digital utbildning IF Shac som heter bli din egen mentala coach. Mina lyssnare får en rabatt på 25 % på hans utbildning genom att ange koden schoultz2022 i kassan när ni ska betala. . Utan vidare introduktion här kommer kung Magnus.

  Vill du ta tag ditt liv och göra en förändring klicka på länken nedanför att komma till erbjudandet och få  mer information.

  För att komma till erbjudandet för att bli din egen mentala coach https://ifshacutbildning.thinkific.com/checkout

 • Favorit i repris. I det här avsnittet har jag med mig Michael Björk även känd som Coach Mike. Jag började följa coach Mike på Instagram för några år sedan där han inspirerar och lägger ut videos med riktigt bra tips inom träning, kost, sömn och stresshantering. Han har jobbat 21 år som pt och livsstilscoach där han har arbetat med allt från norska skidlandslaget, till golfspelare, föreläst åt Nike, varit träningsrådgivare på Mix Megapol, utbildat 100-tals nya personliga tränare och coachat 1000-tals klienter till en starkare kropp och ett  friskare liv.

  I det här avsnittet pratar vi om Mikes resa som pt och livsstilscoach. Hur Mike ändrade hela sin träningsfilosofi efter en ryggskada.
  Vi kommer såklart in på tips på hur du kan förbättra din träning, hälsa, kost, sömn och stresshantering.
  Mike berättar hur du kan lägga upp träningspass för att bygga styrka, muskler och uthållighet. Det kommer ut riktigt bra information om de här sakerna och jag lärde mig massor från den här intervjun.

  @Thecoachmike

  @Kimschoultz

  https://www.coachmike.se/

 • Favorit i repris med Agneta Sjödin där vi pratar om livet, den inre resan, träning och hälsa. Hon delar sina tankar, sina erfarenheter och sin klokskap i det här  samtalet. Jag tror dem flesta känner igen Agneta från tv-rutan där hon har jobbat som programledare i 30 år. Agneta jobbar även som författare där hon har skrivit böckerna som ”Från hjärtat”, "Av egen kraft" och "Så in i  själen" samt hennes nyaste bok ”Våga välja nya vägar” Hon driver också podden som heter ”Så in i själen”

  I det här avsnittet pratar vi om vikten att ta hand om sig själv och att  älska sig själv. Hur man kan stärka sin självkänsla och ta sig förbi  jobbiga tankar. Agneta berättar om hur hon kom in på sin inre resa. Vad den inre resan betyder för Agneta och hur hon har fått tecken i sitt liv som hon har följt. Vi pratar om mening, drömmar, attraktionslagen och hur vi kan göra skillnad. Agneta berättar om hur träningen har sett ut i  hennes liv och om hur programmet 16 weeks of hell har påverkat henne. okej Det här är ett riktigt bra samtal om livet, personlig utveckling och den  inre resa. 

  @agnetasjodin

  @kimschoultz

 • FAVORIT I REPRIS I det här avsnittet kommer ni att få höra Omar Alshogres gripande och hemska historia. Omar är uppvuxen i Syrien där han blev fängslad och torterad i totalt 3 år för sina politiska åsikter. Det är en av de sjukaste och hemska historierna jag har hört. När fångarna blev torterade drog de bort deras naglar, gav dem elektriska stötar och tvingade fångarna att tortera varandra. Omars kusin dog under denna tid, precis innan han blev skickad till ett av världens farligaste fängelser Saydnaya. Omar var döende i svält och tuberkulos och hans mamma lyckades muta en hög officer att släppa honom. När han väl kom ut från Sadnaya vägde han bara 35 kilo och hans liv var hotat. Omar flydde landet till Grekland och genom Europa och hamnade i Malmö. Idag föreläser han om sina erfarenheter och hur det kan födas optimist och viljestyrka under såna hemska erfarenheter. 

  @omaralshogre

  @kimschoultz

 • FAVORIT I REPRIS! Det här är det mest lyssnade avsnittet i podden. I det här avsnittet har jag med mig Anders Hansen som är psykiatriker, läkare och författare. Han har skrivit böckerna hjärnstark, skärmhjärnan, och depphjärnan- varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? Anders sommarprat i p1 blev väldigt uppskattat och omtalat. 

  I det här avsnittet tar vi upp om vi mår sämre idag än tidigare och vad vi kan göra för att stärka vårt mående. Anders berättar hur träning stärker vår hjärna, han kommer också in på vilken träningsform som är bäst för hjärnan. Vi kommer in på att antidepressiva mediciner inte är det enda som fungerar för att vi ska må bättre. Kan vi förändra och styra vår hjärna är något Anders svarar på i det här samtalet. Vi kommer också in på om stress kan krympa hjärnan och om stress bara är negativt? 

  Det här är ett intressant och lärorikt samtal om hjärnan. 

  @andershansen

  @kimschoultz

 • Favorit i repris. En av dem mest uppskattade avsnitten är med Andreas Öhgren när han delar sin historia om övergrepp och att leva som högkänslig. Andreas kallas ofta supertränaren som jobbar med alltifrån NHL spelare, Alpina atleter, ungdomar, coacher  och personliga tränare.  Han har förändrat träning till ett sätt som är  mer hållbart och skonsamt för kroppen. Han driver bolaget AO performance  där han utbildar tränare och coacher inom träning, näring och manuell  behandling.

  Vi pratar om vanor och hur mycket dem kan påverka dig om du har bra vanor. Att riktig utveckling börjar med att man börjar med sig själv. Andreas berättar om en hemsk händelse som hände i hans barndom där han var med om ett övergrepp och hur det har påverkat honom i livet. Andreas har fått reda på att han är en högkänslig person, han berättar hur det  har påverkat honom både till det bättre och till det sämre och hur han har lärt sig att leva med det idag. Vi pratar såklart om hälsa och att många glömmer det viktigaste som är återhämtning. I det här avsnittet  kan du hitta mycket inspiration om hur du kan förändra dig och bli en  bättre människa. Det här samtalet påverkade mig väldigt mycket och jag  är glad att kunna dela det med er.

  @ptandreas

  @kimschoultz

 • FAVORIT I REPRIS. Wow  - det här är ett av mina favoritavsnitt där jag har med mig Dr. Marie  Christina Gershagen, läkare med klinisk erfarenhet i allmänmedicin och psykiatri som har forskat på yogans effekter vid stress och hjärtsjukdom. Marie ser människan ur ett helhetsperspektiv och använder  sig av västerländsk medicin, österländsk läkningstradition och  spirituell praktik för att hjälpa människor till starkare hälsa och till att leva i sin fulla potential.

  I det här avsnittet pratar vi om Maries historia där hon berättar  att hon var nära döden för några år sedan då hon drabbades av blodförgiftning.  Marie berättar hur döden och mörkret har möjligheter att inspirera oss och ge oss nya insikter. Ni får höra hur hon i tidig  ålder kom i kontakt  med hälsa, yoga, meditation och buddhism, samtidigt som hon hade ett intresse för psykologi, fysik och Einstein. Där växte  hennes intresse  för både vetenskap och spiritualitet.

  Marie  berättar hur vi kan lyssna mer på vår kropp och våra känslor,  istället för att låta tankarna ofiltrerat bestämma. Vi kommer också in  på hur vi  kan vara sanna mot oss själva, drömmar, energier och rädslor. Det här är ett riktigt wow-avsnitt där jag blev väldigt imponerad av  Maries kunskaper. Lyssna och njut!

  @Drmariechristina

  @Kimschoultz

 • Det här är ett hyllningsavsnitt till AIKs ny tränare Henok Goitom. 

  I det här avsnittet har jag med mig Henok Goitom som är ny tränare i AIK. Henok är fd. fotbollsspelare och lagkapten i AIK samt har spelat för Eritreas landslag. Han började spela i FC Inter Orhoy som ungdom vilket senare slogs ihop med Vasalund/Essinge och redan som 19 åring blev han värvad till Udinese i den italienska ligan. Han har även spelat i La liga i lagen Real Murcia och UD Almeria. 2018 blev Henok utsedd till lagkapten i AIK och det året ledde han AIK till SM-guld. I det här avsnittet pratar vi om Henoks fotbollskarriär från tidig ålder till tiden i Italien, Spanien och AIK. Hur motgångar tidigt i hans karriär har gjort honom till den personen han är idag och vi kommer även in på en av hans bästa säsonger 2015 med 27 mål och 9 assist. Henok berättar om SM guldåret 2018 med AIK. Vi pratar om hur mycket Henoks familj har betytt för hans karriär och betyder för honom idag. Henok berättar även om hur kost och hälsa har hjälpt honom till en bättre karriär. Ni får höra han förbereder sig för en match och hur en vecka ser ut för Goitom. Vi pratar också om hans livsfilosofi. Hoppas ni gillar det här avsnittet, för det gjorde verkligen jag! 

 • Det här avsnittet är en favorit i repris och är en av de bästa samtalen jag har haft i podden och en av de mest lyssnade och det är med en förebild som är Christer Olsson, han är en av Nordens mest bokade föreläsare och coach till några av de mest erfarna ledarna. Christer pratar mycket om att vilja, utveckling  och ständigt lärande är viktigt för vår lycka och framgång. Han har bland annat skrivit böckerna ”Du lever så länge som du lär” och ”vart är du på väg och vill dit?”

  I det här avsnittet kommer ni få höra Christer berätta sin historia där han berättar hur en person förändrade hela hans tankesätt och öppnade upp hans värld. Hur han utåt hade lyckats med karriären och livet men själv inte var lycklig. Vi pratar om 80/20 principen i relationer samt om varför vi människor försöker vara perfekta. Hur vi kan känna att vi duger och bli mer trygga i oss själva. Christer berättar om hur du kan bli ditt sanna jag och nå din oväntade potential.  Vi pratar om hur vi  kan gå från att veta till att göra och hur vi kan må bra och prestera. Det här är verkligen en av dem bästa samtalen jag har haft så förberedd  dig på många bra saker som du kan ta till dig.

  https://christerolsson.se/

 • Annika Malmberg är relationsexpert, föreläsare och författare. Hon har över 30 års erfarenhet av sälj och ledarskap och är grundare till talarförmedlingen talarnas, vd till Hamilton group och författare till 5 böcker där den  senaste heter ” Relationskompassen- 10 knep för att inte ta bort  varandra”. Annika har en egen föreställning som heter relationshowen som ska ute på turné i hösten igen. Annika är den enda kvinnan från Sverige som har fått utmärkelsen Diamond Speaker. Jag blev väldigt inspirerade av Annika då hon har skapat sig sin egen karriär och designat om sitt liv. Hon har gått från att tuppa av från en föreläsning till att bli en Diamond speaker.

  I det här avsnittet pratar vi om hur Annika har förändrat sitt liv både  privat och yrkesmässigt. Hur man kan utmana sig själv och hantera sin  prestationsångest.
  Hur man kan få bättre relationer genom kommunikation och samarbete både  privat och i yrket. Där Annika ger konkreta tips för att få bättre  relationer. Vi pratar om feedback och hur vi kan bli bättre på det.
  Annika pratar om hur hon använder humor i sitt jobb för att nå fram med budskap. Det här är användbart samtal med konkreta tips om
  bättre relationer och personlig utveckling.

  @annikarmalmberg

  @kimschoultz

  annikarmalmberg.se 

 • Wow!

  Den här gästen har jag försökt att få med ett tag och äntligen kan jag  säga att Jonathan Ljungqvist gästar podden. Jonathan är en häftig person som har hunnit göra mycket i livet som jag uppskattar och beundrar.
  Han är en retorik coach som hjälper individer och företag med  presentationer, säljteknik, och  ledarskap. Han har bland annat jobbat med Alexander Pärleros framgånspodden, Andra Farhad börshajen och Aron Andersson äventyraren. Jonathan är utbildad av den store kommunikatören David JP Phillips. Han har tidigare varit äventyrare och har cyklat till Tanzania från Sverige och paddlat från Sverige till svart havet. Sist men inte minst har han varit militär och är utbildad jägarsoldat.

  I det här avsnittet pratar vi om Jonathans resa från att vara  äventyrare, till lärdomar av att jobba som guide i Kilimanjaro och lärare i Tanzania, till att bli utbildad av David JP Phillips. Hur Jonathan jobbar mentalt med priming. Vi pratar om hur man kan bli en talare och coach, Jonathan delar hur han har lyckats som coach och  talare. Det är första gången i podden som jag blir utmanad och får öva i  skarpt läge.. för att få reda på vad jag blir utmanad i gå in och  lyssna på podden. Utan vidare introduktion här är Jonathan Ljungqvist.

  Länk för att gå Jonathans kurs gör din första miljon som talare eller coach https://www.jonathanljungqvist.com/saljsida-12-aug-onlinekurs?fbclid=IwAR0lF7YVSrTlG74ciZtMJq9MRC-fuhNmKa6qmRUiayrHpwyXrWvsk-hpJio

  Länk på youtube för att se om kursen https://www.youtube.com/watch?v=vQGC2wnMaHw